ترندهای روز

راز و رمز پخت ته‌چین گرمساری به روش مجلسی

پایگاه خبری تحلیلی افق میهن (irtahlil.com):

“فقط ته مرغ بلدی؟ بیا اینو یاد بگیر تا عاشقش بشی! ته چین یه غذای تشریفاتی و تشریفاتی محسوب میشه که تقریبا همه دوستش دارن! هر چقدر که ما تنوع پلو و خورش داریم، شما می تواند در تهیه تکین تغییراتی ایجاد کند و از طعم های جدید آن لذت ببرد!

راز پخت تکین گرمساری به روش مجلسی

گرمساری تکین همانطور که از نامش پیداست متعلق به شهرستان گرمسار است و از سبکی شیک و جذاب در آشپزی تکین استفاده شده است تا با خیال راحت از آن برای مهمانی ها استفاده کنید و در مقابل عزیزانتان سربلند باشید!

دستور تهیه این غذا با این مقدار مواد برای ۱۲ نفر کافی است.

عناصر:

مواد غذایی مقدار
برنج ۱۰ فنجان
گوشت گوسفند تازه (سر یا ماهیچه) یک کیلوگرم
پیاز بزرگ ریز خرد شده ۲ عدد
زعفران دم کرده غلیظ در حد سخاوت شما
زردچوبه نصف قاشق چایخوری
دارچین برای تفت دادن کشمش ۱ قاشق چای خوری
نمک به مقدار مورد نظر
ادویه مخصوص تکین گرمساری: دارچین، پودر گوجه فرنگی خشک، گرده کدو، گرده لیمو، فلفل و پودر زیره.

هر کدام ۱ قاشق غذاخوری (دارچین ۱ قاشق چایخوری)

کشمش

۲ عدد لیوان فرانسوی

طرز تهیه:

طرز تهیه این غذا با غذاهای گوشتی و خورش هایی که گوشت دارند کمی متفاوت است. ابتدا گوشت گوسفندی را به جای تکه تکه کردن، باید ورقه های نازک برش دهید و در ظرفی با ادویه پلو مخصوص، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر پیاز و پیازی که پوست گرفته و ریز خرد کرده اید قرار دهید. یک شب تا صبح در ظرف دربسته در یخچال بماند تا خوش طعم شود.

برنج را چند ساعت قبل در ظرفی با مقدار لازم آب بریزید و خیس کنید.

کشمش ها را تمیز کنید و دم آنها را بگیرید و بعد از شستن در آب خیس کنید!

قابلمه مورد نظر را افق میهن کنید و در آن آب و نمک بریزید و روی گاز بگذارید. وقتی آب به جوش آمد برنج را داخل آن بریزید و زمانی که مغز آن کمی نرم شد آبکشی کنید.

کف قابلمه را روغن بریزید و از ته قابلمه مورد نظر روی آن را بپوشانید. نیمی از برنجی را که آبکشی کردید کف قابلمه ها بریزید و گوشت مزه دار شده را به عنوان لایه بعدی به همراه همان پیاز و ادویه هایی که داخل آن ریخته اید روی برنج قرار دهید. زعفران دم کرده را به همراه نمک و ادویه پلو روی گوشت ها بپاشید و بقیه برنج را داخل قابلمه بریزید و شعله گاز را زیاد کنید و در قابلمه را ببندید. وقتی بخار در قابلمه را دیدید، حرارت گاز را کم کنید و بگذارید ۱ ساعت بپزد.

در این فاصله کشمش ها را با روغن حیوانی یا کره، زردچوبه و دارچین تفت دهید و یک ساعت قبل از اینکه برنج تمام شود روی آن بریزید. از آنجایی که پیازداغ مجلسی طعم غذا را لذیذتر می کند، در صورت تمایل یک عدد پیاز را تفت دهید و در قابلمه بریزید و سپس کشمش را به آن اضافه کنید.

در شهرهای اطراف گرمسار مانند شاهرود تکین را با تفاوت هایی تهیه می کنند که در مطالب زیر دستور پخت آنها را در اختیار شما قرار می دهیم. نگران پختن گوشت نباشید. گوشت بعد از مزه دار شدن و نگهداری در یخچال ترد می شود و وقتی برنج دم کشید با بخار آب می پزند.

امیدوارم از طعم این غذای سنتی و خوشمزه لذت ببرید! نوش جان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا