طلا و ارز

رکورد بی‌سابقه قیمت ماهی در جنوب – افق میهن

قیمت ماهی در جنوب از کنترل خارج بود.

قیمت ماهی در بازار جنوبی رکورد بی سابقه ای را تعیین کرده است. به طوری که هر کیلوگرم ماهی Halva White در بازار بندر عباس به ۱ میلیون و ۶۰۰۰ تومران رسیده است. هنگامی که قیمت ماهی به طرز چشمگیری افزایش می یابد ، این محصول دریایی ، هنگامی که یکی از منابع اصلی پروتئین در میز خانه جنوبی ، اکنون به یک روند لوکس و بد کالا تبدیل شده است.

افزایش بی سابقه ای در قیمت غذاهای دریایی در جنوب کشور

ماهی Halva سفید در آستانه تبدیل به کالاهای لوکس

قیمت ماهی در جنوب کشور منجر به جهش قابل توجهی شده و برخی از گونه ها به سطح کالاهای لوکس رسیده اند. در این میان ، قیمت هر کیلوگرم Halva سفید در بازار بندر عباس به ۱ میلیون و ۷۰۰۰ تومان رسیده است. شماره ای که این ماهی را از بسیاری از خانوارها خارج کرده است.

با این حال ، قیمت هر گرم طلای موجود در بازار به ۲ میلیون و ۶۰۰۰ تومانیان رسیده است و با هزینه خرید کمتر از چهار کیلوگرم ماهی Halva White ، می توان یک گرم طلا تهیه کرد. این مقایسه نشان می دهد که برخی از ماهی های جنوبی ، به ویژه Halva سفید ، دیگر فقط یک وعده غذایی نیستند بلکه در نزدیکی سطح کالاهای سرمایه هستند.

بازار

در گزارش های میدانی از بازار ماهی بندر عباس ، ماهی بزرگ Halva سفید در بالای میز قیمت در جدول قیمت. علاوه بر این ، نوع کوچکتر این ماهی ۴۰۰۰ Tomans ، ماهی شیر ۴۰۰۰ Tomans ، Hover Fish 2000 Tomans ، Homor Fish 4000 Tomans و ماهی Ewed ارائه می شود.

این تفاوت چشمگیر بین قیمت انواع مختلف ، شکاف کلاس در الگوی مصرف را برجسته کرده و در واقع برخی از گونه ها را به کالاهای لوکس تبدیل کرده است.

فشار بر سبد غذایی خانوارها

با توجه به میزان زباله های ماهی – که در بعضی موارد ۱ تا ۲ درصد از وزن ماهی را ایجاد می کند – قیمت در هر کیلوگرم گوشت خالص Halva به حدود ۲ میلیون تومن می رسد. تعدادی که آن را به گرانترین منابع پروتئین موجود در بازار تبدیل می کند.

این افزایش قیمت ها زمانی اتفاق می افتد که غذاهای دریایی همیشه نقش مهمی در پروتئین خانوارهای ساحلی ایفا می کنند. اکنون که به قیمت برخی از گونه های ماهی پرداخته می شود ، شکاف بین قدرت اقتصادی خانوارها و هزینه های تهیه کالاهای اساسی به طور فزاینده ای مشخص شده است.

هشدار از امنیت تغذیه ای

کارشناسان معتقدند که افزایش غیر ضروری قیمت غذاهای دریایی می تواند عواقب منفی برای اطمینان غذایی ، عدالت تغذیه ای و فرهنگ ساحلی داشته باشد. اگر دستورالعمل موثری برای کنترل قیمت ها و حمایت از مصرف کنندگان وجود نداشته باشد ، دسترسی به محصولات دریایی بومی در آینده نزدیک به گروه های خاصی از جامعه محدود می شود.

منبع: ساحل صبحگاهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا