سرمایهگذاران داخلی تحت فشار سازمان تأمین اجتماعی، امور مالیاتی و دیگر ارگانهای مداخلهگر هستند
Aghabazari: وقتی دولت تنها بازیگر اصلی است ، وضعیت اقتصادی بهبود نمی یابد
کارشناس اقتصادی با اشاره به عقب ماندگی برنامه های توسعه ، هشدار داد: رشد ۷ ٪ در برنامه هفتم بدون جذابیت سرمایه و کاهش دولت حاصل نمی شود و ادامه وضع موجود در حال رکود اقتصاد است.
فردیناند آقا بوزورگ ، یک اقتصاددان و مدیران بازار سرمایه دیرینه ، در گفتگو با مجر با اشاره به عملکرد برنامه های توسعه کشور و ارزیابی آن ، وی تأکید کرد که نه تنها برنامه توسعه هفتم ، بلکه برنامه های قبلی دارای واکنش های جدی است.
به عنوان مثال ، کارشناس اقتصادی ، به عنوان مثال ، برنامه توسعه پنجم ، که قرار بود تا پایان سال به صفر برسد ، اشاره کرد ، اما اکنون چند سال بعد ، براساس آمار بودجه برای سال ۲ ، کسری بودجه ۱.۵ تریلیون دلار دیده می شود.
وی پشیمان شد که بسیاری از برنامه های تدوین شده از اهداف اصلی خود خارج شده اند و گفتند که ۲ ٪ رشد اقتصادی یکی از فرضیات اصلی برنامه توسعه هفتم است و تحقق آن از اهمیت ویژه ای برای اقتصاد کشور برخوردار است.
وی گفت: “این نرخ رشد مستلزم ایجاد شرایط سرمایه گذاری مناسب ، چه در بخش داخلی و چه در خارجی است.” اگر کشور وارد چرخه اقتصادی جهانی نشود یا فاصله خود را از اقتصاد بین المللی مانند سال گذشته و عدم رشد رشد برنامه ریزی شده افزایش دهد ، احتمال رشد ۵ ٪ حاصل می شود و در نتیجه وضعیت اقتصادی امکان پذیر نخواهد بود.
به گفته وی ، صرفاً اشاره به اعداد ، بدون ارائه زمینه های عملی برای آنها ، نمی تواند اهداف برنامه ریزان و مقامات اقتصادی را فراهم کند.
آقای بوزورگ با اشاره به شعار سال و اهمیت تأمین مالی و سرمایه گذاری برای تولید ، سرمایه گذاری را به بخش های داخلی و خارجی تقسیم کرد.
این کارشناس اقتصادی تأکید کرد که بدون شک سرمایه گذاری خارجی تحت تأثیر میزان رضایت و جذابیت سرمایه گذاری در کشور است. اگر سرمایه گذاران داخلی تحت فشار مؤسساتی مانند سازمان تأمین اجتماعی ، اداره امور مالیاتی و سایر ارگانهای مداخله گر و یا در اولویت سایر بخشهای تجاری کشور با موانع و تهدیدات مختلفی روبرو شوند ، به طور طبیعی جذابیت خود را در کشور از دست می دهند.
وی در ادامه هشدار داد كه شکل گیری غیر مسكونی به معنای ركود در بخش تولید و عدم پیشرفت و توسعه صنعتی و اقتصادی است.
کارشناس بازار سرمایه گفت: راه حل اصلی این مشکلات کاهش دولت و اجرای مفاد ماده ۴ قانون اساسی است.
به گفته وی ، کاهش تصدی دولت نه تنها هزینه ها را کاهش می دهد و تعادل عملیاتی دولت را ایجاد می کند ، بلکه با استفاده از قابلیت های بخش خصوصی ، خلاء ناشی از ناکارآمدی دولت در تولید و صنعت را از بین می برد.
آقای بوزورگ تأکید کرد که استفاده از ابزارهای مالی مانند بدهی یا سایر روشهای تأمین مالی تا زمانی که بازیگر اصلی دولت این باشد که دولت چیزی جز ادامه وضعیت فعلی نخواهد داشت که خیلی رضایت بخش نیست.
در پایان ، وی خاطرنشان كرد كه ترکیب حضور شدید دولت در اقتصاد و فاصله از معاملات تجاری بین المللی ، كشور را از دستیابی به اهداف برنامه توسعه اقتصادی هفتم باز می دارد.
به گفته وی ، نوع حاکمیت اقتصادی دولت و حضور شدید نهادها و سازمانهایی که از پرداخت عوارض ، مالیات یا حتی برخی از قوانین اقتصادی مستثنی نیستند و بیش از ۵ ٪ از اقتصاد را دارند ، چشم انداز مطلوبی برای آینده اقتصاد کشور جلب نمی کنند.