سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم اعلام شد
براساس گزارش بازار ، دوشنبه دوشنبه اردیبهشت سی امین کنفرانس سالانه دستورالعملهای پولی و ارزی در مورد موضوع “تعالی پول و مدیریت بانکی با نگاهی به اسناد بالادست” امروز صبح در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و از موسسه پول و بانکی آغاز شد.
محمد جواد ایروانی ، عضو شورای پیشرفته ماجراجویی و معاون مدیر نظارت و بررسی دفتر رهبر عالی ، چالش ها و ضروریات اصلاح ساختارهای پولی و پولی کشور را بیان کرد.
ایروانی گفت که صادرات نه در سال گذشته ایران به ۵ میلیارد دلار آمریکا رسیده است ، که تأکید می کند که این تعداد باید در ظرفیت اقتصادی بالای کشور منعکس شود و باید توسط صادرکنندگان با دستورالعمل های صحیح پشتیبانی شود. این پشتیبانی می تواند مستقیم یا غیرمستقیم باشد ، اما باید مؤثر و هدفمند باشد.
وی افزود: “بانک مرکزی باید به طور فعال در بازار ارز شرکت کند و در مدیریت نوسانات نقش داشته باشد.” در یک اقتصاد با جهت گیری صادرات ، دولت موظف است مبنای بازگشت ارز صادرات را تشکیل دهد و انواع مختلفی از دستورالعمل ها را دنبال کند که با اهداف رشد اقتصادی سازگار باشد.
با توجه به تأثیرات قابل توجه نرخ ارز بر تورم ، ایروانی گفت: “غفلت از اقدامات مدیریتی در این زمینه باعث پیامدهای منفی اقتصادی شده است.” در دهه ۱۹۸۰ و ۱۹۸۰ به ویژه ، تجربه تاریخی نشان داده است که تغییر نرخ ارز بانک مرکزی منجر به کاهش نرخ سود غیر رسمی بازار نمی شود. این یک درس مهم است که همیشه باید در نظر گرفته شود.
براساس مطالعات ، هر درصد افزایش در نرخ ارز بازار آزاد منجر به افزایش نرخ تورم شده است. اثر تورمی همچنین ناشی از تبادل تغییرات نرخ ارز است.
در بخش دیگری از اظهارات وی ، معاون رئیس نظارت و بررسی دفتر راهنمای برتر تأثیر نرخ ارز در واردات مواد اولیه اولیه: حدود ۵ ٪ از واردات کشور مواد اولیه ، کالاهای متوسط و ماشین آلات است. بنابراین ، افزایش نرخ ارز در هزینه های تولید و سطح جایزه عمومی تأثیر دارد.
وی همچنین از پارادایم غالب در سیاست ارز این کشور انتقاد کرد و گفت که برخی از ایران معتقدند که تغییر نرخ ارز می تواند از تولید یا صادرات پشتیبانی کند ، در حالی که این رویکرد نادرست و خطرناک است. از مسیرهای منطقی و برنامه ریزی شده باید برای پشتیبانی از تولید کنندگان استفاده شود ، نه با دستکاری نرخ ارز.
یروانی بر اهمیت تثبیت در بازار ارز تأکید کرد: افزایش نرخ ارز منجر به تشکیل تقاضای تجارت و سرمایه گذاری های اشتباه در بازار و تهدید به ثبات اقتصاد شده است. براساس این مطالعات ، نرخ ارز آزاد به طور متوسط ۴.۹ درصد در سال در طول دوره ۵ ساله افزایش یافته است که منجر به خروج سرمایه در بازارهای موازی مانند طلا و ارز شد.
وی همچنین به ضعف در طراحی و اجرای نقشه راه اقتصادی کشور اشاره کرد و افزود که بزرگترین ضعف مدیریت اقتصادی کشور نادیده گرفتن اثرات قابل توجه نرخ ارز در شکل گیری تورم و عدم وجود یک استراتژی خاص برای مدیریت وی است. تمرکز صرف روی ابزارهای سطحی و نادیده گرفتن سیاست ساختاری باعث شده است که اقتصاد در برابر شوک های خارجی و داخلی آسیب پذیر باشد.
ایروانی بر لزوم تجدید نظر در سیاست ارزی این کشور تأکید کرد و گفت: “ما باید از تجربیات قبلی بیاموزیم و بر افزایش نرخ ارز ، اصلاح زیرساخت ها ، برای تسهیل بازده ارز صادرات ، افزایش تولید و سیستم های بانکی مناسب تمرکز کنیم.” فقط در این صورت می توان ثبات اقتصادی و تورم را بدست آورد.