ارزهای دیجیتال

روغن کمیاب؛ گلایه گیلانی‌ها از خالی بودن بازار – افق میهن

شهروندان و کشاورزان گیلانی می گویند که آنها از فردا تا شب به دنبال نفت هستند ، اما بازار هنوز خالی است و تولید لازم نیست.

در حالی که بسیاری از خانوارهای گیلانی اصول اولیه خود را ارائه می دهند ، کمبود گسترده روغن پخت و پز به یکی از مهمترین نگرانی ها امروز تبدیل شده است. یک موضوع ، به ویژه در روستاهای استان ، در آستانه کار و کشاورزی ، مردم فشار بیشتری وارد کرده و باعث نارضایتی گسترده ای شده اند.

از خرید تا ناامیدی ؛ نفتی که یافت نشد

این جمله از خیابان های شهر عبور می کند و به فروشگاه های زنجیره ای و سوپر مارکت های محلی نگاه می کند. او به طور مکرر تکرار می شود. “ما روغن نداریم”. بسیاری از مغازه داران حتی تخته هایی را از قبل نصب می کردند که نشان می دهد روغن وجود ندارد.

یک شهروند رشت در مصاحبه ای با خبرنگار Tasnim می گوید: ما حدود دو هفته نفتی پیدا نکرده ایم. هر کجا که برویم ، آنها می گویند که سهمیه به پایان رسیده است. زندگی با ۲ کودک کوچک واقعاً دشوار است.

شهروند دیگری که در رستوران آشپزی می کند و از ادامه اوضاع شکایت می کند ، می گوید: من یک رستوران دارم. من حداقل ۵ لیتر روغن در روز نیاز دارم. اما ما چند هفته است که خوابیده ایم. سهمیه ای که می دهید ، شاید روزی یک بطری وجود داشته باشد که اصلاً آن را ایجاد نمی کند. این طور نیست.

کشاورزان به دنبال یک بطری روغن با دست دست و پا گیر هستند

اوضاع در روستاهای گیلان حتی دشوارتر است. کشاورزانی که پس از ساعت ها کار در لجن ، کشت و پیوند را آغاز کرده اند ، به مغازه های محلی باز می گردند و با دست خالی برمی گردند.

یک کشاورز در منطقه شافت به خبرنگار ما می گوید: “ما روی روسری کار می کنیم ، عصر برمی گردیم و به دنبال یک بطری روغن هستیم.” ما عادت داشتیم ناهار و شام را بدون روغن درست کنیم. ما ، روستاییان کم ، واقعاً به بن بست رسیده ایم.

پارچه هایی که تولید می کنند ، اما با ظرفیت نیمه

استان گیلان چهار کارخانه فعال برای تولید روغن های غذایی دارد. به گفته مقامات ، با این حال ، این واحدها به دلیل کمبود روغن خام و مواد اولیه با ظرفیت کامل کار نمی کنند. قابل توجه است که گیلان وارد کننده اصلی نفت نیست و استان استان باید توسط بنادر ملی و شمالی ملاقات کند. این امر منجر به توزیع کاهش یافته است و بسیاری از مغازه ها حتی سهمیه کوچک خود را در موعد مقرر دریافت نکرده اند.

پاسخ به مقامات ؛ وعده ای که هنوز به طبقه بازار نرسیده است

صالح محمد ، رئیس سازمان جهاد کشاورزی Guilan ، در مورد کمبود مداوم نفت در بازارهای استان به خبرنگار Tasnim در رشت گفت و به مصرف روزانه این محصول اشاره کرد: بین ۱۸۰ تا ۱۹۰ تن در گیلان مصرف می شود.

به گفته وی ، علیرغم فعالیت سه کارخانه پردازش نفتی در گیلان ، بیشتر نیازهای استان توسط سایر مناطق کشور و از طریق شرکتهای فروش بزرگ تأمین می شود ، زیرا استان گیلان وارد کننده نفت است و تولید داخلی آن به تقاضای موجود پاسخ نمی دهد.

رئیس جهاد کشاورزی گیلان ، که علت آخرین نقص نفت را توصیف کرده است ، گفت: “در آغاز سال جاری به دلیل تغییر در وظایف و وظایف گمرک و همچنین نرخ ارز دوم ، افراد تجاری و واردکنندگان ، منجر به کند شدن دستور شد.”

محمد گفت: این موانع در نتیجه فرماندار گیلان و همکاری بین سازمان کنترل بازار کشور حل شده است و اکنون ثبت سفارشات سریعتر انجام می شود و افزود که کارخانه های این استان نیز باید هر روز سهمیه خاصی را در شهرها توزیع کنند.

وی با توجه به در دسترس بودن ذخایر استراتژیک در استان ، گفت: بیش از ۷۰،۰۰۰ تن نفت خام در استان در دسترس است و ما کمبود حافظه نداریم. کارخانه گنجه رودبار نیز مأمور شد هر روز ۳۰ تن روغن سرخ شده در فروشگاه های زنجیره ای استان توزیع کند.

به گفته رئیس جهاد کشاورزی گیلان ، امروز ۸۴ تن روغن در استان توزیع شده است و روند مراقبت امروز افزایش می یابد و طبق برنامه ریزی ، ۳۰۰ تن روغن به زودی توزیع می شود که به زودی به روستاهای کوچک و شهرها می رسد.

محمدی گفت که عدم تأخیر اخیر در اجرای قطعنامه ملی موعد بوده است. اردیبهشت تولید و فروش در استان با جدیت بیشتری آغاز شده است. در این فرایند ، شرایط بازار در روزهای آینده دوباره عادی می شود.

وی گفت: پس از وزارت كشاورزی وزارت كشاورزی ، ۴۴۰۰۰ تن نفت خام از بنادر شمالی كشور وارد می شود كه بخش مهمی از گیلان توزیع می شود و افزود كه مردم اطمینان خواهند داشت كه این مشکل به طور موقت خواهد بود و به زودی حل می شود.

با این حال ، خبرنگار Tasnim از مردم سؤال کرد و دید که بسیاری از شهروندان در دو روز گذشته پس از چند ساعت جستجو در سراسر شهر نتوانسته اند روغن تولید کنند.

شکاف بین وعده و واقعیت

با وجود توضیحات مقامات ، آنچه در بازار بازار مشاهده می شود متفاوت است. صف های طولانی ، چهره های نگران کننده ، مغازه های بدون روغن و نردبان آب زیرزمینی که کوچکتر می شوند. مردم می گویند که وعده های مقامات باید سریعتر کار کنند ، در غیر این صورت معیشت ادامه خواهد یافت.

این نگرانی ها باقی مانده است مگر اینکه توزیع منظم و هدفمند در مغازه های کوچک ، روستاها و شهرها باشد.

منبع: tasnim

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا