سفر به اعماق جهنم در جستجوی اسرار گوی سوزان منظومه شمسی؛ پارکر در آستانه لمس تاج خورشید قرار گرفت
یورو نیوز: یک کاوشگر ناسا قصد دارد بیش از هر جسمی که تا به حال به فضا پرتاب شده به خورشید نزدیک شود.
کاوشگر خورشیدی پارکر که در سال ۲۰۱۸ به فضا پرتاب شد، برای مطالعه دقیق تر خورشید طراحی شده است.
از آن زمان، کاوشگر مستقیماً از تاج خورشیدی، جو بیرونی خورشید که در طی یک خورشید گرفتگی کامل دیده میشود، عبور کرده است و اکنون در راه خود به نزدیکترین نزدیک شدن به خورشید است.
همانطور که برنامه ریزی شده بود، پارکر روز سه شنبه از جو گرم خورشید می گذرد و به فاصله ۶ میلیون کیلومتری از سطح خورشید رکوردشکنی می کند.
در آن لحظه، اگر خورشید و زمین در دو طرف یک زمین فوتبال قرار داشتند، پارکر تقریباً در خط دروازه قرار می گرفت.
واحد کنترل زمینی پارکر ناسا تا چند روز پس از این عبور از وضعیت کاوشگر مطلع نخواهد شد، زیرا فضاپیما از محدوده ارتباطی خارج خواهد شد.
برنامه ناسا این است که پارکر بیش از هفت برابر نزدیکتر از هر فضاپیمای قبلی به خورشید نزدیک شود و در نزدیکترین فاصله با سرعت ۶۹۰۰۰۰ کیلومتر در ساعت حرکت کند.
این سریعترین فضاپیمایی است که تا کنون ساخته شده است و دارای یک سپر حرارتی است که می تواند دمای بسیار بالا تا ۱۳۷۱ درجه سانتیگراد را تحمل کند.
این کاوشگر به گونه ای طراحی شده است که با وجود گرمای سوزان بیرون، دمای داخل همیشه در ۳۰ درجه سانتیگراد باقی می ماند.
پارکر توسط یک سپر حرارتی محافظت می شود که در برابر تغییرات دما تا ۵۰۰ برابر بیشتر از گرمایی که از خورشید به زمین می رسد مقاوم است.
این کاوشگر حداقل تا سپتامبر سال آینده در این فاصله از خورشید به گردش خود ادامه خواهد داد. دانشمندان امیدوارند که با کمک آن بتوانند بهتر درک کنند که چرا تاج خورشیدی صدها برابر گرمتر از سطح آن است و چه عواملی باد خورشیدی را هدایت می کند.
این بادها جریان های مافوق صوت ذرات باردار هستند که به طور مداوم از خورشید ساطع می شوند.
پرتوهای گرم خورشید حیات را در زمین ممکن میسازد، با این حال طوفانهای شدید خورشیدی میتوانند به طور موقت ارتباطات رادیویی را مختل کنند و منبع تغذیه را در سطح زمین مختل کنند.
خورشید اکنون در حداکثر فاز چرخه طبیعی ۱۱ ساله خود قرار دارد. در این حالت تعداد لکه های خورشیدی به بالاترین حد ممکن می رسد و خورشید اغلب شعله ها و فوران های قدرتمندی ایجاد می کند.
این رویدادها می توانند روی زمین تأثیر بگذارند، مانند ایجاد شفق قطبی یا اختلال در ارتباطات ماهواره ای.
جو وست لیک، مدیر پروژه کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا، می گوید: “خورشید نزدیک ترین و عزیزترین همسایه ما است، اما گاهی اوقات کمی عصبانی می شود.”