بانک و بیمه

رشد خرید و فروش مسکن در ۲ ماه آینده؛ قیمت ها با جیب ها تناسبی ندارد

بازار؛ گروه خیابان و مسکن: بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار، وضعیت فعلی بازار املاک نشان می دهد که در این بازار ثروت چندانی وجود ندارد. آخرین گزارش مرکز آمار ایران از بازار املاک و مستغلات در تهران نشان داد که قیمت مسکن در آذر این ماه نسبت به آبان ماه ۱۴۰۲ نیم درصد کاهش داشته است.

در آذرماه امسال متوسط ​​قیمت یک مترمربع واحد مسکونی در مناطق ۲۲ گانه تهران ۸۰ میلیون و ۲۹۸ هزار تومان بوده که نسبت به میانگین قیمت آبان در این ماه با نیم درصد کاهش به ۸۰ میلیون و ۶۸۰ هزار تومان رسیده است.

اگرچه امروز بازار املاک خالی از خریدار است و اکثر پرونده های مشاوران املاک بدون خریدار جدی کم رنگ و گرد و غبار جمع شده است، اما افق میهن مسکن حکایت از رکود شدید خرید و فروش دارد.

داوود بیگی نژاد، نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک نیز معتقد است: این روزها قیمت ملک به قدری بالا رفته که از توان و توان متقاضیان مسکن کاسته شده و متقاضیان قادر به خرید آپارتمان نیستند.

اگر این روزها به مشاور املاکی در تهران مراجعه کنید، می گویند گرانی املاک تنها یک کار را انجام داده است و آن اینکه مصرف کنندگان توان خرید ملک را ندارند.

وی معتقد است انگیزه و تقاضا برای خرید مسکن همیشه وجود دارد، اما گرانی مسکن به دور از قدرت خرید متقاضیان مسکن است. با این حال او در پیش بینی ها و یادداشت های خود همیشه در ماه های پایانی سال پیش بینی می کند که بازار مسکن در دو ماه پایانی سال رونق بگیرد.

نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تاکید می کند که با عمیق شدن رکود در بازار مسکن، نقدینگی در بازار مسکن کاهش می یابد، متاسفانه امروز در برخی از مناطق تهران سازندگان قیمتی را که برای ملک خود تعیین می کنند تعیین می کنند. با توجه به مقدار پولی که برای ساختن خانه خرج کردند و این بسیار خطرناک است.

برای جویا شدن از وضعیت بازار مسکن و پیش بینی بازار مسکن در دو ماه پایانی سال به سراغ نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک رفتیم.

متن کامل گفت و گوی خبرنگار خبرگزاری «بازار» با «داود بیگی نژاد» نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران را می خوانیم:

تعداد معاملات و قراردادها نسبت به ماه قبل ۱.۲ درصد کاهش داشته و رقم ۳۵۰۰ قرارداد نشان می دهد که این تعداد قرارداد برای این نقطه از تهران و سرزمین اشغالی بسیار کم است.

* در حال حاضر وضعیت بازار مسکن از نظر قیمت و معاملات چگونه است؟

وضعیت بازار مسکن آبان ماه و آذر در این ماه که آمارهای آن نیز از مراکز آماری، سایت ها و موسسات و همچنین مجموعه هایی که آمارهای صحیح منتشر می کنند استخراج شد، به این نتیجه رسیدیم که عمق رکود در بازار مسکن نسبت به ماه های گذشته اندکی افزایش یافته است. تعداد معاملات و قراردادها نسبت به ماه قبل ۱.۲ درصد کاهش داشته و تعداد ۳۵۵۰ قرارداد نشان می دهد که این تعداد قرارداد برای این منطقه از شهر تهران و سطح اشغالی بسیار کم است. بر اساس آمارهای رسمی در آذرماه امسال ۳ هزار و ۵۵۰ معامله ملکی در تهران به ثبت رسیده که در مقایسه با میانگین ۱۰ هزار معامله در ماه که نقطه تعادل معاملات محسوب می شود، بسیار ناچیز است و نشان دهنده رکود معاملات است.

در بالای جدول از نظر تعداد قراردادها، منطقه ۵ در رتبه اول و پس از آن مناطق ۱۰، ۲ ​​و ۴ تهران قرار دارند.

* بیشترین معاملات مربوط به کدام مناطق تهران است؟

در بالای جدول از نظر تعداد قراردادها، منطقه ۵ مقام اول را به خود اختصاص داده و پس از آن مناطق ۱۰، ۲ ​​و ۴ تهران قرار دارند. بیشتر قراردادها در این زمینه ها منعقد شد. آمار آذر ماه خرید و فروش آپارتمان نسبت به آبان (۳۰۰۰ و ۹۰۰ معامله ملکی) حدود ۹ درصد کاهش را نشان می دهد و حاکی از کاهش چشمگیر تعداد قراردادها است.

متأسفانه امروزه در برخی از مناطق تهران قیمتی که سازندگان برای ملک خود در نظر می گیرند با مبلغی است که برای ساخت مسکن هزینه کرده اند. که بسیار خطرناک است

* علت کاهش این روزها معاملات مسکن چه بود؟

وقتی رکود در بازار املاک افزایش می یابد، به این معنی است که نقدینگی در بازار املاک کاهش می یابد. افرادی که باید نیازهای مالی خود را از این بازار تامین کنند، که در واقع سازنده هستند، باید انعطاف پذیری بیشتری داشته باشند. متأسفانه امروزه در برخی از مناطق تهران قیمتی که سازندگان برای ملک خود در نظر می گیرند با مبلغی است که برای ساخت مسکن هزینه کرده اند. که بسیار خطرناک است. زیرا اگر افراد به عنوان سرمایه گذار و سازنده در منطقه و مکانی که می خواهند بسازند به سود متناسب با سرمایه خود دسترسی نداشته باشند، مجبور به ترک این بازار خواهند شد. تابستان امسال ۱۹۰۳ پروانه ساختمانی صادر شد که نسبت به فصل بهار ۳۷ درصد و نسبت به تابستان سال گذشته ۱۹.۸ درصد افزایش داشته است. آمار صدور «پروانه ساخت واحدها» در تابستان سال گذشته به ۱۳ هزار و ۷۳۷ فقره رسید که نسبت به فصل بهار ۴۰ درصد و نسبت به تابستان سال گذشته ۷.۲ درصد افزایش داشت.

* کاهش تولید مسکن در تهران در آماری که اخیرا منتشر شده، اشاره ای به همان ادعایی است که سازندگان از بازار مسکن خارج شده اند؟

این اتفاق در سال های اخیر در مقاطعی رخ داده و سازندگان به همین دلایل سرمایه خود را از بازار مسکن خارج کرده اند.

اگر بخواهیم رفتار متقاضیان مسکن را با سال های گذشته مقایسه کنیم، دو ماه آینده تا پایان سال باید زمانی باشد که متقاضیان مسکن برای نیاز مصرفی خود به مشاوران املاک مراجعه کرده و اقدام به خرید و فروش کنند. و تعداد قابل توجهی از معاملات انجام خواهد شد. بیایید نگاهی به بازار مسکن داشته باشیم

* پیش بینی شما برای دو ماه آینده در بازار مسکن چیست؟ آیا توسعه بازار مسکن قابل پیش بینی است؟

عدم اطمینان در مورد رفتار مردم و کسانی که به دنبال مسکن هستند. اگر بخواهیم با سال های گذشته مقایسه و پیش بینی کنیم، دو ماه آینده تا پایان سال زمانی خواهد بود که شکارچیان خانگی برای نیازهای مصرفی خود به مشاوران املاک مراجعه کرده، خرید و فروش را آغاز کرده و شاهد حجم قابل توجهی از معاملات در بازار املاک و مستغلات . اما نباید از این نکته غافل شد که انگیزه و تقاضای خرید مسکن همیشه برای رفع نیاز ملک آنها وجود دارد. اما گرانی املاک و مستغلات به دور از قدرت خرید متقاضیان آپارتمان است، باید بررسی شود که آیا بانک ها می توانند مبالغ بیشتری را به عنوان تسهیلات با اقساط متناسب با درآمد خانوار تصویب کنند؟ اینها می تواند مشوق ها و عواملی برای افزایش تعداد قراردادهای مسکن و معاملات بیشتر باشد. بنابراین این مشکل در سال‌های آینده آثار خود را نشان می‌دهد و در صورت عدم سود در بخش ساختمان، همچنان در تولید مسکن با مشکل مواجه خواهیم شد.

اگر بانک‌ها بخواهند مانند گذشته مقابله کنند و در بخش مسکن اختلال ایجاد کنند و مانع از اعطای تسهیلات شوند، قطعاً با اهداف سیاست‌های دولت سیزدهم همخوانی ندارد.

* نقش امروز بانک ها در بازار مسکن را چگونه تحلیل می کنید؟ آیا بانک ها می توانند به افزایش تعداد معاملات ملکی کمک کنند؟

هدایت بانک ها برای تامین مسکن بخش خصوصی برای تولید مسکن می تواند بسیار مهم باشد. زیرا اگر بانک ها مانند گذشته مقابله کنند و بخواهند برای اعطای تسهیلات در حوزه تولید مسکن اختلال ایجاد کنند و با مشکل مواجه شوند، قطعاً با اهداف سیاست های دولت سیزدهم همخوانی ندارد. بنابراین همانطور که اکنون می بینیم بیشترین توان و انرژی دولت سیزدهم صرف تولید مسکن می شود. در اینجا نیز بانک ها برای حمایت از توسعه تولید مسکن مداخله کنند تا تسهیلات مناسبی برای تولید مسکن در مناطق مختلف تهران فراهم شود تا تولید مسکن رونق بگیرد.

اقدامات دولت برای افزایش تولید مسکن مثبت تلقی می شود و تاکنون با گذشت بیش از ۹ ماه از سال، عملکرد خوبی از سوی بانک ها در پرداخت یارانه مسکن مشاهده نشده است.

* اقدامات دولت در حوزه مسکن و تولید مسکن را چگونه ارزیابی می کنید؟

اقدامات دولت برای افزایش تولید مسکن مثبت ارزیابی می شود و تاکنون با گذشت بیش از ۹ ماه از سال عملکرد خوبی از سوی بانک ها در پرداخت یارانه مسکن نداشته ایم، بنابراین عملکرد بانک های خصوصی صفر است و تنها بانک های مسکن و دولت عملکرد قابل قبولی ارائه کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا