بانک و بیمه

سامانه‌های جدید ارزی تامین مالی در راه است| سامانه ارز خدماتی منتظر تصویب نهایی

به گزارش افق میهن، سامانه جدید ارزی مرکز مبادلات ارزی و طلای ایران از سوم آذرماه و پس از یک ماه در سوم آذرماه رسما آغاز به کار کرد. دی ماه موثر این سیستم سیستمی است که در آن تراکنش ها پردازش می شود. وی تمامی فرآیندها اعم از معاملات، مرتب سازی و تطبیق و پس از معامله را در حین طراحی تعدادی ارتباط با سایر سیستم ها و بر اساس الزامات بانک مرکزی، معامله گران فعال در بازار فردی ((نه در نیما سیستم) ارز خود را عرضه کرده یا خریداری کرده اند، به بازار ارز تجاری منتقل می شوند.

چندی پیش مدیرعامل مرکز بورس در نشست مشترک با اعضای اتاق بازرگانی اعلام کرد: علاوه بر سامانه ارزی توافقی، سامانه معاملات سلف نیز در آینده نزدیک به بهره برداری می رسد.

در این رابطه علی سعیدی; مدیرعامل مرکز مبادلات طلا و ارز ایرانگفت: پیشنهاد ایجاد سامانه معاملات آتی از سوی مرکز بورس به بانک مرکزی ارائه شد. معاملات آتی ارز می تواند روش جدیدی برای تامین مالی باشد. به این ترتیب صادرکننده معاملات ارزی خود را انجام می دهد و انتقال مالکیت ارز صورت می گیرد، یعنی ریال مورد نظر را دریافت می کند و در مقطعی در آینده (مثلاً سه ماه یا شش ماه قبل) تحویل می دهد. ارز معامله شده به خریدار

از تراکنش های اولیه تا تراکنش های متفاوت

وی درباره نحوه عملکرد سامانه پیشنهادی گفت: البته نرخ ارز در این نوع معاملات متفاوت خواهد بود. با این حال، زمانی که نرخ ارز ثابت باشد، بدون شک نرخ این ارز کمتر خواهد شد، اما زمانی که پیش‌بینی خریدار و فروشنده هر دو افزایش یابد، روش‌های معاملاتی جدیدی ایجاد شده و پیش‌بینی می‌شود که «معاملات» را «مب التفاوت» می‌نامند. یعنی قیمت ها بر اساس زمان تحویل ارز تعیین می شود.

معاملات آتی ارز می تواند روش جدیدی برای تامین مالی باشد. به این ترتیب صادرکننده معاملات ارزی خود را انجام می دهد و انتقال مالکیت ارز صورت می گیرد، یعنی ریال مورد نظر را دریافت می کند و ارز مورد معامله را در زمان معینی (مثلاً سه ماه) در آینده به خریدار تحویل می دهد. شش ماه). مدیر عامل مرکز مبادلات ادامه داد: در معاملات پیش بینی شده است که خریدار باید کل معادل ریالی ارز خریداری شده را پرداخت کند اما در معامله مابه التفاوت خریدار بین ۱۰ تا ۳۰ درصد معادل ریالی ارز خریداری شده را پرداخت می کند. ارز، و در عمل خریدار مبلغ مشخصی را پرداخت می کند. ارز را برای معاملات آتی خود رزرو کنید. اما قیمت نهایی در زمان دریافت ارز از عرضه کننده تعیین می شود و بر این اساس مابه التفاوت نرخ ارز تعیین می شود.

سعیدی خاطرنشان کرد: هر دو روش معاملاتی در مرکز مبادلات ارزی معرفی می شود و بازار و گروه های مختلف بر اساس پیش بینی های خود و مطلوبیت معاملات خود بر اساس میزان معادل ریالی که دارند، معاملات خود را برای آینده انجام می دهند. در این راستا مرکز مبادلات یک بازار است و محصولات مختلفی را طراحی می کند و بازار و گروه های مختلف اقتصادی می توانند با توجه به شرایط خود از هر یک از روش های معاملاتی استفاده کنند.

قراردادهای آتی و سوآپ

وی تصریح کرد: مرکز مبادلات علاوه بر روش های فوق، قراردادهای آتی، تدبیری یا سوآپ که قراردادهای مشتقه هستند را نیز طراحی و در دستور کار قرار داده است. البته تفاوت قراردادهای مشتقه بورسی در این است که مبادله باید بین صادرکننده و واردکننده باشد، جنبه سرمایه گذاری ندارد و تنها در خدمت تامین نیازهای ارزی بخش های واقعی اقتصادی است که به ارز نیاز دارند. روش‌های تراکنش جدیدی نیز توسعه و پیش‌بینی شده‌اند که به آنها «تراکنش‌های تفاوت» می‌گویند. یعنی قیمت ها بر اساس زمان تحویل ارز تعیین می شود.

سامانه ارزی سرویس آماده است

مدیرعامل مرکز مبادلات در پایان درباره راه اندازی سامانه ارزی خدمات گفت: ارز خدماتی از نظر فناوری سامانه و با دستورالعمل های لازم تکمیل شده است. اما بر اساس قانون مبارزه با قاچاق ارز و کالا، برخی مجوزهای دیگر نیز باید اخذ شود که خارج از اختیارات بانک مرکزی است. ما در حال حاضر در حال تکمیل تشریفات مربوطه برای اطمینان از تایید نهایی هستیم. در صورت تایید نهایی، مرکز صرافی آماده راه اندازی سامانه ارزی خدمات خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا