اخبار بورس

سود ۳۷۰۰ تومانی در جیب سهامداران “شپدیس”/ رشد ۲۱ درصدی فروش “شپدیس”

جلسه پتروشیمی در پردیس برگزار شد.

مجمع عمومی عادی پتروشیمی پردیس امروز با حضور سهامداران تشکیل شد.

گزارش کردن افق میهنمجمع عمومی پتروشیمی پردیس با حضور ۸۵.۵ درصد سهامداران تشکیل شد.

بر اساس این گزارش، لواسانی مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس درباره عملکرد این شرکت اظهار داشت: شرکت پتروشیمی پردیس دارای سه فاز آمونیاکی است که ظرفیت اسمی آن ۶۸۰ هزار تن و ظرفیت اسمی آن ۲ است. میلیون و ۴۰۰۰۰ تن آمونیاک . هر فاز تولید اوره ظرفیت یک میلیون و ۷۵ هزار تن را دارد. در مجموع ظرفیت تولید اوره ۳ میلیون و ۲۲۵ هزار تن است. ۱۰۰ درصد ظرفیت اسمی زمانی محقق می شود که با ظرفیت ۳۳۵ روز کاری به این امر دست یابیم. اگر به هر دلیلی ۹۰ روز کاری تولید را از دست دادیم باید به ظرفیت ۱۰۰ درصدی برسیم.

وی افزود: از منظر تولید، تولید را در سه سال مالی متوالی ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ مقایسه کرده ایم. تولید ما در سال ۱۴۰۱، ۳ میلیون و ۸۷ هزار تن بوده است، یعنی ۹۵ درصد ظرفیت اسمی در سال ۱۴۰۱ محقق شده است. در زمستان ۱۴۰۱ ۷۲ روز کمبود گاز و ۳۴ روز قطعی غیرمترقبه در تعمیر، تولید و نگهداری داشتیم و فاصله ما با تولید ۱۰۶ روز است. ۱۶ روز دیگر این امکان را به ما می دهد که از ۳ میلیون و ۲۲۵ هزار تن، ۳ میلیون و ۸۷ هزار تن تولید کنیم و به ۹۵ درصد ظرفیت اسمی برسیم.

مدیرعامل پتروشیمی پردیس گفت: در سال ۱۴۰۲ تلفات گاز و نترازی به مدت ۷۲ روز ثابت می ماند اما تعداد روزهای کاری از دست رفته ما از ۳۴ روز به ۴۷ روز و فاصله ما از ۹۰ روز به افزایش یافته است. ۲۹ روز. حجم تولید از ۳ میلیون و ۸۷ هزار تن به ۲ میلیون و ۹۹۳ هزار و ۴ تن کاهش می یابد. این بدان معناست که ظرفیت امتیازی ما در سال ۱۴۰۲ به ۹۲.۵٪ کاهش یافت.

