رتبه اول بازدهی صندوقهای سهامی غیر اهرمی برای سبدگردان ثروت پویا
در گفت و گو با نایب رئیس هیئت مدیره شرکت پویا:
تیم تحلیل سبد ثروت پویا طی ۱۰ سال گذشته (از سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۳) بازده طبقات مختلف دارایی را با کل شاخص هم وزن فرابورس مقایسه کرده است که نشان دهنده تفاوت فاحش در بازده است. بازدهی شاخص کل وزنی فرابورس بالای ۱۰۵۰۰ درصد و بازدهی بازار طلا حدود ۵۰۰۰ درصد و بازار مسکن و دلار تقریبا ۲۰۰۰ درصد بوده است. شرکت خالا به وجود چنین صندوقی در بازار پی برد و تصمیم گرفت استراتژی سرمایه گذاری خود را بر اساس این سیستم بیشتر توسعه دهد.
محمدمهدی جمشیدیان نایب رئیس هیئت مدیره و از مدیران مالی شرکت سبدگردان ثروت پویا در گفتگو با اخبار بورس وی گفت: این شرکت در سال ۱۴۰۰ تاسیس شد و از همان سال هر سال یک صندوق راه اندازی کرده است. در سال ۱۴۰۰ صندوق مدیریت بازار را معرفی کرد و در گذشته ۲۲ نماد را در بازار مدیریت کرده است.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ صندوق بازنشستگی این شرکت با عنوان «پایا ثروت پویا» و نماد «پایا» راه اندازی شد که بیش از ۲۵۰۰ میلیارد تومان دارایی را مدیریت می کند. ما در حال حاضر بالاترین بازده موثر سالانه هر صندوق اوراق قرضه موجود در بازار را با ۳۴ درصد ارائه می دهیم که مورد استقبال سرمایه گذاران قرار گرفته است.
جمشیدیان افزود: در سال ۱۴۰۲ اولین صندوق سیمان را با نماد سیمان ترسیم کردیم. طی سال و شش ماه گذشته، این شرکت رتبه اول را در بازده صندوق بدون اهرم سهام داشته است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: نزدیک به ۱۴۵ صندوق سرمایه گذاری در بازار داریم و صندوق سیمان در ۶ ماه و یک سال گذشته رتبه اول را کسب کرده است و این عملکرد مثبت توانست شاخص صنعت سیمان و شاخص بورس را پوشش دهد.
جمشیدیان گفت: امسال صندوق چهارم این شرکت با نام «مانا ثروت پویا» با نماد «همتا» پذیره نویسی می شود. این اشتراک از شنبه هفته آینده شروع می شود و تا دوشنبه ادامه دارد. مبلغ آبونمان ۲۰۰ میلیارد تومان است اما با توجه به وضعیت مطلوب بازار امیدواریم با کمک سازمان بورس بتوانیم سقف را به نزدیک به ۴۰۰ میلیارد تومان برسانیم.
نائب رئیس صندوق سرمایه پویا گفت: استراتژی سرمایه گذاری این صندوق (IPS) مبتنی بر سرمایه گذاری در شرکت های خارج از بورس است. یعنی این صندوق در بورس سرمایه گذاری نمی کند و تمامی سهام سرمایه گذاری شده در بازار بورس ایران خواهد بود.
وی یادآور شد: در حال حاضر بیش از ۲۰۰ نماد در بازار اول و دوم فرابورس ایران وجود دارد و استراتژی مدیران پوشش حدود ۱۵۰ نماد است.
جمشیدیان درباره علت اتخاذ این استراتژی سرمایه گذاری افزود: این تصمیم بر اساس بررسی روند گذشته اتخاذ شد. در طول ۱۰ سال گذشته (از ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۳)، تیم تحلیل ما بازده طبقات مختلف دارایی را با کل شاخص OTC معادل وزن مقایسه کرده است که نشان دهنده تفاوت فاحش در بازده است. بازدهی شاخص کل فرابورس هم وزن بالای ۱۰۵۰۰ درصد بود در حالی که بازدهی بازار طلا حدود ۵۰۰۰ درصد و بازار املاک و دلار کمی کمتر از ۲۰۰۰ درصد بود.
وی گفت: خلأ وجود چنین صندوقی در بازار را تشخیص دادیم و تصمیم گرفتیم بر اساس این سیستم استراتژی سرمایه گذاری خود را بیشتر توسعه دهیم می تواند در بازار سرمایه گذاری کند.
جمشیدیان خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت مطلوب بازار به سرمایه گذاران قول بازدهی خوبی می دهیم. سهامداران حقیقی و حقوقی می توانند در این اشتراک شرکت کنند و سقف صندوق برای سرمایه گذاری باز است. هر کس می تواند در ارزیابی ریسک که از روز شنبه آغاز می شود، بسته به میزان تحمل ریسک خود شرکت کند.