دستاورد محققان چینی: ساخت لنزهای تماسی که به شما توانایی دید در تاریکی میدهد
دانشمندان لنزهای تماس جدیدی ساخته اند که به شما امکان دیدن در تاریکی و حتی با چشمان بسته و بدون نیاز به انرژی را می دهد.
براساس مطالعه ای که در مجله Cell Press منتشر شده است ، محققان دانشگاه علوم و فناوری با استفاده از نانوذرات ویژه در لنزهای پلیمری نرم موفق به تولید لنزهایی هستند که نور مادون قرمز (۸۰۰ تا ۱۶۰۰ نانومتر) را جذب می کنند و آن را به نور مرئی (۳۸۰ تا ۷۵۰ نانومتر) تبدیل می کنند. این لنزها برخلاف دوربین های سنتی بینایی شب ، به هیچ منبع انرژی احتیاج ندارند.
متخصص مغز و اعصاب و نویسنده ارشد این مطالعه ، تیان شوا ، می گوید:
“تحقیقات ما باعث شده است تا ابزارهای پوشیدنی غیر تهاجمی برای بیناهای ابر ایجاد شود.” این فناوری می تواند در مناطقی مانند امنیت ، امداد ، رمزگذاری و جعل استفاده شود. “
آزمایش لنزهای تماسی روی موش ها و انسان ها
این لنزها برای اولین بار روی موش ها مورد آزمایش قرار گرفتند. در این آزمایشات ، موش ها جعبه های تیره را به جعبه هایی که با نور مادون قرمز روشن شده بودند ، ترجیح می دادند. دانش آموزان آنها همچنین به نور مادون قرمز پاسخ دادند و اسکن مغز فعال سازی مناطق پردازش بینایی را تأیید کرد.
در آزمایشات انسانی ، شرکت کنندگان قادر به شناسایی و حتی تعیین نور مادون قرمز مادون قرمز چشمک زن بودند. جالب اینجاست که عملکرد لنز با چشمان بسته بهتر بود. شائه می گوید:
“بدون لنزها ، کسی چیزی نمی بیند ، اما با قرار دادن لنزها ، چشمک زدن به نور مادون قرمز کاملاً قابل مشاهده است.” همچنین توسط نور مادون قرمز بهتر جذب می شود ، زیرا این نور بهتر از نور قابل مشاهده از پلک عبور می کند. “
در یکی از بخش های اصلی آزمایشات انسانی ، محققان از منابع نور مادون قرمز چشمک زن که به عنوان کد مورس تنظیم شده بودند ، استفاده کردند. یعنی مجموعه ای از خطوط نوری (کوتاه) و (بلند) که پیام های ساده را منتقل می کنند. شرکت کنندگان در آزمایش با استفاده از لنزهای تماسی قادر به دیدن این چراغ های چشمک زن بودند نه تنها ، بلکه الگوی آنها را نیز درک کرده و جهت نور ورودی را تشخیص می دهند.
این بدان معنی است که لنزها نه تنها تصویری ساده از نور مادون قرمز ایجاد می کنند بلکه امکان درک اطلاعات رمزگذاری شده در نور را نیز فراهم می کنند.
علاوه بر این ، محققان توانسته اند با تغییر ترکیب نانوذرات ، بخش های مختلفی از طیف مادون قرمز را به رنگ آبی ، سبز و قرمز بدست آورند. از این ویژگی می توان برای کمک به افراد نابینا استفاده کرد. Schway توضیح می دهد:
“با تبدیل چراغ قرمز به سبز ، این فناوری می تواند آنچه را که برای افراد نابینا نامرئی است ، ببیند.”
با وجود سود قابل توجه ، این لنزها هنوز در مراحل اولیه هستند. آنها فقط می توانند نور مادون قرمز ساطع شده از منابع قدرت بالا مانند LED را دریافت کنند. برای استفاده گسترده تر ، حساسیت لنزها به چراغ های ضعیف تر باید افزایش یابد. همچنین ، نزدیکی بیش از حد لنزها به شبکیه ، دقت تصویر را کم می کند. برای حل این مشکل ، تیم تحقیقاتی عینک هایی با توانایی بزرگنمایی برای نشان دادن جزئیات دقیق تر ایجاد کرده است.
منبع: دیجیاتو