اخبار اقتصاد ایران
سرمایه گذاری برای تولید؛ نقشه راه اقتصاد ایران
“سرمایه گذاری برای تولید” ، گرچه شعار سال ۲ ، بدون شک مکمل “جهش تولید با مشارکت مردم” است ، که شعار سال ۲ بوده است.
طبق پایگاه داده Diarmirza ، محمد شیخ در یادداشتی نوشت:
سال ۴ ، مانند سایر سالهای دهه گذشته ، با شعار اقتصادی آراسته شد. رهبر عالی انقلاب بر اهمیت توجه به سرمایه گذاری به منظور پرش و ایجاد رشد اقتصادی تأکید کرد. “سرمایه گذاری برای تولید” ، گرچه شعار سال ۲ ، بدون شک مکمل “جهش تولید با مشارکت مردم” است ، که شعار سال ۲ بوده است.هدایت نقدینگی و سرمایه مردم به سمت بخشهای تولیدی اصلی ترین راه برای تحقق شعار استراتژیک رهبر عالی امسال و سال گذشته است. سرمایه گذاری در تولید نه تنها ارزش افزوده و اشتغال پایدار را ایجاد می کند ، بلکه اقتصاد ملی را در برابر تحریم ها و نوسانات جهانی با کاهش واردات تقویت می کند. تحقق این موضوع الزاماتی را در این یادداشت ذکر کرده است:
۱. فرمول و اصلاح قوانین سرمایه گذاری
اولین قدم برای هدایت سرمایه به تولید ، تدوین و اصلاح قوانین در این زمینه است. انتظار می رود مجلس و دولت با از بین بردن مقررات بیش از حد ، مجوزهای تولید را تسریع کرده و امنیت قانونی مورد نیاز سرمایه گذاران را تضمین کنند. تدوین “قانون جامع حمایت از سرمایه گذاری تولید” با تمرکز بر کاهش هزینه های معاملات و تضمین حقوق مالکیت می تواند باعث افزایش اعتماد به نفس و عدم تمایل بخش خصوصی برای سرمایه گذاری شود.
۲. تحول در سیستم بانکی
برای افزایش سرمایه گذاری در تولید ، سیستم بانکی کشور باید بازسازی شود. کاهش نرخ بهره برای امکانات تولید ، وام دادن وام های طولانی مدت با تنفس کافی و معرفی ابزارهای مالی جدید مانند “تولید سوکوک” و “اوراق بهادار مبتنی بر پروژه” می تواند نقدینگی را از بازارهای سوداگرانه به کارخانه ها و صنایع هدایت کند. تجربه چین نشان می دهد که پس انداز داخلی بالا به زیرساخت ها و صنایع تولیدی می تواند حرکتی برای رشد پایدار اقتصادی باشد.
۱. مشوق های مالیاتی را افزایش دهید
۱. مشوق های مالیاتی را افزایش دهید
انتظار می رود سیستم مالیاتی به ابزاری برای تشویق تولید برای تحقق شعار امسال تبدیل شود. معافیت مالیاتی سه تا پنج ساله برای استارتاپ ها ، کاهش ۵ درصدی درآمد واحدهای مبتنی بر دانش و مالیات سنگین گمانه زنی ها در بازارهای غیرمولد از جمله سیاستهایی است که می تواند سرمایه سرگردان و تولید مستقیم را به خود جلب کند. در مالزی ، ترکیبی از معافیت های گمرک ، با حمایت از مشارکت عمومی و خصوصی ، منجر به افزایش ۵ درصدی اقتصاد این کشور در دهه ۱۹۸۰ شد.
۱. ارتقاء امنیت سرمایه گذاری
۱. ارتقاء امنیت سرمایه گذاری
سرمایه گذار هرگز بدون امنیت سرمایه خود جذب و تشویق نمی شود. ایجاد “دادگاههای اقتصادی تخصصی یا اختصاصی” و استفاده از روش “آزمایش دیفرانسیل” برای حل و فصل سریع اختلاف سرمایه گذار با سایر ذینفعان ، ممنوعیت تغییرات یک جانبه توسط بخش دولتی و بیمه خطرات تولید در مقیاس بزرگ سه شرط اساسی برای اطمینان از سرمایه گذاران است.
۱. گسترش زیرساخت های تولید
سرمایه گذاری در زیرساخت های انرژی ، حمل و نقل ریلی و بنادر به میزان قابل توجهی هزینه های تولید را کاهش داده و رقابت کالاهای ایرانی را افزایش می دهد. توسعه “مناطق اقتصادی ویژه” در استان های مرزی TAM ، با معافیت های آداب و رسوم و مالیاتی ، الگویی است که ۵ ٪ از سرمایه گذاران خود را در چین جذب کرده است.
۱. نقشه راه سرمایه گذاری
۱. نقشه راه سرمایه گذاری
بسیاری از سرمایه گذاران متوسط و خرد به دلیل ناآگاهی از فرصت های سرمایه گذاری تولیدی و پرسود ، به گمانه زنی ها روی می آورند. راه اندازی سیستم فرصت های سرمایه گذاری ملی با اولویت بندی بخش های سودآوری مانند مواد غذایی ، دارویی ، فناوری و انرژی تجدید پذیر ، به همراه نمایشگاه های استانی ، رسانه ها و رویدادهای تبلیغاتی و آموزش مجازی ، می تواند مردم را به یک شریک استراتژیک تولید ملی تبدیل کند.
۱. اصلاح فرهنگ اقتصادی
۱. اصلاح فرهنگ اقتصادی
رسانه ها ، به ویژه رسانه های ملی ، با تولید پیام هایی که موفقیت کارآفرینان را الگوبرداری می کنند ، می توانند در یک فرآیند تدریجی ذهنیت و سلیقه جامعه ایران را از “واسطه” به “تولید” تغییر دهند. آموزش مدرسه در مدارس و دانشگاه ها همچنین نسل بعدی را برای کارآفرینی فراهم می کند.تجربه کشورهایی مانند ژاپن ، چین ، مالزی و سنگاپور درسهای ارزشمندی دارد ، از جمله نقش استراتژیک دولت در کارگردانی صندوق ها ، تشویق پس انداز داخلی ، اولویت بندی صنایع استراتژیک و تأکید بر توسعه صادرات. تجربیات این کشورها نشان می دهد که پیشرفت اقتصادی با تکیه بر سرمایه داخلی و هدایت آنها به سمت تولید و حتی مطلوب تر از تکیه بر سرمایه خارجی امکان پذیر است.
کشورهایی که در این راستا موفق بوده اند ، توانسته اند با بسیج منابع داخلی ، تقویت انگیزه برای سرمایه گذاری در تولید و پشتیبانی هدفمند از تولید کنندگان داخلی ، اقتصاد خود را تکامل دهند.طی این مسیر بیش از همه مستلزم ایجاد و تعمیق این “آگاهی ملی” است که تولید تنها راه خروج از چالش های اقتصادی و رسیدن به قله های پیشرفت و سعادت جامعه است.