ترندهای روز

دستاورد بزرگ دانشمندان؛ دو بیمار معلول با ایمپلنت مغزی توانستند دوباره راه بروند

پایگاه خبری تحلیلی افق میهن (ofoghmihan.ir):

۲ بیمار ناتوان پس از کاشت الکترود در مغز خود توانسته اند مسافت های کوتاهی را طی کنند و حتی از پله ها بالا یا پایین بروند. در این تحقیق، برای اولین بار، جراحان از تکنیکی به نام تحریک عمیق مغز برای «بازسازی» رشته های عصبی نخاعی و بازگرداندن کنترل عضلات پا استفاده کردند.

به گزارش اسکای، ستون فقرات هر دو بیمار آسیب های فاجعه باری را متحمل شدند و قبل از عمل از ویلچر استفاده می کردند. یکی از بیماران مردی ۵۴ ساله به نام “ولفگانگ جیگر” است که در سال ۲۰۰۶ در حین اسکی تصادف کرد. او ۲ سال پیش این تراشه را در مغزش کاشت و از آن زمان با فیزیوتراپیست ها همکاری می کند تا تحرک خود را بازیابد.

او به اسکای نیوز می گوید:

«اگر بخواهم، می توانم کمی پیاده روی کنم یا از پله ها بالا یا پایین بروم. در صورت نیاز، می توانم در آشپزخانه ایستاده کاری انجام دهم. تکنولوژی بهتر و بهتر می شود و فکر می کنم در آینده دیگر نیازی به استفاده از ویلچر نخواهیم داشت. راه درازی در پیش است، اما فکر می کنم این رویا محقق خواهد شد.»

کاشت ایمپلنت های مغزی و بهبود شرایط جسمانی افراد ناتوان

برای دستیابی به این موفقیت بزرگ، دانشمندان علوم اعصاب در موسسه فناوری فدرال سوئیس در لوزان (EPFL) ابتدا با کمک هوش مصنوعی تمام نورون های مغز را که در راه رفتن موش ها نقش دارند، ترسیم کردند. به گفته آنها منطقه ای از مغز به نام هیپوتالاموس جانبی در راه رفتن نقش دارد.

پس از آزمایش‌های موفقیت‌آمیز بر روی جوندگان، گروهی از دانشمندان الکترودهایی را در ناحیه هیپوتالاموس جانبی مغز ۲ بیمار انسان کاشته‌اند.

این تکنیک که در حال حاضر برای کنترل لرزش در افراد مبتلا به پارکینسون استفاده می شود، زمانی انجام می شود که بیماران کاملا بیدار هستند. جراحان تنها زمانی می توانند مطمئن شوند که ایمپلنت در جای مناسب در مغز قرار دارد که بیمار هوشیار باشد.

اگرچه این ۲ بیمار به طور کامل بهبود نیافته اند و تنها با کمک واکر توانسته اند مسافت های کوتاهی را طی کنند، اما دانشمندان امیدوارند در آینده بتوانند با تحریک بیشتر ستون فقرات و مغز به آنها کمک کنند تا بیشتر و سریعتر راه بروند.

نتایج این تحقیق در Nature Medicine منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا