ساخت ابرکامپیوتر هوش مصنوعی تا ۲۰۳۰ به ۹ نیروگاه هستهای و ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد
ساختار یک رایانه مبتنی بر رایانه برای هوش مصنوعی به ۵ میلیارد دلار آمریکا و ۲ گیگاوات برق نیاز دارد. معادل توان خروجی نیروگاه هسته ای. دلیل اصلی افزایش هزینه ها ، کمبود تراشه و تقاضای جدی پردازش ناشی از رشد خدمات Chatbat و AI است.
براساس Business News ، یک مطالعه جدید نشان می دهد که اگر روند فعلی حفظ شود ، یک رایانه مبتنی بر رایانه برای هوش مصنوعی ۵ میلیارد دلار آمریکا و ۲ GW برق هزینه دارد که تقریباً با تولید دو نیروگاه هسته ای مطابقت دارد.
چرا مصرف برق و هزینه های ساخت یک هوش هنری ابر رایانه ای است؟
افزایش محبوبیت استفاده از خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی ، از جمله گپ در بین کاربران ، عملکرد پردازش را در این زمینه فراهم کرده است. یک مطالعه جدید محققان جورج تاون نشان می دهد که افزایش تقاضا در این زمینه باعث افزایش هزینه های توسعه و حفظ مراکز ویژه حساب هوش مصنوعی تا پایان این دهه خواهد شد. در فاصله بین سالهای ۱ و ۲ ، هزینه ها جهش ۱ برابر را تجربه کرده اند و اگر روند فعلی حفظ شود ، باید انتظار داشته باشیم ۲ میلیارد دلار در مراکز داده تا سال دوم ، هر ۲ انرژی انرژی نیاز داشته باشد.
مهمترین عامل برای افزایش هزینه های توسعه ابر رایانه یا مرکز داده ، قیمت بالای تراشه ها و کمبود تولید است. محققان تخمین می زنند که تا سال سوم هر مرکز داده در AI به ۵ میلیون تراشه نیاز دارد ، که این فرد توپچی فناوری را فراهم می کند. با این حال ، نباید فراموش کرد که مصرف برق تراشه ها نیز یک چالش جدی است. به طوری که عملکرد چندین نیروگاه هسته ای را می توان به فعالیت یک کامپیوتر برای هوش مصنوعی اختصاص داد.
البته بهینه سازی تراشه ها و بهبود عملکرد پردازش برای مصرف برق یکی دیگر از عوامل مهم است که می تواند هزینه های حفظ مراکز داده آینده را کاهش دهد. آمارهای فعلی نشان می دهد که ما در مقایسه با وات های مصرف شده در مراکز داده از ۱ به ۵ ، افزایش عملکرد پردازش را ثبت کرده ایم و ممکن است در آینده نزدیک پیشرفت های آینده را بهبود بخشیم. Colossus Xai Cosai در حال حاضر قدرتمندترین نوع خود است که بیش از ۲ میلیارد دلار آمریکا با ۵ میلیارد دلار توسعه یافته و ۶۰۰۰ تراشه با مصرف انرژی ۲ مگاوات دریافت کرده است. برای مقایسه ، لازم به ذکر است که این مقدار انرژی برای ارائه ۶۰۰۰ مشترک خانه کافی است.
ایالات متحده بیشترین تسلط بر مراکز داده متعهد برای هوش مصنوعی را با سهم ۵ ٪ دارد و چین با ۵ ٪ سهم در جایگاه دوم قرار دارد. سایر کشورهای پیشرفته صنعتی مانند ژاپن و آلمان در مکان بعدی بسیار کمتر هستند. البته محل مراکز داده هیچ ارتباطی با کاربران ندارد و مشتریان می توانند عملکرد پردازش مورد نیاز خود را از هر نقطه دنیا اجاره دهند. در سالهای آینده ، نسبت کشورهایی که دارای نیروگاه های هسته ای متعدد و برق ارزان مانند فرانسه هستند ، در این منطقه افزایش می یابد و ما شاهد توزیع مراکز داده اطلاعاتی مصنوعی در سراسر جهان خواهیم بود.
منبع: دیجیاتو