اخبار اقتصاد ایران

رشد ۱۳۰ درصدی صدور کارت بازرگانی در گیلان | تعرفه صفر تا پنج درصدی برای کالاهای برخی کشورها

تیمور پورحیدری مدیرکل سمت گیلان درباره تعرفه کالاهای گمرکی اعلام کرد: تعرفه کالاهای برخی کشورهای همسایه روسیه بین صفر تا پنج درصد است.

افق میهن، تیمور پورحیدری در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی در سالن غدیر استانداری ضمن ارائه گزارشی از عملکرد هشت ماهه این اداره کل، گفت: از ابتدای امسال تا پایان آبان در ماه گیلان ۲۷۷ فقره کارت بازرگانی (صدور ۱۲۶ و تمدید ۱۵۱ کارت) صادر شد که نسبت به سال قبل ۱۳۰ درصد رشد داشته است.

وی افزود: در هشت ماه گذشته صادرات کالا نیز از نظر وزنی ۵.۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته و از نظر واردات کالا نیز از نظر ۷۸ درصد رشد داشته است. از نظر وزن و از نظر ارزش. ۵۸ درصد افزایش را تجربه کرده است.

دبیر کارگروه توسعه صادرات با اشاره به دستاوردهای سفر هیات عالی رتبه گیلان به روسیه، مشکلات تجارت با روسیه را بررسی کرد و افزود: نبود پایانه های صادراتی اختصاصی و مجهز در مسیر شمال به جنوب. راهرو، تاخیر بار و فساد محصولات فاسد شدنی، نبود خطوط حمل و نقل منظم (لاینر) به منظور تسهیل برنامه ریزی بهتر تجار و سازندگان و کاهش هزینه های انبارداری، عدم استفاده از تجهیزات مدرن بارگیری و تخلیه توسط طرف روسی به افزایش بهره وری بندر و بهبود شاخص های عملیاتی بندر از جمله مشکلات موجود است.

وی عدم ثبات، نوسانات و گرانی کرایه حمل و نقل را که به رونق حمل و نقل لطمه وارد می کند، تاخیر در اعلام درخواست گواهی سلامت صادر شده توسط طرف روسی و نبود سامانه آنلاین رسمی برای درخواست گواهی سلامت در آن کشور، منتظر صف طولانی کشتی های تجاری است. حاملان کالاهای صادراتی و ترانزیتی برای پهلوگیری و تخلیه و بارگیری کالا به کشتی ها در بنادر روسیه، عدم آشنایی با استانداردهای لازم کالاهای کشاورزی مورد نیاز روسیه و بازگرداندن محصولات کشاورزی، تعرفه سنگین روسیه بر واردات کالاهای ایرانی از جمله این موارد است. موانع توسعه روابط دو کشور انجام داد

پورحیدری افزود: این مشکلات در حالی رخ می دهد که تعرفه کالاهای برخی از کشورهای همسایه این کشور (مشترک المنافع) بین ۰ تا ۵ درصد اعلام شده و شرایط همکاری تجاری با تعرفه ۵ تا ۲۰ درصدی برای کالاهای ایرانی وارداتی به این کشور مطلوب نیست. ضعف و عدم وجود لجستیک در حوزه انبارداری در منطقه مطابق با بازار موجود در ایران و روسیه از دیگر مشکلات ترانزیت و افزایش هزینه های آن است.

مدیرکل سمت گیلان پیشنهاد کرد: سرمایه گذاری برای ایجاد پایانه اختصاصی کانتینری اعم از یخچالی و غیر سردخانه ای و ایجاد پایانه صادراتی اختصاصی مجهز به سورتینگ (جداسازی) و سردخانه برای تسهیل صادرات محصولات کشاورزی. به خصوص کالاهای فاسد شدنی

وی در راستای افزایش ضریب اطمینان مبادلات تجاری تاکید کرد: ایجاد خطوط منظم کشتیرانی و برنامه ریزی مناسب برای انتقال کالاهای تجاری با هدف کاهش هزینه نهایی به منظور معرفی توانمندی های اقتصادی، تجاری و صنعتی بین دو کشور. کشورهای ایران و روسیه با جدیت بیشتری نمایشگاه های ویژه برگزار می کنند. دنبال شود

پورحیدری تصریح کرد: تعیین تعرفه ثابت برای شناورها و جلوگیری از نوسان کرایه حمل و نقل دریایی و امکان کشت و تولید محصولات کشاورزی در استان، کشت گلخانه ای و همچنین پرورش ماهی توسط شرکت های گیلانی در استان های جنوبی نیز باید بررسی و مطالعه شود. .

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گیلان تصریح کرد: همزمان با راه اندازی اتاق بازرگانی ایران در آستاراخان، موضوع ایجاد مرکز لجستیک در آستاراخان در کنار راه های اصلی مواصلاتی نزدیک ایستگاه های راه آهن به منظور ذخیره سازی. کالاهای ایرانی و ارسال آن به سایر مناطق روسیه طبق توافقات اولیه برای ایجاد آن باید در دستور کار طرف روسی قرار گیرد.

وی تصریح کرد: از دیگر پیشنهادات؛ اولویت پهلوگیری کلیه کشتی های حامل کالای ایرانی، کشتی های حامل کالاهای فاسدشدنی در بنادر روسیه، ایجاد بانک مشترک بین ایران و روسیه و افتتاح شعب این بانک در تمامی بنادر روسیه و ایران به منظور انجام مبادلات ارزی و جایگزینی روبل و ریال به جای دلار در روابط تجاری ایران و روسیه

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گیلان گفت: اختصاص و ایجاد شعب محاکم حقوقی و مراجع قضایی روسیه و ایران در تمامی بنادر دریایی ۲ کشور و پیگیری لایروبی رودخانه ولگا (توسط روسیه). جانبی) و تهیه تجهیزات تخلیه و بارگیری با هدف جلوگیری از اتلاف ۳۰ درصد ظرفیت بارگیری شناورها پیشنهاد می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا