دورنمای بازار مسکن/ واقعا خانه ارزان شده است؟ :: افق میهن
معاون اول رئیس اتحادیه مشورتی املاک و مستغلات تهران ، با اشاره به اینکه رکود بازار مسکن هیچ ارتباطی با جنگ ۶ روزه ندارد ، گفت که اعلامیه در مورد کاهش قیمت املاک در تهران بدون منبع رسمی ناآگاهانه است.
به گفته نجواخ ، به دنبال جنگ شش روزه رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران ، گمانه زنی ها در مورد تأثیر این رویداد در بخش های مختلف اقتصادی کشور مطرح شد ، یکی از مناطقی که به ویژه در نظر گرفته شده بود ، بازار مسکن بود.
بازاری که در ماه های اخیر در رکود قرار گرفته است و بسیاری از فعالان منتظر ترک شوک خارجی هستند. با این حال ، مطالعات نشان می دهد که تحولات اخیر تأثیر ملموس در بازار مسکن کلی کشور ، به ویژه در کلانشهر تهران نداشته است.
در بخش مسکن و فروش ، عدم وجود ظرفیت خرید در بخش های میانی و پایین جامعه عامل اصلی رکود اقتصادی است و از طرف دیگر ، قیمت های پیشنهادی صاحبان مطابق با توانایی اقتصادی متقاضیان نیست.
افزایش قدرت خرید مردم از مسیر تسهیلات ، نیاز به رونق بازار مسکن دارد
داوود بیگین نژاد ، معاون اول رئیس اتحادیه مشورتی املاک و مستغلات تهران ، آخرین وضعیت بازار مسکن و اجاره را بیان کرد و گفت که بازار مسکن پس از جنگ هنوز در رکود است و این رکود اقتصادی به طور مستقیم با تحولات اخیر بلکه از قبل در بازار ارتباط ندارد.
وی افزود: قیمت های موجود در بازار مطابق با ظرفیت مالی خانوار نیست و حتی واحدهای کوچک در مناطق متوسط و پایین مصرف شهر برای بسیاری از خانواده ها ، به ویژه زوج های جوان نمی توان خریداری کرد و افزایش قدرت خرید از امکانات مؤثر و کارآمد ، نیاز به رونق در بازار مسکن است.
معاون اول رئیس اتحادیه مشورتی املاک و مستغلات تهران ، با اشاره به گزارش های مربوط به کاهش ۵ تا ۵ درصدی قیمت املاک در تهران ، گفت: “این درصد ها بدون منبع رسمی بی سود هستند.” بیش از یک سال هیچ مرجع رسمی برای اعلام این ملک وجود نداشته است ، و تبلیغات منتشر شده که صرفاً منعکس کننده اراده فروشندگان و فروشندگان است بر اساس قیمت گذاری است.
Biginejad بر لزوم روشن شدن منابع آماری در زمینه مسکن تأکید کرد: به دلیل عدم انتشار داده های عمومی و منظم ، برخی از افراد آمار غیر رسمی ارائه می دهند که می تواند متقاضیان را گیج کند و به متقاضیان بی اعتماد باشد.
وی همچنین در مورد وضعیت بازار اجاره گفت: بازار اجاره نیز نسبت به سال گذشته کمتر بوده است. ارتباط برخی از صاحبان با مستاجران در تحولات اخیر یکی از دلایل کاهش جابجایی در این دوره بوده است و همدلی موجود باعث کاهش میزان نارضایتی مستاجران شده است.
احتمال افزایش جابجایی تیونرها از هفته آینده
معاون اول رئیس اتحادیه مشورتی املاک و مستغلات تهران همچنین به مسئله ورود تدریجی به بازار اشاره کرد و افزود: “با شوک اولیه تحولات اخیر ، انتظار می رود که حجم جابجایی ها در هفته های آینده افزایش یابد و بخشی از خانوارها به دلایل اقتصادی یا شرایط نامساعد اجتماعی به بازار حرکت کنند.”
بیگینجد در مورد تأثیر اتباع افغانستان از تهران در بازار مسکن گفت: عزیمت این افراد ، که عمدتاً در واحدها ساکن بودند ، تعداد پرونده های اجاره را در برخی مناطق افزایش داده و این منجر به عرضه بیشتر و در برخی موارد ، ثبات یا کاهش قیمت در مناطق خاص شده است.
وی تأکید کرد: با افزایش تعداد پرونده های خالی و کاهش تقاضا ، بازار به ثبات یا کاهش قیمت در برخی مناطق حرکت کرده است ، اگرچه این وضعیت در سطح ملی مشاهده نمی شود.