در چه کشورهایی هنوز گوشت سگ مصرف میشود؟
در حالی که در بسیاری از نقاط جهان سگ ها به عنوان انسان های وفادار و محبوب شناخته می شوند، در برخی مناطق نقش کاملا متفاوتی دارند: غذای روی میز.
مصرف گوشت سگ در فرهنگ های غربی به شدت رد شده است، اما در برخی از نقاط جهان این یک سنت قدیمی و بخشی از آیین ها و سنت های محلی است.
در برخی مناطق، گوشت سگ به اندازه گوشت گاو یا مرغ رایج است و در فرهنگ غذایی جایگاه ویژه ای دارد.
در آسیا مصرف گوشت سگ بسیار رایج است و سالانه حدود ۵ میلیون سگ برای تغذیه انسان ذبح می شوند. با این حال، با افزایش مالکیت حیوانات خانگی و تغییر نگرش نسل های جدید نسبت به خوردن حیوانات خانگی، مصرف گربه و سگ کمتر رایج است.
در اندونزی، مصرف گوشت سگ قانونی است اما به تعداد کمی از جمعیت محدود می شود. فروش گوشت سگ در چهار شهر و منطقه ممنوع است، اما سگ های خانگی و ولگرد همچنان شکار و سلاخی می شوند.
یکی دیگر از کشورهای آسیایی، چین، بزرگترین مصرف کننده گوشت سگ در جهان است که سالانه حدود ۵ میلیون سگ (و ۲ میلیون گربه) مصرف می شود.
این سنت هزاران سال است که وجود دارد، اما محبوبیت گوشت سگ در آنجا به تدریج در حال کاهش است.
هر ساله در ماه ژوئن، شهر جولین در جنوب چین میزبان جشنواره ای به نام جشنواره سگ و لیچی است. در این جشنواره سگ و گربه زنده برای خوردن به فروش می رسد و تخمین زده می شود که ۶۰۰۰ حیوان برای گوشت آنها ذبح می شوند.
تایوان پس از چندین مورد حیوان آزاری که خشم عمومی را برانگیخت، فروش و خوردن سگ و گربه را ممنوع کرده است.
طبق قانون جدید حمایت از حیوانات، هر کسی که این حیوانات را برای مصرف بفروشد، بخورد یا بخرد ممکن است با جریمه ای تا حدود ۵۰۰۰ یورو مواجه شود. افرادی که متهم به حیوان آزاری هستند نیز ممکن است با جریمه سنگین تا ۶۰۰۰ یورو و دو سال زندان روبرو شوند.
تایوان اولین کشور آسیایی است که با این موضوع مقابله می کند.
خوردن گوشت سگ در سایر کشورهای آسیایی مانند کره جنوبی، فیلیپین، تایلند، لائوس، ویتنام و کامبوج نیز رایج است.
در ویتنام سالانه حدود ۵ میلیون سگ برای مصرف کشته می شوند. تقاضای زیاد برای گوشت سگ باعث ایجاد تجارت غیرقانونی از کشورهای همسایه مانند تایلند، کامبوج و لائوس شده است.
در کره جنوبی، گوشت سگ به قدری رایج بوده که غذاهایی که با آن تولید میشود، نام خودشان است: «گوگو». این در حالی است که در سال های اخیر، دولت تحت فشار گروه های حامی حقوق حیوانات و تحت فشار گروه های حقوق حیوانات، تولید و فروش گوشت سگ را ممنوع کرده است.
بر اساس گزارش منتشر شده، کره جنوبی قبل از ممنوعیت مصرف انسان حدود ۶۰۰۰ مزرعه سگ داشت.
در کشورهای آمریکای شمالی، مصرف گوشت سگ عمدتاً تابو است.
در کانادا، ذبح و فروش گوشت سگ از نظر فنی قانونی است، اما قانون می گوید که رستوران ها فقط باید گوشت سگ را از کارخانه های فرآوری مجاز خریداری کنند.
با این حال، در کانادا کارخانه ای برای فرآوری گوشت سگ وجود ندارد.
مصرف گوشت سگ در ایالات متحده نیز بسیار تابو است. در حالی که هیچ قانون فدرال برای ممنوعیت مصرف گوشت سگ وجود ندارد، قوانین خاصی حمل و نقل، فروش و ذبح سگ و گربه را برای اهداف غذایی ممنوع می کند.
با این آمریکایی های بومی، آنها از این قانون مستثنی شده اند و می توانند از گوشت سگ در مناسک و مناسک مذهبی خود استفاده کنند.
در اروپا، مصرف گوشت سگ به طور گسترده ای تابو است، اما قوانین از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. در فرانسه ذبح و فروش گوشت سگ کاملاً ممنوع است اما مصرف آن از نظر فنی قانونی است.
در استرالیا نیز فروش گوشت سگ و گربه در سطح ملی ممنوع است. با این حال، در خارج از ایالت و قلمرو این کشور، تنها ایالت استرالیای جنوبی به طور خاص مصرف گوشت سگ را ممنوع کرده است.
منبع: یورونیوز