ترندهای روز

زیاده‌روی در مصرف کره و افزایش خطر مرگ زودرس

افق میهن پایگاه داده اخبار تحلیلی (ofoghmihan.ir):

Deutsche Welle: هفته های جدید پزشکی به بیش از حد مصرف کره با افزایش خطر مرگ زودرس و همچنین تأثیر کاهش مصرف کربوهیدرات بر افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ اختصاص یافته است.

نتایج یک مطالعه جدید توسط محققان در دانشگاه هاروارد ، که در حدود ۳ بزرگسال انجام شد و بیش از سه دهه به طول انجامید ، نشان داده است که افرادی که بالاترین کره را مصرف می کنند در معرض خطر “مرگ زودرس” نسبت به سایرین هستند. در مقابل ، افرادی که بیشترین مقدار روغن نباتی را مصرف می کنند نسبت به دیگران در معرض خطر مرگ زودرس هستند.

به گفته دانشمندان ، چربی در کره عمدتا چربی اشباع شده است که باعث افزایش “کلسترول بد” (LDL) در خون می شود و خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

در مقابل ، روغنهای نباتی عمدتاً شامل چربی های اشباع نشده ای هستند که می توانند پروفایل لیپیدهای خون را بهبود بخشند و التهاب در بدن را کاهش دهند.

مطالعات قبلی همچنین نشان داده است که چندین چربی اشباع و اشباع نشده اشباع شده ، در مقایسه با چربی های اشباع شده مانند کره ، سطح کلسترول بد (LDL) را کاهش داده و خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد.

یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف فقط یک قاشق غذاخوری کره در روز (حدود ۱ تا ۲ گرم) می تواند خطر مرگ زودرس را افزایش دهد.

جالب اینجاست که با توجه به نتایج این مطالعه ، تأثیر منفی کره بر زندگی بیشتر از مقدار “نان” نسبت به آنچه در پخت و پز استفاده می شد ، وابسته بود.

به گفته محققان ، سه نوع روغن که بیشترین تأثیر را در خطر مرگ زودرس دارند شامل کلزا ، سویا و روغن زیتون است. با این حال ، این مطالعه نشان داد که روغن ذرت و روغن گلرنگ تأثیر معنی داری بر زندگی ندارد.

به طور خاص ، در مطالعه ای که در مجله پزشکی داخلی JAMA منتشر شده است ، مصرف هر ۲ گرم (حدود دو قاشق چایخوری) روغن گیاهی در روز با کاهش ۵ ٪ در خطر مرگ زودرس ناشی از سرطان و کاهش ۵ ٪ در مرگ بیماری های قلبی همراه بود.

در مقابل ، مصرف هر ۲ گرم کره اضافی در روز با افزایش ۵ درصدی خطر مرگ زودرس ناشی از سرطان همراه بود.

به گفته کارشناسان ، اگرچه روغنهای گیاهی برای سلامتی مفید هستند ، اما آنها نیز مهم هستند. به عنوان مثال ، مصرف روغن های نباتی در سس سالاد ، پخت سبزیجات یا سرخ کردن پروتئین های کم چربی مانند مرغ یا ماهی می تواند به افزایش عمر کمک کند. اما مصرف این روغن ها در غذاهای فرآوری شده مانند تراشه ها ، کیک ها و شیرینی ها چنین فوایدی ندارند.

حتی در مورد روغنهای نباتی ، مشاهده اعتدال نیز حائز اهمیت است و افراد باید ۲ تا ۵ درصد از کالری روزانه خود را از چربی ها از جمله روغنهای گیاهی دریافت کنند.

آیا کاهش مصرف کربوهیدرات بر افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ تأثیر می گذارد؟

رژیم های کم کربوهیدرات ، مانند “رژیم غذایی cotogenic” ، در سالهای اخیر محبوب شده اند ، اما بسیاری از کارشناسان نگران این هستند که رژیم های غذایی محدود کننده برخی از ریز مغذی ها و مواد مغذی بزرگ ممکن است عواقب سلامتی منفی داشته باشند.

محققان دانشگاه تورنتو در کانادا اخیراً مطالعه ای را برای بررسی تأثیر رژیم های کم کربوهیدرات بر باکتری های مرتبط با سرطان روده بزرگ انجام داده اند.

در این مطالعه در مورد موش ها ، محققان آنها را با رژیم های غذایی کم کربوهیدرات و رژیم های غذایی منظم تغذیه کردند. آنها سپس تأثیر این رژیم ها را در انواع مختلف باکتری های دستگاه گوارش بررسی کردند.

نتایج نشان داد که یک نوع خاص از باکتری به نام “اشرشیاک کلی” (E. coli) تحت تأثیر رژیم های کم کربوهیدرات قرار گرفته و شکل گیری پولیپ ها در روده را افزایش می دهد. برخی از این پولیپ ها می توانند به سرطان روده بزرگ تبدیل شوند.

در این مطالعه ، ۵ ٪ از موارد سرطان روده بزرگ با وجود باکتری های E. coli همراه بود.

یک مطالعه جدید همچنین نشان داد که رژیم کم کربوهیدرات غشای مخاطی روده را نازک می کند. در موش هایی که باکتری E. coli دارند ، این باعث شد تا چیلیبکتین (یک ژنوتوکسین) به سلولهای روده بزرگ برسد. Clabctin می تواند به DNA آسیب برساند.

علاوه بر این ، این موش ها پیری زودرس سلولی را ایجاد می کنند ، که می تواند منجر به سرطان شود. رژیم غذایی کم فیبر و کم کربوهیدرات همچنین تنظیم سلامت روده و افزایش التهاب در موش ها را کاهش داده است.

سرطان روده بزرگ که در روده بزرگ و روده بزرگ رخ می دهد یکی از شایع ترین سرطان های ایالات متحده است. این بیماری شامل هر ۲ مرد و هر ۵ زن است.

آمار نشان می دهد که بین سنین ۱ تا ۲ ، میزان سرطان روده بزرگ در افراد ۲ تا ۵ درصد حدود ۲ درصد و حدود ۲ ٪ در ۲ تا ۵ سال افزایش یافته است.

هیچ روش مشخصی برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ وجود ندارد ، اما برخی از اقدامات می تواند خطر سیگار را کاهش دهد ، میزان مصرف الکل را کاهش دهد ، رژیم غذایی زیادی در سبزیجات ، میوه ها و غلات کامل داشته باشد ، غذاهای فرآوری شده و گوشت قرمز را کاهش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا