روند میانگین بارش در کشور کاهشی ثبت شد / تجربه خشکسالی در ۱۲ استان
به گزارش خبرگزاری افق میهن، در هفته سوم سال زراعی جاری (از شانزدهم تا بیست و دوم) مهراستان های هرمزگان و سیستان و بلوچستان بیشترین بارندگی را داشته اند، میانگین بارندگی استان سیستان و بلوچستان ۰.۱ میلی متر و هرمزگان ۱.۶ میلی متر بیشتر از میانگین بلندمدت بارندگی در هفته جاری بوده و میانگین بارندگی در کشور نسبت به میانگین بلندمدت ۰.۸ میلی متر است. کمتر بوده است.
همچنین بیشترین بارندگی تجمعی در هفته جاری در ایستگاه های استان های هرمزگان و سیستان و بلوچستان و استان های خراسان شمالی، گلستان، مازندران، گیلان، اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی، مرکزی، اصفهان، چهارمحال و بختیاری ثبت شده است. در بخش هایی از منطقه خود بارندگی دریافت کردند. آنها کمتر از حد معمول تا بیش از ۴۰ میلی متر دارند.
استان کرمان در برخی نقاط محدوده خود بیش از حد نرمال تا ۱۵ میلیمتر و در برخی نقاط کمتر از نرمال تا ۱۰ میلیمتر بارندگی داشته است و وضعیت سایر استانهای کشور در شرایط نرمال به ثبت رسیده است.
لرزش خفیف تا شدید در ۷ استان کشور ثبت شد
در این بازه زمانی استانهای خراسان رضوی و جنوبی، بوشهر، فارس، کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان در بخشهایی از محدوده خود خشکسالی خفیف تا شدید را تجربه کردهاند و استانهای خراسان شمالی، سمنان، گلستان، مازندران، گیلان، اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی، تهران، البرز، قزوین و زنجان در بخشهایی از منطقه خود خشکسالی خفیف تا شدید را تجربه کردهاند.
افزایش دمای هوا در کشور
نمودار و نقشه نشان دهنده تفاوت میانگین دمای هفته سوم سال زراعی جاری با میانگین دما در بلندمدت نشان می دهد که در کل کشور ۲ درجه سانتیگراد افزایش و بیشترین ناهنجاری مثبت بوده ایم. دمای هوا در اردبیل و کمترین آن در استان خوزستان بوده است. .
کدام استان ها کاهش بارندگی داشتند؟
بر اساس اطلاعات منطقهای بارندگی استانها و کشور از ابتدای امسال تا سی ام مهرین استانهای آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، اصفهان، ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی. ، خوزستان، زنجان، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، کردستان، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد. ، گلستان، گیلان، لرستان، مرکزی، همدان، هرمزگان و یزد شاهد کاهش بارندگی بوده ایم.
کاهش ۲ میلی متری در کل بارندگی در مناطق اصلی کشور
همچنین بر اساس اطلاعات منطقه ای بارندگی در مناطق اصلی کشور از ابتدای سال آبی جاری تا سی ام. مهر در حوضه های خلیج فارس و دریای عمان، دریاچه ارومیه، دریای خزر، فلات مرکزی، قوره قم و حوضه مرزی شرقی نسبت به بلندمدت کاهش بارندگی داشته ایم و مجموع بارندگی ها در حوضه های اصلی کشور نیز نسبت به بلندمدت دو میلی متر کاهش یافته است.
آخرین وضعیت ذخایر سدهای کشور
از ابتدای سال آبی تا بیست و هشتم مهر همچنین ذخیره مخزنی ۱۷ سد در کشور کاهش یافته و بیشترین کاهش حجم سد مربوط به سد «استقلال» هرمزگان است که نسبت به سال گذشته ۶۷ درصد کاهش داشته است.
سپس سد «رودبار» در استان لرستان با ۴۷ درصد کاهش، سد «نسا» در استان کرمان با ۴۰ درصد کاهش، سد «زاینده رود» در استان اصفهان و سد «کمال صالح» در استان مرکزی با ۳۷ درصد کاهش، سد پانزده خرداد» در حوضه قمرود با ۲۹ درصد کاهش و سدرئیس علی «دلواری» بوشهر با ۲۵ درصد کاهش بیشترین کاهش حجم را در بین مهمترین سدهای کشور داشته است.
از سوی دیگر بیشترین افزایش حجم مربوط به سد «اکباتان» است. جلبک دریاییدر همدان است که نسبت به سال گذشته ۴۰۹ درصد افزایش حجم داشته است، همچنین «وشمگیر، گلستان، بستان» در گلستان نسبت به سال گذشته ۲۷۹ درصد افزایش حجم داشته است، ۱۳ سد دریاچه ارومیه در حال حاضر ۵۷۶ سد دارد. میلیون مترمکعب آب دارند که معادل ۳۵ درصد حجم این سد است و نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد افزایش داشته است.
سدهای پنج گانه تهران هم اکنون ۴۴۴ میلیون مترمکعب آب دارند که معادل ۲۴ درصد حجم این سدها است و نسبت به سال گذشته ۲۴ درصد افزایش نشان می دهد.
در خوزستان که پرآبترین دشت کشور است، «زنجیره کارون» بیش از ۷۶۲۶ میلیون مترمکعب، «سد دز» ۱۲۵۶ میلیون مترمکعب، «کرخه» بیش از ۲۲۲۸ میلیون مترمکعب است.کوزه«۱۵۳ متر مکعب و سد».مارون۶۹۵ میلیون مترمکعب آب دارد که در این میان بیشترین افزایش حجم مربوط به سد است.مارونکه نسبت به سال گذشته ۴۴ درصد افزایش را به ثبت رسانده است.
حجم آب پشت سد زاینده رود به ۲۵۷ میلیون مترمکعب رسیده که معادل ۲۱ درصد حجم سد است و نسبت به سال گذشته ۳۷ درصد کاهش را به ثبت رسانده است.