محیط زیست

سازمان محیط‌زیست نهایت همکاری را برای صدور مجوز نیروگاه‌های تجدیدپذیر دارد

به گزارش خبرگزاری افق میهن و به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، زهرا یزدانی در نخستین روز از هفته هوای پاک، اولین نشست تخصصی با عنوان توسعه انرژی های تجدیدپذیر و هوای پاک که در پژوهشگاه محیط زیست و پایدار برگزار شد، گفت: توسعه سازمان حفاظت محیط زیست. در بسیاری از موارد ساتبا و فضای مجازی و رسانه می گویند چرا محیط در رابطه با انرژی های تجدید پذیر برخورد تند این در حالی که این است که نیازهای ما با کشورهای دیگر مقایسه شده است.

وی افزود: در بین استان هایی که درخواست صدور مجوز تاسیس نیروگاه تجدیدپذیر دریافت کرده ایم، بیشترین استعلام مربوط به استان های هرمزگان، تهران، کرمان، فارس، خراسان جنوبی، اصفهان، خراسان رضوی و سیستان و سیستان است. بلوچستان که ظرفیت تشعشعی بالایی دارد. بیشتر ساخت و سازها و پروانه های صادر شده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست مربوط به کرمان، اصفهان و فارس است.

رئیس اداره ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تسهیل مسیر انرژی های تجدید پذیر وی گفت: در این زمینه مصوبه مشترکی با وزارت نیرو داشتیم که بر اساس آن الزام متقاضی ساخت نیروگاه تجدیدپذیر در موضوع آب توسط وزارت نیرو انجام می شود و نیازی نیست. در این زمینه از سازمان استعلام بگیرد، زیرا خود وزارت نیرو متولی بحث آب است.

وی ادامه داد: بر اساس این مصوبه، الزام ایجاد فضای سبز در زمینی که برای احداث نیروگاه تجدیدپذیر استفاده می شود. در نظر گرفته شده است برداشته شود زیرا این نیروگاه ها برای هوای پاک هستند و این مصوبه به تصویب هیأت وزیران رسیده است ساتبا 11000 مگاوات جواز تاسیس گرفته و باید نسبت به ساخت آنها اقدام کند. ساتبا وی اعلام کرده است که قصد دارد این ظرفیت را به ۳۰ هزار مگاوات برساند و در صورت رفع مشکلات مربوط به زمین، در بخش صدور مجوز با وی همکاری خواهیم کرد.

یزدانی خاطرنشان کرد: نیروگاه های تجدیدپذیر چه در زمان بهره برداری و چه در مرحله برچیده سازی مسائل زیست محیطی زیادی دارند و بحث پسماند این مکان ها بسیار مهم است، بنابراین بخش مهمی از کار کارشناسی ما در مرحله صدور مجوز به این موضوع مربوط می شود.

ناظر دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به سوالی مبنی بر تعداد آسمان خراش های تهران گفت: ما در اینجا مسئولیت صدور مجوز نداریم هرچند سازمان حفاظت محیط زیست در شورای مربوطه نماینده دارد. در هر صورت این تعداد بلندمرتبه مشکلاتی را ایجاد می کند. به عنوان مثال در غرب تهران ساخت و سازها کریدور باد را محدود کرده است. بر اساس این گزارش، در این نشست آماری از میزان سرمایه گذاری GCF (صندوق آب و هوای سبز) در کشورهای جهان برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر ارائه شد که میزان آن تاکنون به نزدیک ۱۶ میلیارد دلار رسیده و نزدیک به یک میلیارد نفر در سراسر جهان آنها به طور مستقیم و غیر مستقیم از مزایای آن بهره مند می شوند.

وی افزود: بر اساس آمار ارائه شده در این نشست، بیش از ۸۰ درصد سرمایه گذاری های انجام شده در حوزه تامین برق در دنیا در حوزه انرژی های تجدیدپذیر بوده است و این امر امیدها را نسبت به توسعه این انرژی و کمتر می کند. تمایل به انرژی فسیلی در جهان . بر اساس پیش بینی ها، میزان سرمایه گذاری در حوزه انرژی های تجدیدپذیر در سال ۲۰۲۴ از مرز ۲ تریلیون دلار در جهان فراتر خواهد رفت.

یزدانی بیان کرد: این در حالی است که بر اساس نظر اکثر کارشناسان حاضر در این جلسه سرمایه گذاری در این حوزه با موانع جدی در کشور مواجه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا