زمستان امسال از تابستان بدتر خواهد بود | با این وضعیت، سخن گفتن از سرمایهگذاری جدید بیهوده است
دبیر انجمن صنایع گیلان ، کاهش اشتغال و افزایش هزینه های بیمه بیکاری در سال را به نام سرمایه گذاری بخش خصوصی ، یک عامل دلسرد کننده برای سرمایه گذاران فعلی و تهدیدی برای سرمایه گذاران جدید توصیف کرد و اظهار داشت: “با این وضعیت ، صحبت از سرمایه گذاری جدید و در عمل بدون سرمایه گذاری است.”
در سال “تولید و حمایت از سرمایه گذاری” ، که می تواند به عنوان روشی امیدوارکننده برای توسعه کشور و عبور از تحریم ها و تورم در کنار رکود اقتصادی ارزیابی شود ، متأسفانه متأسفانه و سوء مدیریت برق گیلان به یک آفت تبدیل شده است که در استان به یک فاجعه تبدیل شده است. آفتانه ای که مانع از رشد صنعت و رونق تولید در هفته های اولیه بهار شده است.
شرکت های تولیدی گیلان در ابتدای سال جاری بسته شدند. این شرکت ها ، در هوای خنک و دلپذیر گیلان ، پس از چند روز پس از روشن شدن چراغ های آنها ، نور صنعت را به امید شعار سال روشن می کنند. اما با شروع تعطیل شدن خانه در هفته اول ، آردیبههت یک وحشت عمیق در زندگی آنها بود. این ترس دو دلیل اصلی داشت: اول ، هوای گیلان تا زمانی که این گزارش در پایان حل و فصل شود ، انجام شد و توسط سالهای گذشته بسیار خنک تر بود و در بعضی موارد بارانی و حتی سرد. دوم ، خاموش کردن خانه ، تهدیدی جدی برای خاموش کردن صنعتی بود.
طولی نکشید که خاموشی ها صنعت استان را به دست گرفتند و آن را در اوج امید برای تحقق شعار “تولید و پشتیبانی از سرمایه گذاری” به تخت سلطنت رساندند.
خاموشی بعد از یک هفته از اردیبهشت شروع شد اعلان های شرکت توزیع برق در ابتدا منجر به خاموشی های غیر بدون وقوع در بخش صنعت و بدون برنامه مدیریت بار شد. سپس در شب تا پایان شب متوجه قطع برق شد و بعد از آن ، خاموشی ها یک روز در هفته و سرانجام دو روز در هفته در روزهای پایانی بود. اردیبهشت افزایش یافته موضوعی که صنعت استان را به سردرگمی می اندازد.
با توجه به وضعیت برق استان و مشکلات ناشی از سوء مدیریت که صنعت Guilan را گرفتار کرده است ، ما به Akbar Touti Moghaddam ، دبیر انجمن مدیران صنعت و دبیر اتاق بازرگانی گیلان ، رفتیم تا آخرین تعطیلی برق در صنعت گیلان را جستجو کنیم.
او در گفتگوی اختصاصی با امروز رشت کارخانه های ما اکنون باید روزانه در دو شیفت کار کنند. یعنی ۲ ساعت در هفته و ۲ ساعت در ماه. دو روز اول هفته ۲ ساعت است و دو روز آخر هفته با این حساب ۲ ساعت در ماه ، صنعت بسته می شود.
در چنین شرایطی ، صنعت استان با کاهش ۵ درصدی تولید روبرو خواهد شد. خسارت ناشی از این کاهش راندمان تولید ، که ۵ ٪ از ظرفیت کاهش یافته است ، تا پایان سال جاری بین ۵ میلیارد دلار تخمین زده می شود.
دبیر انجمن صنایع گیلان ، کاهش اشتغال و افزایش هزینه های بیمه بیکاری در سال را به نام سرمایه گذاری بخش خصوصی ، یک عامل دلسرد کننده برای سرمایه گذاران فعلی و تهدیدی برای سرمایه گذاران جدید توصیف کرد و اظهار داشت: “با این وضعیت ، صحبت از سرمایه گذاری جدید و در عمل بدون سرمایه گذاری است.”
اکبر تیهیری مغادام ، با اشاره به اصرار وزیر کشور در مدیریت سکوت های استانی توسط فرمانداران ، “وزیر کشور سکوت را به فرمانداران واگذار کرده است ، اما در گیلان واکنشی خاصی از سوی فرماندار نداریم.”
وی گفت: “نکته جالب این است که نیروگاه های گیلان ذخیره سوخت دوم ندارند.” اولین سوخت ما گاز و سوخت دوم است. طبق اعلام آژانس بازرسی ملی ، ذخیره دوم سوخت باید در بهار تکمیل شود. علیرغم اعلام آمادگی شرکت نفت گیلان در جلسه سال گذشته با بازرس استان ، شرکت توزیع محصولات Gilan Petroleum هیچ اقدامی نکرده است.
وی از فرماندار گیلان خواست تا به طرز فجیعی از نیروگاه ها بازدید کند و بررسی کند که آیا ذخیره سوخت دوم وجود دارد یا خیر.
وی افزود: ظرفیت ذخایر سوخت استان حدود ۲ میلیون لیتر است ، در حالی که اکنون تنها ۲ ٪ از این ظرفیت پر شده است. اگر مشکل دوم سوخت در گیلان برطرف شود ، باید ذخایر افزایش یابد. در غیر این صورت زمستان به مراتب بدتر از تابستان خواهد بود. از آنجا که با کمبود گاز و سوخت دوم (دیزل) ، خاموش شدن صنعت گیلان تشدید می شود.
وی تأکید کرد که نیروگاه ها باید بدون تولید گاز دارای یک ذخیره سه ماهه باشند و باید جای تأسف داشته باشد که این صنعت باید صادق باشد که ذخیره سوخت فعلی استان بیش از ۵ روز کافی نیست.
دبیر انجمن مدیران صنعتی گیلان از مقام ارشد استان خواست تا طرحی را برای به حداقل رساندن تعطیل های صنعت استان اتخاذ کند. وی افزود: “خسارت به سکوت کننده های صنعت در سال ۶ پرداخت نشده است و خسارت باید با مالیات مالیات و همچنین با آمرزش حق بیمه تأمین اجتماعی جبران شود.” این می تواند برخی از آسیب های ناشی از برق مکرر در صنعت را پوشش دهد.
سپیری مغادام تأکید کرد که صنایع استانی فقط دو سوم سال را تولید می کنند و متقاضی معافیت مالیاتی شش ماهه و شش ماه پرداخت بیمه تأمین اجتماعی برای حمایت از بخش تولید هستند و می گویند که امسال صنایع استان تقریباً چهار ماه بدون بهره وری و راندمان خواهد بود.
سرانجام ، وی از عملکرد مدیریت برق استانی انتقاد کرد و گفت: “مدیران برق استان به هیچ وجه مسئولیت ، برنامه ریزی و مدیریت ندارند و صرفاً اجرای سفارشات مدیران بالادست را اجرا می کنند.”
نکته قابل توجه این است که دیروز ، سه عضو شورای اطلاعات دولت صریحاً از رئیس جمهور خواستند که وزیر انرژی را تغییر دهد و عملکرد خود را در ماه های اخیر “تخلیه” توصیف کند. به گفته آنها ، وزارت انرژی نه تنها گامی مؤثر در بهبود وضع موجود انجام داده است ، بلکه با تهیه وعده های عجیب و بدون پشتوانه متخصص ، اعتماد به نفس عمومی را نیز تضعیف کرده است.