ارزهای دیجیتال

سیاست انقباضی بانک مرکزی با شعار سال همخوانی ندارد/ تورم 35 تا 40 درصدی در سال جاری گریزناپذیر است

معاون سابق بانک مرکزی معتقد است که دستورالعمل هایی که اجازه نمی دهد چندین قانون از سال ۱۴۰۴ این شعار را برای سرمایه گذاری در تولید اعمال کند و دستورالعمل های انقباضی بانک مرکزی که منجر به پرداخت و سرمایه گذاری بانک ها می شود ، یکی از این قوانین است.

براساس Business News ، بانک مرکزی به جای دستورالعمل های انقباضی در سالهای اخیر برای انجام تورم و حفظ ارزش ارز ملی دارد. با این حال ، پس از شعار ۱۴۰۴ “سرمایه گذاری برای تولید” ، امکان ادامه این دستورالعمل از طریق بانک مرکزی است. با توجه به بیش از ۹۰ ٪ سهم شبکه بانکی در تأمین اعتبار فعالیت های تولید ، بعید است که بانک ها بتوانند نقدینگی را که برای دستورالعمل های انقباضی بانک مرکزی برای شرکت های پردازش لازم است ، فراهم کنند.

در چنین شرایطی ، سؤال این است یا می توان به طور همزمان به این دو هدف دست یافت؟ آیا بانک مرکزی می تواند بدون تضعیف استقلال و کنترل خود در همان زمان ، شدت سیاست انقباض را کاهش دهد؟

حمید تهرانفر ، یک کارشناس اقتصادی و معاون سابق بانک مرکزی ، در مصاحبه ای با اخبار تجاری وی به این سؤالات پاسخ داد که جزئیات این مکالمه را در زیر می خوانید.

چندین قانون اجازه شعار سال را نمی دهد

*آیا ادامه دستورالعمل های انقباضی بانک مرکزی در سال جدید با شعار “سرمایه گذاری برای تولید” نیست؟

این فقط دستورالعمل های بانک مرکزی نیست که با شعار سال مغایرت دارد. دستورالعمل هایی که در قوانین متعددی نوشته شده است ، اجازه اجرای این شعار را نمی دهد. دستورالعمل های انقباض بانک مرکزی ، که منجر به پرداخت و سرمایه گذاری بانک ها می شود ، یکی از این قوانین است. اکنون بیشتر بانکها از حد بالایی فراتر رفته و جریمه های خود را به بانک مرکزی پرداخت کرده اند. بنابراین هیچ منطقه سرمایه گذاری برای بانک ها وجود ندارد.

علاوه بر این ، مرز سرمایه گذاری برخی از بانک های بزرگ پر شده است. از آنجا که حد پرداخت تسهیلات ، که بانک مرکزی آن به دلیل دستورالعمل انقباضی آن پایین تر است. در نتیجه ، سیاست انقباض بانک مرکزی با شعار سال مطابقت ندارد. مگر اینکه بانک مرکزی تغییری در دستورالعمل های خود داشته باشد.

دولت به دلیل کسری بودجه نمی تواند سرمایه گذاری کند

علاوه بر دستورالعمل بانک مرکزی ، برنامه توسعه هفتم آمده است که بانک ها مجبورند شرکت های خود را به روشی خاص بفروشند. به عبارت دیگر ، نه تنها بانک ها نمی توانند سرمایه گذاری کنند ، بلکه باید این شرکت ها را نیز بفروشند. در همان قانون برنامه توسعه هفتم ، نه تنها بانکها ، بلکه تمام موسسات غیر دولتی عمومی ، از جمله شهرداری ها ، تأمین اجتماعی و سایر موسسات سرمایه گذاری ، موظفند شرکت های خود را بفروشند.

اگر بانک ها و آژانس های سرمایه گذاری قادر به فروش سرمایه گذاری های انجام شده از قبل نیستند ، پس خریدار چه کسی خواهد بود؟ این مؤسساتی هستند که با خرید و سرمایه گذاری در شرکت ها در کشور شکوفا می شوند. بعد از اینکه آنها نتوانستند این کار را انجام دهند ، و دولت به دلیل کسری بودجه و مشکلات هیچ پولی برای خرید و سرمایه گذاری ندارد. در این شرایط ، نگاهی به بخش خصوصی است که این بخش قادر به خرید چنین بخش بزرگی نیست و حتی اگر بخش های کوچکتر را خریداری کند ، او نمی تواند در یک بخش جدید سرمایه گذاری کند.

شعار امسال در شعار باقی خواهد ماند

پیچیدگی قوانین ، مشکلات دولت در تأمین مالی و خانه های بانکها اجازه شعار امسال را نمی دهد. در نتیجه ، وضعیت سرمایه گذاری در پایان سال نمی تواند بهبود یابد ، اما اکنون بدتر است.

از طرف دیگر ، برخی بر این باورند که اگر او وارد کشور شود ، سرمایه گذار خارجی می تواند وضعیت سرمایه گذاری در تجارت را بهبود بخشد. البته سرمایه گذاری های خارجی نیز بسیار پیچیده هستند و به راحتی در کشور سرمایه گذاری نمی کنند ، اما باید آماده و امتیازاتی باشد.

به طور کلی ، شعار امسال در سطح شعار باقی خواهد ماند و کار در تحقق این شعار به پایان نمی رسد.

بانک ها نمی توانند سرمایه گذاران را در تسهیلات پرداخت کنند

*چگونه می توانیم تورم و نقدینگی را که برای افزایش تولید لازم است ، داشته باشیم؟ آیا تداوم سیاست انقباضی از این شعار جلوگیری می کند؟

با توجه به ادامه سیاست انقباض بانک مرکزی ، که موسسات بانکی و سرمایه گذاری را محدود کرده است ، البته این است که بانک ها نمی توانند برای سرمایه گذاران بپردازند.

با یک ارزش کوتاه معلوم می شود که در حال حاضر حد پرداخت برای بسیاری از بانک ها پر شده است و تنها پرداخت تسهیلات وام مانند ازدواج و تولد باز است.

قوانین دشوار برای بانک مرکزی وجود دارد

*کدام مکانیسم ها برای کمک به بانک مرکزی در ادامه کنترل تورم و نقدینگی هدفمند برای تولید وجود دارد؟

اگر شرایط کشور متفاوت بود و بانک مرکزی تصمیمات اقتصادی و بهینه مستقل را برای سیستم اقتصادی اتخاذ می کرد ، می تواند نقدینگی هدفمند برای تولید وجود داشته باشد. با این حال ، تصمیم به بانک مرکزی برای اقتصاد یک کشور با توجه به مشکلات موجود دشوار است.

اگر بانک مرکزی بتواند تعداد زیادی از سیاست های پولی مانند B. را اعمال کند ، سپرده های قانونی بانک ها ، این می تواند تأثیر بیشتری در تولید داشته باشد. با این حال ، به نظر می رسد که برای بانک مرکزی قوانین دشواری وجود دارد که اجازه تصمیم گیری در خارج از این قوانین را ندارند. در نتیجه ، بانک روشهای قبلی را با کمی نگاه تغییر می دهد ، اما بعید است که موفق باشد.

بانک مرکزی مستقل نیست

*دولت تحت فشار بانک مرکزی برای ایستادگی از سیاست های انقباضی چه نقشی دارد؟ آیا خطر تضعیف استقلال بانک مرکزی وجود دارد؟

بانک مرکزی در حال حاضر به دلیل ساختار خود مستقل نیست و دولت می تواند بر تصمیمات بانک مرکزی تأثیر بگذارد. حتی قانون جدید بانک مرکزی اتاق را باز نکرد و فقط قوانین مجازات جدید برای بانک ها مشخص شد. با این حال ، کاری که بانک مرکزی انجام خواهد داد نیز تحت تأثیر همان قوانین و محدودیت های بانکی است که ممکن است افزایش یافته باشد.

تورم امسال ۳۵ تا ۴۰ درصد خواهد بود

* آیا ممکن است در صورت تغییر در دستورالعمل های انقباضی در سال جدید ، تورم دوباره افزایش یابد؟

تخمین زده می شود که امسال هنوز تورم بالایی وجود خواهد داشت. با توجه به انتظار کشور ، آنچه در سیاست سیاست داخلی و خارجی کشور اتفاق افتاده است ، و شرکت هایی که مشکلات گسترده ای دارند ، مانند:

به نظر می رسد با وجود تمام تلاش های انجام شده ، فضا و راه انجام کار ، منجر به تورم ۳۵ تا ۴۰ درصد می شود و این تورم اجتناب ناپذیر است. مگر در مواردی که در زمینه سیاست خارجی و ارتباطات بین المللی برای درگیر شدن سرمایه در اقتصاد ایران تغییر ایجاد کند.

برای خواندن صفحه بانک و بیمه را در اخبار تجاری دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا