زنان چه بخورند که بیماری شدید نگیرند؟
حداقل طبق تحقیقات جدید، غذا واقعاً دارو است.
به گزارش «افق میهن»؛ مطالعه ای که این هفته توسط مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد نشان داد که مصرف پروتئین – به ویژه پروتئین گیاهی – به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری های مزمن را در زنان با افزایش سن کاهش می دهد.
آردیسون کورات، نویسنده و دانشمند این مطالعه، در بیانیه ای گفت: «دریافت پروتئین در میانسالی با بهبود سلامت در بزرگسالی مرتبط است».
ما همچنین دریافتیم که منبع پروتئین مهم است. به نظر می رسد مصرف بیشتر پروتئین از منابع گیاهی در میانسالی به علاوه مقدار کمی پروتئین حیوانی برای سلامتی و بقا در دوران پیری مفید باشد.
محققان دانشگاه تافتز با تجزیه و تحلیل دادههای خود گزارش شده از بیش از ۴۸۰۰۰ زن دریافتند شرکتکنندگانی که پروتئین بیشتری از میوهها، سبزیجات، حبوبات و لوبیا مصرف میکردند کمتر به بیماریهایی مانند دیابت، بیماری قلبی یا سرطان مبتلا میشوند. تبدیل شد
بر اساس این گزارش، پروتئین های گیاهی نسبت به پروتئین های لبنی یا حیوانی برتری داشتند. افرادی که پروتئین های گیاهی بیشتری مصرف کردند، کلسترول بد، فشار خون و حساسیت به انسولین کمتری داشتند، در حالی که افرادی که پروتئین حیوانی بیشتری مصرف کردند، سطوح بالاتری از عوامل منفی ذکر شده داشتند. داشته است
در این مطالعه طولانی مدت، زنان متخصص مراقبت های بهداشتی از سال ۱۹۸۴ تا ۲۰۱۶ مورد بررسی قرار گرفتند. در ابتدای مطالعه، همه زنان بین ۳۸ تا ۵۹ سال سن داشتند و به نظر می رسید از سلامت جسمی و روانی خوبی برخوردار باشند.
محققان دریافتند افرادی که بر خوردن پروتئینهای گیاهی تمرکز میکنند، ۴۶ درصد بیشتر در سالهای آخر زندگی سالم خواهند بود.
منابع محبوب پروتئین گیاهی شامل عدس، لوبیا، نخود، اسفناج و کلم بروکلی است.
در همین حال، افرادی که پروتئین حیوانی بیشتری مانند گوشت گاو، مرغ، شیر، ماهی/غذاهای دریایی و پنیر مصرف می کردند، با افزایش سن ۶ درصد کمتر از سلامتی برخوردار بودند.
سرپرست پروژه میگوید، کسانی که مقادیر بیشتری پروتئین حیوانی مصرف میکنند، بیشتر از بیماریهای مزمن رنج میبرند و نمیتوانند به عملکرد فیزیکی مطلوبی که ما معمولاً با خوردن پروتئین مرتبط میدانیم، برسند.
شرکت کنندگان در این مطالعه اکثرا سفیدپوست بودند و مدیر پروژه گفت که باید تحقیقات بیشتری در سایر نژادها و قومیت ها انجام شود تا مشخص شود آیا پروتئین گیاهی برای همه زنان به یک اندازه مفید است یا خیر.
دادههای این پژوهش از نظر ترکیب جمعیتی و اقتصادی-اجتماعی بسیار همگن است، بنابراین پیگیری مطالعه در گروههایی که تنوع بیشتری دارند مفید خواهد بود. این حوزه ای است که هنوز در حال تکامل است.
با این حال، با توجه به نتایج شگفتآور مؤثر این تحقیق، افزودن مقداری پروتئین گیاهی اضافی – مانند یک کاسه لوبیا یا مقداری اسفناج اضافی – به رژیم غذایی روزانهتان ضرری ندارد.
مسئول این طرح می گوید دریافت پروتئین در رژیم غذایی به ویژه پروتئین گیاهی نقش مهمی در ارتقای سلامت در میانسالی و در حفظ سلامت در سنین بالا دارد.