ترندهای روز

رژیم‌های غذایی با گرسنگی‌های متناوب ممکن است اثرات غیرمنتظره‌ای روی مو داشته باشد

پایگاه خبری تحلیلی افق میهن (ofoghmihan.ir):

این توصیه اغلب شنیده می شود که کمتر بخورید تا طولانی تر زندگی کنید. اما اگر به قیمت از دست دادن موهای شما تمام شود چه؟

این یک افق میهن دشوار است، به ویژه برای کسانی که سعی در بهبود سلامت خود با روزه داری متناوب دارند.

چندین مطالعه نشان داده اند که پیروی از رژیم های غذایی که فقط برای چند ساعت از روز غذا بخورند برای بدن مفید است. این کار محافظت بیشتری از قلب می کند و خطر ابتلا به بیماری های متابولیک را کاهش می دهد.

با این حال، یک تحقیق جدید نشان داده است که این نوع روزه داری متناوب می تواند تأثیرات کمتری بر روی مو داشته باشد.

آزمایش‌هایی که در دانشگاه ژجیانگ چین روی موش‌ها و انسان‌ها انجام شد، نشان داد که این محدودیت غذایی بر سلول‌های بنیادی فولیکولی تأثیر می‌گذارد و رشد مجدد مو را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

نتایج این تحقیق در مجله آمریکایی “Cell” در تاریخ ۱۳ دسامبر ۲۰۲۴ منتشر شد.

در این تحقیق، محققان برای درک تاثیر روزه متناوب بر رویش مجدد مو، موهای دو گروه موش را تراشیدند و سپس دو نوع محدودیت غذایی برای آنها اعمال کردند: برای گروه اول، یک نوع روزه متناوب. این به این معنی است که موش‌ها فقط برای هشت ساعت به غذا دسترسی داشتند و ۱۶ ساعت باقی‌مانده باید روزه می‌گرفتند.

برای گروه دوم، رژیم غذایی مشابه یک روز در میان اجرا شد.

همچنین یک گروه کنترل وجود داشت که در آن به موش ها غذای معمولی داده شد و هر زمان که بخواهند می توانند غذا بخورند.

۳۰ روز پس از شروع این آزمایش و تراشیدن موهای موش ها، محققان دریافتند موش هایی که به طور معمول تغذیه شده بودند، بیشتر موهای خود را به دست آورده اند.

اما وضعیت دو گروه دیگر اینگونه نبود و بدتر از آن اینکه بعد از گذشت سه ماه هنوز موهایشان به طور کامل رشد نکرده بود.

برای درک اثرات چنین رژیم هایی بر انسان، محققان سپس اثرات روزه داری متناوب را در ۴۹ فرد بزرگسال سالم که مجبور بودند هر روز ۱۸ ساعت به مدت ۱۰ روز روزه بگیرند، بررسی کردند.

در آنها، رشد مجدد مو در مقایسه با شرکت کنندگان در گروهی که هیچ محدودیت غذایی نداشتند، ۱۸ درصد کاهش یافت، بنابراین تأیید می کند که روزه داری متناوب بر «مویی» انسان تأثیر می گذارد.

مکانیسم فعال سازی سلول های بنیادی مو

بازسازی مو در مرحله سوم چرخه زندگی مو انجام می شود. در این مرحله که تلوژن نامیده می شود، موهای قدیمی شل شده و می ریزند و با یک فولیکول جدید مو جایگزین می شوند که موی جدیدی به نام آناژن تولید می کند.

انجام این فرآیند مستلزم فعال شدن سلول های بنیادی فولیکول مو است. فعال شدن این سلول های بنیادی نیز تا حدی به محیط سلولی آن بستگی دارد که بسته به فیزیولوژی فرد می تواند تغییر کند.

با این حال، رژیم غذایی می تواند تغییرات فیزیولوژیکی در بدن ایجاد کند و بر فعال شدن این سلول های بنیادی فولیکولی تأثیر بگذارد.

در این تحقیق محققان نشان دادند که این دو نوع محدودیت غذایی (چند ساعت روزه گرفتن یا یک روز در میان) منجر به آزاد شدن اسیدهای چرب توسط سلول های چربی پوست می شود. زیرا بدن در معرض استرس ناشی از کمبود غذا قرار می گیرد و سعی می کند با سوزاندن ذخایر چربی بیشتر خود را با شرایط وفق دهد.

اما همین کار باعث می شود برخی از این چربی ها در اطراف سلول های بنیادی فولیکولی جمع شوند و محیط آنها را تغییر دهند. تغییر در محیط سلولی نیز باعث بروز پدیده دیگری به نام «استرس اکسیداتیو» می شود.

در واقع تجمع اسیدهای چرب منجر به افزایش «استرس اکسیداتیو» در سلول های بنیادی می شود و باعث مرگ بیشتر این سلول ها می شود.

البته محققان توانستند با افزایش دفاع آنتی اکسیدانی این سلول ها تا حدودی از این مشکل جلوگیری کنند.

بر این اساس اظهار داشتند: بهبود ظرفیت آنتی اکسیدانی سلول های بنیادی فولیکولی می تواند تاثیر منفی روزه داری متناوب بر بازسازی فولیکول را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و شاید راهی برای جلوگیری از رشد مجدد موی انسان باشد.

منبع: یورونیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا