اخبار بورس

سرمایه‌گذاران از سهام به طلا پناه بردند

دستورالعمل های بانک مرکزی و بورس اوراق بهادار ، فشار مضاعف بر بازار سرمایه.

بهناز اکبرپور ، یک متخصص بازار سرمایه ، سال دوم را یکی از بدترین و ناامید کننده ترین دوره های تاریخ بورس ایران توصیف کرد. سالی که بیشتر نمادها با وجود افزایش شدید دلار و تورم ، نه تنها تورم باقی مانده ، بلکه سرمایه گذاران نیز با دلار و کاهش نمونه کارها خود روبرو شدند.

Behnaz Akbarpour ، کارشناس بازار سرمایه ، در گفتگو با بورس اوراق بهادار با توجه به شرایط کلی بازار در سال دوم ، امسال یکی از سخت ترین و ناامید کننده ترین سالهای تاریخ کشور در بازار سرمایه بود. وی معتقد است که علی رغم معیار تورم ۵ ٪ از دلار ، نه تنها نمونه کارها سرمایه گذاران افزایش یافت ، بلکه در بسیاری از موارد از نظر ریال و به دلار کاهش یافته است.

شکست خوردن اسفند در جبران خسارت

اکبرپور با بررسی روند تاریخی بازار یک ماه اسفند وی گفت: در ده سال گذشته ، بازار سرمایه در ماه مارس مثبت بوده است فروردین همچنین به طور متوسط ​​۵ ٪ راندمان داشت. همین داده ها امیدوارند که بسیاری امیدوارند برای بازگشت رشد بازار در مارس امسال امیدوار باشند. اما به گفته وی ، عبدال ناصر همماتی در نیمه اول اسفند و افزایش تنش های سیاسی ناشی از اظهارات مقامات ایران و ایالات متحده ، آن را به یکی از بدترین ماه های بازار سرمایه در ماه مارس تبدیل کرد.


بیشتر بخوانید: بازار داغ/ سایپا و بانک ملات نیز وارد زباله شدند!


کارشناس بازار همچنین با نگاهی آماری به بازده بازار سال گذشته گفت: در سال دوم ، شاخص کلی فقط ۲ ٪ و شاخص تراز تنها ۲ ٪ بود. در این میان ، سکه امامی با رشد ۵ ٪ افزایش یافت ، دلار رایگان ۲ درصد و صندوق های طلا به طور متوسط ​​۲ ٪ شد. تفاوت معنی داری که نشان دهنده عقب ماندگی بازار سرمایه برای تورم است.

نمایه سازی ، رشد برای برخی از نمادهای خاص

اکبرپور همچنین به پدیده نمایه سازی بازار اشاره کرد و اضافه کرد: سال گذشته ، بازده متوسط ​​ساده نماد بزرگ بازار به حدود ۲ درصد رسید ، در حالی که میانگین راندمان سایر نمادها فقط حدود یک درصد بود. آماری که رشد ناهموار و تحریف واقعیت را در شاخص های بازار نشان می دهد.

با توجه به آمار دقیق تر عملکرد شرکت ها در بازار سرمایه ، اکبرپور به نابرابری کارآیی عمیق اشاره کرد. این شکاف آماری نشان دهنده تمرکز رشد در چند نماد و تأخیر گسترده سایر سهام است.

وی گفت: در مقایسه با عملکرد بورس اوراق بهادار در مقایسه با تورم و سایر بازارها ، وی گفت: در حالی که نرخ رشد دلار به ۲ ٪ دلار رسیده است ، فقط ۲ نماد (۲ ٪ از بازار کلی) قادر به کاهش بهتر از دلار بودند. این بدان معنی است که ۵ ٪ از بازار در پشت تورم باقی مانده است. حتی اگر معیار مقایسه را به عنوان بازده ۵ ٪ در نظر بگیریم ، فقط ۲ نماد که مطابق با ۲ ٪ از بازار بودند ، قادر به دستیابی به عملکرد بهتر از سنگ معدن خطر بودند. در حقیقت ، ۵ ٪ از نمادها حتی به نرخ بهره نرسیده اند.

کاهش چشمگیر معاملات و مشارکت واقعی

کارشناس بازار سرمایه همچنین سال گذشته به وضعیت تجارت اشاره کرد و گفت که ارزش کل معاملات میکرو مارکت (از جمله سهام ، اولویت و صندوق های سهام مشترک) Tomans 2 تریلیون یا ۱.۵ تریلیون تومن بود که ۲ ٪ و ۲ ٪ کاهش یافت.

اکبرپور به کاهش مشارکت شرکت کنندگان در بازار واقعی و روند خروج نقدینگی اشاره کرد: میانگین کدهای واقعی بازار در ۲ به حدود ۶۰۰۰ کد رسیده است. با این حال ، این تعداد حدود ۶۰۰۰ کد در سال بود که کاهش سرمایه گذاران خرد بود. علاوه بر این ، بازار سهام با برداشت ۶ تریلیون رمان مایع ، که در مقایسه با خروج ۶ تریلیون تومانس در سال گذشته کاهش یافته است ، اما هنوز هم قابل توجه است.

وی افزود: با توجه به این عزیمت ، ما شاهد ورود ۵ تریلیون دلار آمریکا در صندوق های درآمد فوند و ۶ تریلیون تومان در صندوق های طلا بودیم. یکی از موضوعاتی که نشان می دهد اعتماد سرمایه گذاران به بازار سهام کاهش می یابد و وجوه به ابزارهای درآمد ثابت یا پوشش تورم هدایت می شود. به طور خاص ، وجوه طلا به طور مکرر ضبط معاملات و بروز نقدینگی واقعی را تغییر داده است.

مورد ارزش دلار بازار سرمایه

اکبرپور وضعیت بازار سرمایه را در سال دوم مورد بررسی قرار داد و به کاهش چشمگیر ارزش بازار اشاره کرد و گفت: “در ابتدای سال ، ارزش بازار سرمایه این کشور حدود ۵ میلیارد دلار آمریکا بود ، اما در پایان سال این تعداد به ۵ میلیارد دلار رسید.” این کاهش شدید یکی از ناامید کننده ترین آمار سال است که نشانگر عقب ماندگی جدی بازار برای رشد پولی و تورم است.

وی همچنین به وضعیت اقدامات تجزیه و تحلیل بازار اشاره کرد: تا پایان سال ، نسبت قیمت (P/E) به نسبت قیمت -to -circumstances (P/E) 4.7 واحد و قیمت فروش (P/S) (P/S) (P/S) به ۱.۵ واحد رسیده است ، هر دو دور از گل های تاریخی نیستند و این نگرانی های اساسی را دارد.

گزارش های بد ، حاشیه سود فاجعه بار

اکبرپور ، که عملکرد شرکت ها را در تمام طول سال بررسی کرده است ، به ضعف شش ماه اول گزارش های مالی اشاره کرد و گفت: “در ابتدای سال ، بازار با گزارش های ضعیف زمستانی بود.” شرکت هایی مانند کاوه ، گویا و بو علی با ضرر وارد بازار شده اند. پس از آن ، با انتشار گزارش های تابستانی ، تأثیر سیاست اقتصادی دولت سابق بر صورتهای مالی مالی شرکت ها کاملاً آشکار بود و حاشیه سود ریتمیک شرکتهای تولیدی در سطح ۴.۷ درصد بی سابقه ای قرار گرفت. شماره ای که می تواند به عنوان یک فاجعه برای تولید کشور تلقی شود.

به گفته وی ، گزارش های مربوط به فصل پاییز با بهبود نسبی رشد نرخ ارز NIMA تا حدودی بهتر بود. فروش شرکت های تولیدی به ۶ تریلیون دلار در شهریور با قیمت ۴ تریلیون دلار در ماه و ۶ تریلیون دلار در بانمن یک ماه بود. اکبرپور افزود: فروش مارس احتمالاً در محدوده ۶ تریلیون تومانس باقی خواهد ماند ، که می تواند تا حدی گزارش های زمستانی را تقویت کند و برخی از شش ماه اول سال را جبران کند.

سرانجام ، وی به تأثیرات نرخ بهره و ارز NIMA در وضعیت بازار اشاره کرد: در سال دوم ، بازده بدون ریسک اوراق بهادار به ۲ ٪ رسید ، در حالی که هزینه های تأمین مالی واقعی کشور به بیش از ۵ ٪ افزایش یافت. این شکاف انتظارات سرمایه گذاران را به بازار سهام افزایش داده و در نهایت جذابیت بازار برای سرمایه گذاری را کاهش می دهد.

پایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا