دستاورد شگفتانگیز دانشمندان: برای اولین بار نور به یک ابرجامد تبدیل شد
تیم بین المللی محققان راهی را برای تبدیل نور لیزر به سوپر جامد اختراع کرده اند. ابررسانا مواد عجیبی هستند که به دلیل اثرات کوانتومی به عنوان یک جامد و سیال عمل می کنند. این دستاورد نقطه عطفی در فیزیک ماده چگالش است.
براساس گزارش جدید SINTIST ، یک تیم بین المللی از محققان به رهبری شورای ملی تحقیقات ایتالیا (CNR) موفق شدند نور را به ابررسانا تبدیل کنند. البته ، این مطالعه بیش از یک دهه برمی گردد ، در آن زمان ، محققان CNR نشان دادند که نور می تواند مانند روان باشد. در مطالعه حاضر ، محققان این کار را با ایجاد آنچه که آنها “ابررسانا کوانتومی” می نامند ، انجام داده اند.
تبدیل نور به ابر
ابررسانا مواد منحصر به فرد با ویسکوزیته صفر و ساختاری مشابه کریستال های معمولی مانند آنچه در نمک خوراکی دیده می شود ، هستند. بر خلاف مواد عادی که مطابق با قوانین آشنا فیزیک رفتار می کنند ، ابررساناها عمدتاً در قلمرو کوانتومی هستند.
پیش از این ، چنین مواد فقط در آزمایش های کنترل شده با اتم هایی که دمای هوا و بسیار پایین خنک می شدند ، در دسترس بودند. در این شرایط ، اثرات کوانتومی مشاهده شد. اما در آزمایش اخیر ، نیمه هادی ها به جای ابر رایانه ها به نام آلومینیوم آرسنید آلومینیوم نامیده می شوند.
محققان لیزر را به یک قطعه با الگوی خاصی از نیمه های نیمه جانبی که دارای برجستگی های ظریف بودند ، هدایت کردند. این تعامل نور و نیمه هادی منجر به تشکیل ذرات هیبریدی به نام Polariton شد. محققان پولایتون را وادار کردند که خود را به ابررسانا تبدیل کنند.
سرانجام ، محققان مجبور بودند اطمینان حاصل كنند كه آنها قادر به تبدیل نور به ابررسانا هستند. قبل از ابر ساخته شده از نور وجود نداشت. به همین دلیل ، آزمایش و ارزیابی یافته های محققان دشوار بود. با وجود مشکلات ، آنها توانستند نشان دهند که این ماده هم جامد و هم روان است و هیچ ویسکوزیته ندارد.
محققان می گویند که مواد جدید از مواد تولید شده از اتم ها قابل کنترل تر است. البته آنها می گویند برای درک کامل خواص ابررسانا جدید ، محاسبات و تجزیه و تحلیل بیشتری لازم است. یافته های محققان در طبیعت منتشر شده است.
منبع: دیجیاتو