لواسانی ادامه داد: این مسائل ما را بر آن داشت تا علل وقوع حوادث غیرمترقبه را مستقل از عدم تعادل گاز پیدا و بررسی کنیم. طی گفتگوهای متعدد با مدیران تولید، بهره برداری و نگهداری واحدها، توانستیم روزهای تلف شده را از ۴۷ روز به ۱۸ روز در سال ۱۴۰۳ کاهش دهیم. در سال ۱۴۰۳ کمبود گاز به جای ۷۲ روز ۷۴ روز بود و روزهای کاری از دست رفته ما به جای ۴۷ روز به ۱۸ روز کاهش یافت. یعنی در سال ۱۴۰۳ ۹۲ روز از کار افتاده بودیم و این دو روز باعث شد ۱۷۷۰۰ تن تولید از دست بدهیم و ظرفیت اسمی به ۳ میلیون و ۲۰۵ هزار و ۱۰۸ تن رسید و به ۹۹.۵ درصد ظرفیت اسمی به دست آمده در آن رسیدیم. سال ۱۴۰۳. ما در سال ۱۴۰۱ ۳۴ روز از دست دادیم که می توانست ۹۰ روز باشد. در سال ۱۴۰۲ ما ۴۷ روز را از دست دادیم و در واقع ۷۲ روز عدم رعایت، ما را از ظرفیت ۱۰۰ درصدی عقب انداخت.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳ کمترین تعداد روز تلف شده را داشتیم. اختلاف ۷۴ روزه باعث شد که با ۱۹۰۰۰ تن تولید کمتر به ۱۰۰ درصد ظرفیت اسمی نرسیدیم. علیرغم قطع ۷۴ روزه خوراک، برای اولین بار در تاریخ پردیس از آغاز سه فازی که از سال ۱۳۹۵ شروع به کار کرده است، توانستیم به ظرفیت اسمی ۹۹.۵ برسیم و به تولید ۳ میلیون و ۲۰۵ برسیم. هزار و ۱۰۸ تن که ۹۹.۵ درصد ظرفیت اسمی کشور است. البته همین فرآیند در تولید آمونیاک نیز موثر بود. تولید آمونیاک در سال ۱۴۰۱ ۲ میلیون و ۱۲ هزار تن، در سال ۱۴۰۲ به دلیل خرابی و تعداد روزهای شکست به ۱ میلیون و ۹۸۳ هزار و ۳۳۲ تن و در سال ۱۴۰۳ به دلیل شکست ۱۸ هزار تن آمونیاک به ۲ میلیون و ۲۱ تن رسید. هزار و ۳۲۲ تن که به ۹۹.۴۶ درصد ظرفیت اسمی رسید.

سود 3700 تومانی در جیب سهامداران

پتروشیمی پردیس به عنوان تولید کننده پیشرو در صنعت پتروشیمی

مدیرعامل «شپدیس» در خصوص تولید این پتروشیمی توضیح داد: در مجموع پتروشیمی پردیس در سال ۱۴۰۳ ۲ میلیون و ۲۱ هزار تن آمونیاک از ۲ میلیون و ۴۰ هزار تن و ۳ میلیون و ۲۰۵ هزار تن اوره در سال ۱۴۰۳ تا ۲۵ تولید کرده است. از ۵,۲۲۶,۴۰۰ تن ۷.۸٪ تولید صنعت پتروشیمی کشور پتروشیمی پردیس در سال ۱۴۰۳ در رتبه اول تولیدکننده صنعت پتروشیمی قرار گرفت.

وی گفت: فراموش نکنیم که این پتروشیمی یک پتروشیمی گاز محور است و دچار عدم تعادل گازی خواهد شد و نسبت به رقیب خود پتروشیمی نوری که تا پایان سال با رعایت اسمی به ۶.۹۸ درصد خواهد رسید. ظرفیت ۱۰۶ درصد در ماه، بدون شک. تولیدکننده برتر نیز به پتروشیمی پردیس خواهد رفت. پتروشیمی پردیس در سال ۱۴۰۳ با افزایش تولید انباشته ۵ درصد، تولید اوره ۷ درصد و تولید آمونیاک ۲ درصد رکورد تولید در صنعت پتروشیمی کشور خواهد داشت.

لواسانی گفت: اما ثبت رکورد تولید بدون شک رکورد صادرات را به دنبال داشت. در سال ۱۴۰۱ ۲ میلیون و ۱۱۸ هزار تن صادرات داشتیم، در سال ۱۴۰۲ صادرات به ۲ میلیون و ۲۹۱ هزار و ۹۵۱ تن رسید، در سال ۱۴۰۳ صادرات شرکت با ۱۵ درصد افزایش به ۲ میلیون و ۶۲۵ هزار و ۸۲۵ ​​تن رسید. این مقدار نشان دهنده افزایش ۱۵ درصدی ظرفیت است. افزایش ۲۶ ریالی درآمد صادراتی شرکت به ۳۲.۳ همات رسید. ۱۵ درصد افزایش تناژ اما ۲۰ درصد ریال افزایش داشتیم.

وی در خصوص تاثیر نرخ ارز گفت: مهم این است که نرخ ارز در سال مالی ۱۴۰۳ از ۳۳ هزار تومان به ۴۱ هزار و ۳۰۰ تومان افزایش یافت. یعنی ۲۳ درصد افزایش نرخ ارز را شاهد بودیم. افزایش درآمد صادراتی در بخش اوره ۲۳ درصد بود. اما همانطور که می دانیم قیمت اوره از ۳۵۸ دلار به ۲۹۸ دلار کاهش یافته است. از این رو قیمت اوره صادراتی ۱۸ درصد کاهش داشت. اگر مثل پارسال عمل می کردیم باید ۵ درصد به ۲۶ درصد اضافه می کردیم و به ۲۷.۳ درصد می رسیدیم. با افزایش صادرات، در بخش صادرات اوره به ۳۲.۳ همات رسیدیم. این افزایش تناژ به ۳۳۴۰۰۰ تن رسید. از ۳۳۴۰۰۰ تن افزایش تناژ صادراتی، ۲۳۴۰۰۰ تن از افزایش تولید و مابقی ناشی از قطع یارانه کشاورزی بوده است.

مدیرعامل پتروشیمی پردیس ادامه داد: تولید ما ۳ میلیون و ۲۰۵ هزار تن بود که ۷۱۰ هزار تن آن در بخش داخلی بود. به عبارت دیگر کمتر از ۲۵۰ هزار تن محصول به بخش داخلی عرضه کرده‌ایم. در بخش آمونیاک، اگرچه تولید از ۱۹۸۱۰۰۰ تن به ۲۲۱۰۰۰۰ تن افزایش یافت، اما صادرات آمونیاک را کاهش دادیم. از آنجایی که خام فروشی آمونیاک به نفع شرکت نبود، سعی کردیم آمونیاک را به اوره تبدیل کنیم. اما در جاهایی که به دلیل ممنوعیت گاز CO2 کافی نداشتیم، آمونیاک را به صورت خام صادر کردیم. فروش آمونیاک به صورت خام توصیه نمی شود. خارج از مهر ماه آینده ما آمونیاک خام نمی فروشیم. تمام آمونیاک را به اوره تبدیل می کنیم.

افزایش درآمد صادراتی «شپادیس»

وی درباره درآمد این شرکت پتروشیمی گفت: درآمد حاصل از صادرات اوره در سال ۱۴۰۳ ۳۲.۳ همت، درآمد حاصل از صادرات آمونیاک ۲.۲ همت در سال ۱۴۰۳، درآمد تجمعی شرکت در سال ۱۴۰۳ در مقایسه با ۳۴.۵ همت ثبت شده است. تا ۱۴۰۲، ۵ ۲. هدف افزایش درآمد صادرات امسال به دست آوردیم

لواسانی در این خصوص افزود: مجموع فروش ما در سال ۱۴۰۳ به ۴۲.۴ همات رسید که در مقایسه با ۳۴.۷۸ همات در سال گذشته ۲۱ درصد افزایش فروش را به ثبت رساندیم. سود ناخالص شرکت ۱۴۰۳ ۲۱.۴ همت می باشد. در سال ۱۴۰۲ ۲۱ حمت سود ناخالص داشتیم. نیم درصد سود ناخالص در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ بهتر بود. با توجه به اینکه افزایش تولید و افزایش فروش داشتیم، افزایش ۴۶ درصدی بهای تمام شده گاز خوراک و تاسیسات باعث شد که سود خالص به ۱۹.۳ درصد برسد.

مدیرعامل «شپدیس» گفت: همانطور که در جلسه سال گذشته گفتیم یکی از مشکلات پتروشیمی پردیس ذخیره سازی آن است. در جلسه سال گذشته مقرر شد یک انبار ۳۰ هزار تنی در ضلع شمالی پتروشیمی پردیس احداث شود. در این راستا مناقصه ای برگزار کردیم و شروع به انتخاب مدیر کردیم اما متوجه شدیم که در منطقه ویژه پارس جنوبی انبارهای گوگرد وجود دارد. اکنون در مرحله انعقاد قرارداد اجاره انبارهای گوگرد منطقه ویژه به قیمت ۲ میلیون یورو به جای ۱۵ میلیون یورو و از انبار ۳۰ هزار تنی به انبار ۶۰ هزار تنی هستیم.

بر اساس این گزارش، در پایان این مجمع به ازای هر سهم ۳۷۰۰ تومان سود بین سهامداران «شپادیس» تقسیم شد.

پایان مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا