رونمایی از ۳ گونه جدید پرمحصول برنج ایرانی | کاهش ۲۵ درصدی مصرف آب گونههای جدید برنج
فرماندار گیلان با اشاره به نتایج امیدوارکننده موسسه تحقیقات برنج کشور و رونمایی از گونه های جدید برنج با تولید بالا ، گفت: “اگر فناوری های جدید و ارقام با کیفیت بالا تولید شده در این مرکز در سطح ملی اجرا شوند ، وابستگی ایران به واردات برنج کاملاً از بین می رود.”
هادی هاگشناس ، فرماندار گیلان ، طبق پایگاه داده اطلاعات Diarmirza ، از آخرین دستاوردهای تحقیقاتی این مجتمع و مزارع وابسته آن بازدید کرد.
وی گفت: در طی این بازدید ، که توسط پنج گونه برنج با سطح بالا رونمایی شد ، وی گفت: در حال حاضر ، برای مصرف هر سه کیلوگرم برنج ، فقط دو کیلوگرم تولید می شود و یک کیلوگرم وارد می شود. در حالی که از نتایج تحقیقات انجام شده در موسسه تحقیقات برنج استفاده می شود ، این وابستگی را می توان به طور کامل از بین برد.
نماینده عالی دولت در گیلان تأکید کرد که نتایج فعلی نتیجه ده ها سال کار علمی و میدانی توسط محققان این مرکز است و افزود: “امروز ، در مزرعه تحقیقاتی ، سه دستاورد مهم وجود داشت که می تواند کشاورزی رایس ایرانی را تغییر دهد.”
کاهش ۵ ٪ در مصرف آب گونه های جدید برنج
سود اول گفت که اولین دستاورد کاهش ۵ ٪ در مصرف آب در مقایسه با روشهای سنتی است و گفت که کاهش طول کاشت تا برداشت ۵ ٪ و همچنین افزایش بهره وری در واحد ، نتایج دیگری از مطالعه است که می تواند تولید برنج را از ۵ تن در هکتار افزایش دهد.
وی خاطرنشان کرد: کشورهای پیشرو در تولید برنج مانند تایلند ، چین و فیلیپین دو برابر ایران هستند. وی خاطرنشان کرد: با استفاده از فن آوری های جدید ، ارقام با کیفیت بالا و دانش روزانه می تواند به سطحی تولید شود که نه تنها نیازهای داخلی بلکه ظرفیت صادرات را نیز برآورده کند.
کیفیت بسیار خوب و بهره وری بالا ؛ مزیت گونه های جدید برنج داخلی
فرماندار گیلان با اشاره به طعم بسیار خوب گونه های اصلاح شده برنج خانگی ، گفت: در حالی که امروزه بسیاری از هموطنان از برنج وارداتی استفاده می کنند ، گونه های جدید برنج در سبد خانواده های ایرانی می توانند در بهبود کیفیت خانواده های ایرانی در عین حال از نظر اقتصادی مناسب باشند.
در طول بازدید ، مدیر مرکز تحقیقات برنج کشور و رئیس جهاد کشاورزی گیلان همچنین آخرین دستاوردهای موجود در زمینه برنج استراتژیک را شرح داد و همچنین با حضور فرماندار مزارع تولیدی که در مرکز تحقیقات برنج کشور کاشت می شوند ، معرفی شدند.