ترندهای روز

زبان الکترونیکی هوشمند، راه‌حل محققان برای تشخیص سریع فساد و آلودگی در مواد غذایی

پایگاه خبری تحلیلی منتخب (ofoghmihan.ir):

محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا یک زبان الکترونیکی جدید مجهز به هوش مصنوعی ابداع کرده اند که می تواند فساد و آلودگی مواد غذایی را در عرض چند دقیقه شناسایی کند.

این فناوری جدید با ترکیب حسگرهای گرافن و شبکه‌های عصبی مصنوعی می‌تواند کیفیت و اصالت غذا را با دقت بالا تشخیص دهد و راه‌حلی موثر برای مبارزه با تقلب در مواد غذایی ارائه دهد.

زبان الکترونیکی مجهز به هوش مصنوعی، انقلابی در ایمنی مواد غذایی

مقاله مرتبط با این دستاورد که در مجله Nature منتشر شده است، نشان می دهد که زبان الکترونیکی می تواند به طور موثر تفاوت های ظریف بین مایعات مشابه را شناسایی کند. این سیستم شبیه به سلیقه انسان عمل می کند.

در حالی که زبان انسان از گیرنده های چشایی برای ارسال سیگنال به قسمت مربوطه از مغز استفاده می کند، این زبان الکترونیکی از حسگرهای خود برای ارسال سیگنال های الکتریکی به یک شبکه عصبی مصنوعی که داده ها را تجزیه و تحلیل می کند، استفاده می کند.

این فناوری می تواند در تشخیص فساد و تقلب غذایی در مدت زمان کوتاهی از جمله شناسایی شیر رقیق شده، انواع قهوه و حتی ردیابی تازگی آب میوه ها در طول روز موثر باشد. در آزمایشی جالب، این زبان الکترونیکی موفق شد با بیش از ۹۷ درصد دقت، تفاوت بین انواع نوشیدنی ها مانند کوکاکولا معمولی، کوکای رژیمی، پپسی و کوکاکولا بدون کافئین را شناسایی کند.

این سیستم که بر پایه گرافن ساخته شده است، می تواند مواد شیمیایی مضری مانند اسید پرفلوئوروهگزانوئیک (که در صنعت برای تولید مواد مختلف استفاده می شود و می تواند غذا و آب را آلوده کند) را در سطحی معادل تشخیص یک قطره از این ماده در استخر شناسایی کند. . المپیک را به رسمیت بشناسد. این ویژگی آن را به ابزاری قدرتمند برای جلوگیری از ورود مواد آلوده به زنجیره غذایی تبدیل می کند.

این فناوری علاوه بر کاربردهای غذایی در زمینه های مختلف از جمله تشخیص بیماری در پزشکی و تجزیه و تحلیل شیمیایی در سایر صنایع قابل استفاده است. محققان بر این باورند که این زبان الکترونیکی می تواند پایه و اساس انقلابی در دسترسی به تست های شیمیایی دقیق و مقرون به صرفه باشد.

این زبان الکترونیکی که از حسگرهای نامتقارن استفاده می‌کند، برخلاف فناوری‌های قبلی که نیاز به حسگرهای دقیق و یکسان داشتند، می‌تواند با تفاوت‌های کوچک بین سنسورها سازگار شود و در نتیجه هزینه تولید خود را برای استفاده در مقیاس بزرگ کاهش دهد.

این تحقیق نشان دهنده گام بزرگی در جهت استفاده از هوش مصنوعی برای بهبود ایمنی مواد غذایی و شفافیت در تامین مواد تشکیل دهنده است.

منبع: دیجیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا