رویترز: بایدن تحریم های نفتی ایران را تشدید نمی کند
به گزارش خبرگزاری افق میهن به نقل از رویترز، پاسخ موشکی و پهپادی ایران به رژیم صهیونیستی بعید است که دولت بایدن را به اعمال تحریم های شدیدتر علیه صادرات نفت این کشور ترغیب کند و دلیل این امر نگرانی از افزایش قیمت نفت و خشم چین است. بزرگترین خریدار نفت ایران است.
بلافاصله پس از پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی به دلیل حمله این رژیم به سفارت ایران در دمشق، نمایندگان جمهوری خواهان آمریکایی بایدن را به عدم اجرای تحریم های موجود علیه ایران متهم و اعلام کردند که تحریم ها علیه این کشور تشدید خواهد شد. باید باشد.
استیو اسکالیز، یکی از نمایندگان جمهوری خواه آمریکا گفت: دولت این کشور فروش نفت را برای ایران آسان کرده و تضمین کرده است که ایران برای فعالیت های کشور درآمدزایی کند.
فشار سیاسی برای تنبیه ایران به مشکل بزرگی برای دولت آمریکا تبدیل شده است. چگونه ایالات متحده می تواند بدون افزایش قیمت نفت و خشم چین، بزرگترین خریدار نفت ایران، از تشدید درگیری در خاورمیانه جلوگیری کند؟
واشنگتن ماه هاست که می گوید هدف اصلی اش جلوگیری از تبدیل شدن جنگ بین رژیم صهیونیستی و غزه به یک جنگ منطقه ای و در حاشیه نگه داشتن تهران است.
روز دوشنبه، مجلس نمایندگان آمریکا لایحه ای به نام قانون تحریم های انرژی ایران و چین را تصویب کرد. طبق قانون، تحریمها علیه ایران گسترش مییابد و باید گزارشهای سالانه ارائه شود تا مداخله موسسات مالی چین در انتقال نفت ایران روشن شود. بنابراین، هیچ مؤسسه مالی در آمریکا نمی تواند برای یک شرکت چینی درگیر معامله نفت ایران حساب باز کند.
البته وضعیت این لایحه در سنا که تحت کنترل دموکرات های حامی بایدن است، نامشخص است. دولت بایدن با افزایش قیمت نفت مخالف است.
بسیاری از تحلیلگران منطقه ای بر این باورند که دولت بایدن اقدام قابل توجهی برای تشدید تحریم های فعلی بر صادرات نفت ایران انجام نخواهد داد.
اسکات مدلل، رئیس گروه انرژی راپیدان معتقد است که حتی در صورت تصویب این لایحه، دولت بایدن تلاش قابل توجهی برای اجرای تحریم های فعلی یا اعمال تحریم های جدید برای محدود کردن صادرات نفت ایران انجام نخواهد داد.
در سال ۲۰۱۸، دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا، پس از خروج از توافق هستهای ایران، تحریمهای جدیدی را علیه صنعت نفت این کشور اعمال کرد و دولت بایدن با هدف قرار دادن شرکتهایی در چین، امارات متحده عربی و دیگر مناطق، تلاش کرد از دور زدن این تحریمها جلوگیری کند. تحریم شده است.
با وجود این تلاش ها، راپیدان تخمین می زند که صادرات نفت ایران بدون احتساب میعانات گازی به ۱.۶ تا ۱.۸ میلیون بشکه در روز رسیده است که معادل نزدیک به ۲ میلیون بشکه صادرات قبل از اعمال تحریم ها است.
یکی از دلایل مخالفت بایدن با محدود کردن صادرات نفت ایران، تأثیر احتمالی آن بر قیمت بنزین است. قیمت نفت و در نهایت قیمت بنزین عاملی تعیین کننده در آستانه انتخابات آمریکاست.
تشدید تحریم ها علیه ایران به روابط آمریکا و چین نیز آسیب می رساند. تقریباً تمام نفتی که از ایران وارد چین می شود از مالزی یا دیگر کشورهای خاورمیانه منشأ می گیرد و توسط ناوگانی از نفتکش های قدیمی حمل می شود که هنگام بارگیری در بنادر ایران فرستنده های خود را خاموش می کنند.
ردیابی داده های نفتکش ورتکسا نشان می دهد که چین در سال گذشته ۵۵.۶ میلیون تن نفت ایران را خریداری کرده است که معادل ۱.۱۱ میلیون بشکه در روز است. این رقم نشان دهنده ۹۰ درصد صادرات نفت ایران و ۱۰ درصد واردات نفت چین است.
انتهای پیام/۲۶