اخبار بورس

سیاست‌های اقتصادی دولت، چرا بورس را به بازنده اصلی تبدیل کرده است؟

اصلاحات اقتصادی و کاهش تنش های سیاسی تنها راه صرفه جویی در بورس اوراق بهادار.

در شرایط پیچیده اقتصادی کشور ، بازار سرمایه تحت تأثیر فشار اقتصادی ، سیاست تورم و غفلت از تولید قرار گرفت. در مکالمه با بورس اوراق بهادار ، نیما میرزی ، یک متخصص در بازار سرمایه ، عواملی را که منجر به رکود بازار سهام شد ، تجزیه و تحلیل کرد و سودآوری شرکتهای سهام را کاهش داد. وی همچنین به مشکلات ارزی ، دستورالعمل های گرامری قیمت و عدم حمایت از دولت اشاره کرد.

نیما میرزی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بورس اوراق بهادار این چالش های موجود در بازار سرمایه و وضعیت اقتصادی کشور را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. وی در این مصاحبه به سیاست انقباضی انقباض دولت ، ناکارآمدی مدیریت اجرایی و تأثیرات آن بر بازار سرمایه اشاره کرد و استراتژی هایی را برای بهبود اوضاع ارائه داد. وی همچنین قیمت گذاری گرامری و کنترل نرخ ارز را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و نظر خود را از لزوم اصلاحات اساسی در سیاست اقتصادی کشور ابراز کرد.

چالش های اقتصاد داخلی و تأثیر دستورالعمل های تورم

نیما میرزی در ابتدا به شرایط اقتصادی فعلی کشور اشاره کرد و گفت: “ما تحت شرایط اقتصادی دشوار و نیمه بحرانی قرار داریم.” از یک سو ، تلاش های ایالات متحده برای فلج کردن تحریم ها و از طرف دیگر وضعیت اقتصادی کشور از جمله ناکارآمدی مدیریت اجرایی و کاهش کارآیی صنعت را پیچیده تر کرده است.

وی ادامه داد: تحت این شرایط ، حاکمیت بانک مرکزی در مورد بازارهای مالی چالش های جدی بود. این امر عمدتاً باعث شده است كه بانک مرکزی تمام تلاش های خود را برای كنترل تورم در زمان كوتاه متمرکز كند و بنابراین از تمام روشهای ممکن برای این منظور استفاده می كند. در این میان ، ما در سیاست های اقتصادی سردرگمی و تضاد را تجربه می کنیم.

سیاست موازی و تأثیرات آنها در بازار سرمایه

میرزی به تصمیمات بانک مرکزی در مورد گواهی سکه و شباهت آن با سایر تصمیمات گرفته شده در بازار سرمایه اشاره کرد. به نظر من ، چنین رهنمودها نه تنها به بهبود اوضاع اقتصادی کمک می کنند بلکه باعث می شود سرمایه گذاران به سمت سرمایه گذاری های غیر تولیدی سوق دهند.

وی افزود: “این رویکرد اقتصاد کشور را به جایی سوق می دهد که تورم باشد و در سالهای آینده بیشتر شود.”


بیشتر بخوانید: آیا نمادهای پتروشیمی به حالت تعلیق در می آیند؟


خردسالان بازار سرمایه ؛ سیاست تورم و تأثیرات آن بر تولید

به دلایل بازار سرمایه ، کارشناس بازار سرمایه سایر بازارها نشان داد: “بازار سرمایه مربوط به سیاست اقتصادی است که بیشتر بر کنترل تورم متمرکز است و به نوعی در تولید سرمایه گذاری می شود.” در شرایط فعلی ، تأمین مالی دولت از طریق بازار سرمایه تأمین می شود ، که نمونه ای برجسته از این واقعیت است که اوراق بهادار دولتی در بازار بیان شده است.

میرزی ادامه داد: در چند دهه گذشته ، هنگامی که دولت سعی کرد دلار را پایین نگه دارد ، از منابع خود برای آوردن دلار به بازار استفاده کرد. با این حال ، در شرایط فعلی ، دولت مجبور شد از شرکت های سهام برای این منظور استفاده کند و دلار صادرات خود را با قیمت پایین تر از مجموعه واقعی بازار بفروشد.

تأثیر دستورالعمل های تورم بر سودآوری شرکت ها

با توجه به تأثیر این دستورالعمل ها ، وی به سودآوری شرکت های سهام ادامه داد: این دستورالعمل ها سودآوری شرکت ها را کاهش داده است. به طور خاص ، درصد حاشیه سود شرکت ها از ۲ ٪ در تابستان به کمتر از ۲-۵ ٪ افزایش یافته است. این کاهش سودآوری در بورس اوراق بهادار نیز نشان داده شده است که منجر به کمترین ارزش بازار سهام می شود.

میرزی به تغییرات در سود شرکت اشاره کرد و گفت: “این سود ، به ویژه در رابطه با دلار ، قابل توجه است.” می توان گفت که شرکت ها در سال گذشته ۵ تریلیون دلار سود خالص به دست آورده اند ، اما لازم به ذکر است که این سود به دلیل بازار کاهش یافته است.

انتقاد از سیاست قیمت گذاری گرامری و نیاز به اصلاحات اساسی

Mirzaei همچنین در مورد دستورالعمل های گرامری قیمت اظهار داشت: یکی از دلایل مشکلات بازار سرمایه ، اجرای دستورالعمل های قیمت گرامری است که ما در بخش هایی مانند صنعت خودرو و سایر بخش های سهام دیده ایم. این نوع دستورالعمل ها ، به ویژه هنگامی که قیمت ها به صورت گرامری تثبیت می شوند ، تأثیر منفی بر بازار سرمایه دارند.

در نظر تصمیم گیری سیاسی ، وی همچنین به قیمت گذاری و ادغام ارز اشاره کرد و گفت که برخی از تصمیمات سیاسی معتقدند که می توانند مشکلات اقتصادی کشور را حل کنند.

تأثیر منفی کاهش تولید و کمبود منابع در صنعت سهام

میرزی همچنین به کاهش تولید در کشور و تأثیرات آن در بورس سهام اشاره کرد و افزود: کمبود گاز و برق در بسیاری از بازارهای سهام در سالهای اخیر باعث کاهش تولید شده است. این عوامل علاوه بر دستورالعملهای تورمی و گرامری قیمت ، فشار بیشتری به بازار سهام وارد کرده است.

بازار سرمایه در چارچوب سیاست اقتصادی ؛ نیاز به همگرایی و اصلاحات

میرزی با توجه به نیاز به تغییر رویکردهای اقتصادی ، گفت: برای بهبود وضعیت بازار سرمایه و رشد پایدار آن ، باید کنترل در سیاست لازم باشد. در حال حاضر ، تمرکز کامل تصمیمات سیاسی -سازندگان ، رشد بازار سرمایه و استخراج سرمایه گذاری های تولیدی را کاهش داده است.

وی افزود: “ما باید دیدگاه های اقتصادی را اصلاح کنیم تا مسئله تولید و سرمایه گذاری در صنعت تولیدی به جای اینکه فقط روی تورم تمرکز کنیم.” این اصلاحات نه تنها به نفع بازار سرمایه خواهد بود بلکه در دراز مدت به نفع تولید کنندگان و مردم خواهد بود.

چشم انداز بازار سرمایه هنگام لغو تحریم ها

در پایان ، میرزی به تأثیرات لغو تحریم ها و کاهش تنش های سیاسی بر وضعیت بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: “در شرایط فعلی ، برداشتن تحریم ها و کاهش تنش های سیاسی به یک مشکل مضاعف تبدیل شده است و حتی در هر یک یک عاقلانه ، و حتی به هر طریقی و حتی به هر طریقی و حتی به هر طریقی و حتی به هر طریقی و حتی به هر طریقی و حتی به هر طریقی و حتی به هر طریقی و حتی به هر طریقی ، و حتی به هر طریقی ، و حتی به نوعی ، و حتی به هر طریقی ، و حتی به هر طریقی و حتی یک شیر یا خط به هر طریقی. “چند ماه پیش پیشرفت وجود داشته است ، اما اکنون این خوش بینی ها پژمرده شده است. با این حال ، اگر توافق نامه ای انجام شود ، فشار اقتصادی کاهش می یابد و این می تواند به نفع بازار سرمایه باشد.

وی همچنین گفت: “با این حال ، باید توجه داشت كه آخرین اصلاحات اقتصادی كافی نیست. دولت برای تجدید نظر در سیاست خود و جلوگیری از ادغام قیمت ها و ارزها لازم است.

میرزی سرانجام تأکید کرد که بورس اوراق بهادار باید فعال تر باشد و عقاید متخصص آن باید برای بازگشت به بازار سرمایه به تصمیم گیری های سیاسی برسد. در شرایط فعلی که بازار سرمایه در یک بحران است ، برای تصمیم گیری های سیاسی لازم است که به مزایای تولید و سرمایه گذاری توجه بیشتری کنند و در سیاست اصلاحات اقدامات مؤثر انجام دهند.

پایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا