بانک و بیمه

زیان انباشته بانک آینده از ۳۹۱ هزار میلیارد تومان گذشت

بر اساس گزارش های بازار، بر اساس این جداول، زیان تجمعی بانک آینده در پایان شهریور ماه امسال نسبت به اسفند ۱۴۰۲ با ۶۴ هزار و ۷۵۲ میلیارد تومان (۳۰ درصد) به ۳۹۱ هزار و ۳۸۲ میلیارد تومان افزایش یافت.

این زیان انباشته ۲۴۴ برابر سرمایه سهام این بانک است.

همچنین بدهی اینده بانک به بانک ها و موسسات اعتباری به ۲۷۷ هزار و ۱۹۱ میلیارد تومان افزایش یافت که ۸۵.۲ درصد از کل سپرده های این بانک را تشکیل می دهد.

در گزارش مالی سال ۱۴۰۲ به صراحت آمده بود که ۱۸۳ هزار میلیارد تومان از ۲۴۱ هزار میلیارد تومان بدهی این بانک، بدهی اصلی به بانک مرکزی و مابقی جریمه اضافه برداشت بوده است. در ماه ۱۴۰۳ مشخص نیست چه مقدار از این بدهی به سیستم بانکی بدهی به بانک مرکزی است.

زیان انباشته بانک آینده از کل دارایی های آن بیشتر است

کل دارایی های بانک آینده در پایان شهریور در سال ۱۴۰۳ معادل ۲۱۷ هزار و ۱۸۸ میلیارد تومان بوده است، یعنی زیان انباشته بانک آینده ۸۰.۲ درصد بیشتر از کل دارایی های این بانک است.

عوامل ایجاد زیان انباشته

علت اصلی زیان های هنگفت بانک آینده، سرمایه گذاری سپرده های بانکی در پروژه های زیان ده و اعطای تسهیلات به اشخاص مرتبط بوده است، بنابراین بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی بانک مرکزی، ۹۷.۷ درصد از کل تسهیلات ارائه شده توسط بانک آینده بلند مدت است. مدت و مشخص شده است.

همچنین بیش از ۹۰ درصد این تسهیلات به شرکت های تابعه و شرکت های وابسته به سهامداران بانک آینده پرداخت شده است.

نگاهی به ترازنامه بانک آینده در شش سال اخیر نشان می دهد که مبلغ پرداختی به سپرده گذاران در قالب سود سپرده، همواره بسیار بیشتر از سود حاصل از تسهیلات اعطایی و سرمایه گذاری بوده است.

کل درآمد بانک آینده از محل تسهیلات اعطایی تنها ۲۷۹۶ میلیارد تومان بوده است اما در همین مدت بانک آینده ۳۱۲۲۸ میلیارد تومان سود سپرده پرداخت کرده است.

بر اساس الزام قانون برنامه ۵ساله هفتم توسعه، نسبت کفایت سرمایه بانک ها باید تا پایان این برنامه به مثبت ۸ درصد برسد.

صورت های مالی حسابرسی نشده بانک آینده در سال ۱۴۰۲ نشان می دهد که نسبت کفایت سرمایه این بانک منفی ۳۶۰.۵ درصد است که کمترین نسبت کفایت سرمایه در جهان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا