سیاست محدودیت تاثیری بر نرخ ارز نداشته است/ اقدام بانک مرکزی در تناقض با سیاست اعلام شده پزشکیان در نشست سران بریکس است
در دو ماه گذشته بانک مرکزی دو بار ۷۸۰۰ صرافی ارز دیجیتال را تعطیل کرده است. این اقدام آسیب جدی به این صنعت وارد می کند. بندر ذخیره ریالی راه نجات این شرکت های فین تک است و اکنون فعالیت آنها مختل شده است.
بانک مرکزی از روز پنجشنبه ۱۵ خردادماه از ماه ۱۴۰۳ تا به امروز این درگاه را بدون شفاف سازی لازم مسدود کرده و با وجود همه انتقادات و اظهارات صنفی، چیزی در سکوت آن تغییر نکرده است. افق میهن وی پیش از این در گزارش های جداگانه به بررسی این موضوع پرداخته است که در آن می توانید شرح کامل نظرات کارشناسان و نمایندگان صرافی های ارز دیجیتال را مطالعه و مشاهده کنید.
گزارش دهید افق میهن شرح همایش رمضانی که با حضور نمایندگان و کارشناسان صنعت فین تک، بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، مجلس و سازمان امور مالیاتی با عنوان بزرگترین علامت سوال ستاد برگزار شد. بانک نفوذ ارزهای دیجیتال بر سیستم های مالی کشور است!»
مصاحبه اختصاصی افق میهن با رضا مسعودی فر، مدیرعامل صرافی تترلند، با عنوان «اقدامات بانک مرکزی منجر به ایجاد تمام فرصتهایی شده است که در مورد ارزهای رمزپایه به یک تهدید تبدیل شده است/ سوق دادن کاربران به بازار غیررسمی به ضرر همه است».
گزارش دهید افق میهن از نشست تخصصی کارشناسان و نمایندگان بورس که به همت اتاق بازرگانی ایران با عنوان «اعتماد کاربران از بین رفت/ با تقویت بازارهای غیررسمی، سونامی پرونده های قضایی» برگزار شد.
چندی پیش مهدی تقیانی نماینده مردم اصفهان در نامه ای به مسعود البادیشیان از رئیس جمهور خواست تا فوراً حصر بندر سپرده ریالی صرافی ها را رفع کند. در ادامه این گزارش به تفصیل بیشتر درباره این نامه بحث خواهیم کرد.
اقدامات بانک مرکزی بر خلاف سیاست اعلام پزشکان در اجلاس بریکس/محدودیت ها، تاثیری بر مدیریت نرخ ارز نداشت.
در متن این نامه آمده است:
تاریخ ششم را به بانک مرکزی جمهوری اسلامی یادآوری می کند دی با این استدلال که گردش ریال شفاف نیست، این شرکت در ماه جاری برای دومین بار در دو ماه گذشته دروازههای پرداخت پلتفرمهای محلی را که خدمات مبادله ارزهای دیجیتال ارائه میدهند مسدود کرد. این در حالی است که علیرغم تاکید و اصرار مکرر شورای اسلامی در سالهای اخیر، دولت از ارائه لایحه به مجلس درباره ساماندهی داراییهای رمزنگاری خودداری کرده و هنوز قانون خاصی برای پلتفرمهای عملیاتی آنها وجود ندارد. اساساً پلتفرمهای محلی علیرغم سالها ردیابی توانستند سود ببرند. آنها پورتال شفاف خود را نداشتند.
لازم به ذکر است که بر اساس قانون خود، بانک مرکزی تنها مسئول تنظیم ارزهای رمزنگاری شده است که نوعی خاص و محدود از ارزهای رمزپایه هستند و بسترهای مبادلات ارزهای دیجیتال تحت نظارت بانک مرکزی تلقی نمی شوند. علاوه بر این اقدام بانک مرکزی باعث شده است که سرمایه ها از سکوهای داخلی به سمت سکوهای خارجی و زیرزمینی سوق پیدا کند و مبادلات در این حوزه غیرشفاف شود و ریال را از مبادلات عمومی حذف کرده و مدیریت ریال را تضعیف کند و این امر آسیب جدی به کسب و کار داخلی وارد می کند. در این منطقه از یک سو و به سیاست از سوی دیگر. اعلامیه جناب عالی در اجلاس بریکس در مورد استفاده از دارایی های رمزنگاری شده در مبادلات بین المللی تحت تحریم نیز متناقض است.
بر اساس تجربیات چند روز گذشته، محدودیت های ذکر شده حتی تاثیری بر مدیریت نرخ ارز در کشور نداشته است.
لذا لازم است دولت محترم در چارچوب مصوبات شورای عالی فضای مجازی در این زمینه، لایحه ساماندهی دارایی های رمزنگاری شده را در اسرع وقت تقدیم شورای اسلامی کند. در این میان و تا زمان قطعی شدن موضوع در کشور از سوی مرجع مقننه، خواهشمند است علاوه بر محدودیت فوری و کامل درگاهها و حسابهای صرافیهای داخلی ارزهای دیجیتال، به بانک مرکزی دستور دهد تا از اعمال فشار بر شرکتهای داخلی خودداری کند. پلتفرم های خارجی، با استفاده نکردن از ابزار برای بستن پورت ها و حساب ها.
بانک مرکزی تاکنون هیچ اقدامی برای شفاف سازی تصمیم اخیر خود انجام نداده است. باید دید این موضع در آینده تغییر خواهد کرد یا خیر.
اخبار استارت آپ و فناوری اطلاعات را در صفحه علم و فناوری افق میهن بخوانید.