ستاره زن پیش از انقلاب به سعادتآباد رفت و خاطرات را زنده کرد!
روز گذشته یکی از اهالی سینمای ایران در حوالی سعادت آباد دیده شد. «شورنگیز طباطبایی» بازیگر پیشکسوت سینما که ۵ دهه از اکران سینما دور بوده و تصاویرش در فضای مجازی دست به دست می شود، در مراسمی مانند یادبود زری خوشکام، همکار قدیمی خود بازمی گردد. در حالی که در این مراسم چهره های مطرح سینمای امروز مانند هانیه توسلی و محمدرضا فروتن حضور داشتند اما حضور این چهره برجسته سینمای قبل از انقلاب در حالی که بیشتر همرزمانش خارج از ایران هستند در فضای مجازی دیده شد.
شورانگیز طباطبایی با نام مستعار کاترین و فیلم اکبر دیلماج به کارگردانی خسرو پرویزی وارد سینما شد. حضور در فیلم اکبر دیلماج (با حضور رضا ارهام صدر، ایرن زازیان و دیانا) سکوی پرتابی برای شور و شوق طباطبایی بود و پس از آن به دلیل جذابیتی که داشت، ناگهان مورد توجه سینماگران قرار گرفت و دستمزدش از ۳۰ هزار رسید. ریال تا ۳۰۰۰۰۰ ریال. توسعه یافت پس از انقلاب در ایران ماند و پس از ۴ دهه در مراسم افتتاحیه فیلم پناه در سال ۱۳۹۶ به همراه همسرش محمد صالح علا مجری تلویزیون حضور یافت که مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.
شورانگیز طباطبایی در سال ۵۷ با محمد صالح علا ازدواج کرد. محمد صالح علا برای بسیاری از ما نام آشناست. مردی که «سلام هموطنان» او را بارها از رادیو و تلویزیون شنیده ایم و «محبوبم» با آن صدا و لحن لغزنده اش حداقل یک بار دل ما را تکان داده یا آرام کرده است.
شورانگیز طباطبایی روزگاری پرکارترین ستاره سینمای ایران بود. زمانی که نیاز به چهره های جدید در سینمای ایران روز به روز احساس می شد و همین نیاز باعث شد کم کم چهره های جدیدی در سینمای ایران ظاهر شوند. شورانگیز طباطبایی بازیگری است که قبل از ورود به سینما بارها برای بازی در سینما دعوت شد اما سعی کرد بتواند در فیلم های مطرح تری حضور داشته باشد.
او قبل از اینکه بازیگر نقش اول فیلم «اکبر دیلماج» با نام کاترین شود، در چند سکانس از فیلم «خشم و خون» با نام شاپرک شرکت کرد که هنوز اکران نشده است. اما چون نتوانست در آن فیلم چیزی به نمایش بگذارد از پذیرفتن نقش های کوتاه مدت بعدی خود سرباز زد و منتظر فرصتی بود تا با بازی در نقش اول فیلم ها به موفقیت دست یابد.
آثار اصلی این هنرمند
در پایان این مطلب به بررسی برخی از آثار برجسته این هنرمند در کارنامه کاری خود پرداختیم. بازیگری که دوران کارش به یک دهه هم نرسید اما در سینمای ایران ماندگار شد.
اکبر دیلماج
اکبر دیلماج فیلمی به کارگردانی خسرو پرویزی و نویسندگی احمد نجیب زاده محصول ۱۳۵۲ همکاری موفق رضا ارحمصدر سلطان کمدی ایران با ایران و شورانگیز طباطبایی است. سکوی پرتابی که شورونگیس را به عنوان یک استعداد به سینمای ایران معرفی کرد.
خدمتکاران
این فیلم که اقتباسی از فیلم ربکا آلفرد هیچکاک است به کارگردانی کامران گدکاچیان و نویسندگی احمد نجیب زاده در سال ۱۳۵۳ ساخته شد و در این فیلم سعید راد، شورانگیز طباطبایی، توران مهرزاد و جلال پیشواییان به ایفای نقش می پردازند. دوشیزه تراژدی مشترک سعید راد و شورانگیز طباطبایی است که داستان تلخ آن بیننده را آزار می دهد.
پاشنه طلا
انگار احمد نجیب زاده سناریوهایش را مخصوص چند بازیگر مثل شورانگیز طباطبایی نوشته است. پشن طلا فیلمی به کارگردانی نظام فاطمی در سال ۱۳۵۴ بود که این بار شورانگیز طباطبایی مقابل یکی از ارکان سینما یعنی ناصر ملک مطیعی جلوی دوربین رفت و خروجی کار نیز مورد پسند مخاطبان قرار گرفت. این ژانر