رد شکایت اسنپ در دیوان عدالت اداری/ ماجرا چه بود؟ :: افق میهن
با رد شکایت اسنپ در دیوان عدالت اداری، حق کمیسیون اسنپ مشمول مالیات بر ارزش افزوده می شود و این موضوع شامل حق الزحمه رانندگان نمی شود.
به گزارش افق میهن، سازمان امور مالیاتی کشور با صدور برگ تشخیص مالیات برای شرکت اسنپ، از سال ۱۴۰۰ خواستار پرداخت مالیات بر ارزش افزوده این شرکت شد که به نظر می رسد پس از این اتفاق، شرکت اسنپ به منظور رسیدگی به پرونده مالیاتی خود اعتراض کرده است. مشمول مالیات بر ارزش افزوده نمی شود، اما هیئت حل اختلاف مالیاتی نیز رای به مشمول مالیات بر ارزش افزوده خدمات اسنپ داد.
در مرحله بعدی مدیرعامل این شرکت ضمن اعتراض به این موضوع در شبکه های اجتماعی، این شرکت و اعتراض آنها را به دیوان عدالت اداری ابلاغ کرد.
پس از این اتفاق، روابط عمومی سازمان امور مالیاتی کشور با رد موارد مطرح شده از سوی این شرکت، تاکید کرد که با توجه به مدل فعالیت، نحوه ارائه خدمات و تعهداتی که اسنپ در قبال رانندگان پذیرفته است، مشمول آن خواهد شد. مالیات بر ارزش افزوده .
بر اساس رای شعبه نهم دیوان عدالت اداری که در روزهای اخیر منتشر شد، دیوان عدالت اداری بین ارائه دهندگان خدمات حمل و نقل و سکوها تمایز قائل شد و تاکید کرد که خدمات حمل و نقل مختص شخص متولی است. حمل و نقل و نه به سکوها.
به عبارت دیگر، هیچ رابطه کاری خادم-خدمتی بین پلت فرم های مربوطه و رانندگان وجود ندارد و هر یک از آنها خدمات مستقلی را ارائه می دهند و خود سرویس حمل و نقل مربوط به اپراتور حمل و نقل (رانندگان) و خدمات هوشمند ارائه شده توسط شرکت خدمات حمل و نقل محسوب نمی شود. بنابراین مشمول معافیت مالیات بر ارزش افزوده نخواهد بود.
لازم به ذکر است، بر اساس رای دیوان عدالت اداری و همچنین نظر سازمان امور مالیاتی کشور، حق الزحمه رانندگان مشمول مالیات بر ارزش افزوده نبوده و صرفاً مشمول عوارض دریافتی (کمیسیون) اسنپ می باشد. به مالیات بر ارزش افزوده در نتیجه هرگونه افزایش هزینه رانندگان و کاهش حق الزحمه آنها به دلیل مالیات بر ارزش افزوده پذیرفته نخواهد شد.