سایه سرطان معده بر سر این افراد است!
سرطان معده می تواند جدی باشد و با عوامل خطر متعددی از جمله افق میهن های غذایی مرتبط است. در مطالعه ای که اخیراً در مجله سرطان معده منتشر شده است، محققان داده های بیش از ۴۷۰۰۰۰ نفر را تجزیه و تحلیل کردند.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، افرادی که همیشه به غذای خود نمک اضافه می کردند، نسبت به افرادی که به ندرت یا هرگز نمک به غذا اضافه نمی کردند، در معرض خطر ابتلا به سرطان معده بودند.
مطالعه جدید به شواهد موجود در مورد خطر مصرف نمک برای سرطان معده در جمعیت های غیر آسیایی اضافه می کند، زیرا بیشتر تحقیقات در این زمینه در جمعیت های آسیایی انجام شده است. با پیشرفت تحقیقات، پزشکان ممکن است بتوانند از فراوانی نمک به عنوان یک شاخص ساده برای نظارت بر مصرف نمک و خطر ابتلا به سرطان معده استفاده کنند.
مصرف زیاد نمک خطر ابتلا به فشار خون بالا و مشکلات کلیوی را افزایش می دهد
در مطالعه جدید از داده های Biobank بریتانیا استفاده شده است. شرکتکنندگان پرسشنامههایی را پر کردند تا مشخص کنند که جدا از نمکی که در طول پخت و پز اضافه میشود، چند بار به غذای خود نمک اضافه میکنند. شرکت کنندگان می توانند به این سوال با “هرگز/به ندرت، گاهی اوقات، معمولا و همیشه” پاسخ دهند.
محققان همچنین میزان سدیم، کراتینین و پتاسیم را در ادرار شرکت کنندگان اندازه گیری کردند. آنها متغیرهای مختلفی از جمله سطح فعالیت بدنی، سن، سطح تحصیلات، قومیت، جنسیت، مصرف الکل، مصرف گوشت قرمز و میوه ها و سبزیجات را در نظر گرفتند. میانگین دوره پیگیری شرکت کنندگان ۱۰.۹ سال بود.
در طول دوره پیگیری، ۶۴۰ مورد سرطان معده در شرکت کنندگان ثبت شد. به طور کلی، شرکت کنندگانی که گزارش کردند همیشه نمک را به غذا اضافه می کردند، سابقه سیگار کشیدن، مصرف زیاد الکل و تحصیلات پایین داشتند.
خطر ابتلا به سرطان معده در شرکتکنندگانی که همیشه به غذای خود نمک اضافه میکردند، ۴۱ درصد بیشتر از شرکتکنندگانی بود که هرگز یا به ندرت به غذا نمک اضافه میکردند.
Anton Bilczyk، انکولوژیست جراحی که در این مطالعه شرکت نداشت، گفت: این مطالعه شواهد بیشتری در حمایت از ارتباط بین رژیم غذایی، به ویژه رژیم غذایی پر نمک، و سرطان معده ارائه می دهد.
بیلچیک افزود: گفته می شود یکی از عوامل اصلی سرطان معده در کشورهای آسیایی، ماهی شور است، در کشورهای غربی دانش کمتری در مورد ارتباط مصرف نمک و سرطان معده وجود دارد، مشخص شده است که مصرف بیش از حد نمک در ارتباط است. با افزایش خطر ابتلا به فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی “مطالعه جدید شواهد بیشتری ارائه می دهد که مصرف مکرر نمک خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد.”
چه کسانی بیشتر مستعد ابتلا به سرطان معده هستند؟
عوامل زیادی مانند سیگار کشیدن، افزایش سن، چاقی و سابقه خانوادگی در خطر ابتلا به سرطان معده نقش دارند. محققان مطالعه خاطرنشان کردند که مصرف نمک با افزایش خطر ابتلا به سرطان معده در مطالعات آسیایی مرتبط است. با این حال، مطالعات زیادی در این زمینه در میان گروه های جمعیتی غربی انجام نشده است.
محدودیت های مطالعه
مطالعه دارای چندین محدودیت است. اولاً نمی توان ثابت کرد که افزایش مصرف نمک باعث سرطان معده می شود. علاوه بر این، این مطالعه بر گزارش خود شرکت کنندگان تکیه دارد که دقیق نیست و محققان اطلاعات کاملی در مورد مصرف نمک در غذاها نداشتند.
همچنین، تعداد موارد برای بررسی تأثیر عوامل تأثیرگذار احتمالی مانند جنس، سن، قومیت، وضعیت مصرف سیگار یا عفونت هلیکوباکتر پیلوری کافی نبود. بانک زیستی انگلستان نیز لزوماً منعکس کننده جمعیت عمومی نیست، بنابراین مطالعات باید بر روی گروه های متنوع تری از مردم انجام شود.
توصیه تخصصی: معمولا آنقدر در عادات خود غوطه ور هستیم که حتی گاهی به غذای شور نمک می زنیم. ابتدا غذای خود را بچشید و فقط زمانی نمک اضافه کنید که واقعاً احساس می کنید به آن نیاز دارید. همچنین برای بهتر شدن طعم غذا به جای نمک از ادویه جات استفاده کنید. جوانه های چشایی شما به نمک عادت می کند و هر چه نمک بیشتری به غذای خود اضافه کنید، هوس آن بیشتر می شود. سعی کنید تا حد امکان از مصرف نمک خودداری کنید.