رشد قیمت خوراکیها بیشتر از متوسط تورم در آذر ۱۴۰۳/ هندوانه و سیبزمینی در صدر :: افق میهن
بررسی ها نشان می دهد که از ۵۳ قلم خوراکی انتخاب شده در مناطق شهری، ۲۶ قلم دارای درصد تغییر سالانه بالاتر از نرخ تورم نقطه ای مناطق شهری کشور به میزان ۳۱.۷ درصد بوده اند.
به گزارش افق میهن، در آذر در ماه ۱۴۰۳ میانگین تغییرات قیمت اقلام غذایی منتخب برای گروههای مختلف مواد غذایی در مناطق شهری کشور به شرح زیر است:
نان و غلات:
در این گروه اقلام «ماکارونی» با ۳.۱ درصد، «آش رشت» با ۲.۵ درصد و «شیرینی خشک» با ۲.۰ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته اند.
گوشت قرمز، سفید و فرآورده های آنها:
در این گروه بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «ماهی سالمون» با ۲.۸ درصد و بیشترین کاهش قیمت مربوط به «مرغ ماشینی» با ۲.۷- درصد است.
لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن:
در این گروه بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «کره پاستوریزه» با ۱۰.۰ درصد، «خامه پاستوریزه» با ۶.۷ درصد و «پنیر پاستوریزه ایرانی» با ۴.۴ درصد است.
میوه ها و مغزها:
در این گروه بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «هندوانه» با ۳۶.۴ درصد، «خربزه» با ۱۰.۷ درصد و «انار» با ۷.۱ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به «پرتقال» با -۱۲.۸ درصد و “موز” با -۱.۱ درصد.
سبزیجات و حبوبات:
در این گروه بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «سیب زمینی» با ۱۹.۳ درصد، «پیاز» با ۱۲.۹ درصد و «لپه» با ۷.۵ درصد بوده و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به «کدو سبز» است. “با -۶.۸ درصد و “هویج” با -۵.۶ درصد.
شکر، نوشیدنی ها و سایر غذاها:
در این گروه بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «رب گوجه فرنگی» با ۲.۸ درصد و «نوشابه گازدار» با ۲.۵ درصد است.