اخبار اقتصاد ایران

سیاهکارزاده: افزایش محدوده منطقه فرصت تاریخی برای استان گیلان است

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی تصریح کرد: گیلان با وجود ظرفیت ها و مزیت های مختلف از جایگاه مطلوبی برخوردار نیست بنابراین افزایش گستره منطقه آزاد انزلی فرصتی تاریخی برای استان است.

افق میهن، اولین جلسه بررسی طرح های پسا توسعه ای این منطقه پس از ابلاغ مصوبه افزایش محدوده اولین منطقه آزاد شمال کشور به ریاست محمد سجاد سیاهکارزاده برگزار شد. ، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان با حضور معاونین و مدیران سازمان منطقه آزاد انزلی.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با بیان اینکه تحقق یک پروسه پنج ساله در این برهه از زمان برای کمبود زمین برای عرضه به سرمایه گذاران نشان از همدلی و موافقت مسئولان استانی و کشوری دارد، تصریح کرد: در این برهه از زمان به دلیل عدم عرضه زمین به سرمایه گذاران، نیازی به سرمایه گذاری در این منطقه نیست. از تلاش های مدیران عامل سابق، مدیران و پرسنل سازمان مربوطه خود؛ دبیر شورای عالی مناطق آزاد، استاندار گیلان و نمایندگان استان در شورای اسلامی در این مراسم قدردانی کردند.

وی با اشاره به اینکه استان گیلان با وجود ظرفیت ها و مزیت های مختلف از جایگاه مطلوبی برخوردار نیست، گسترش منطقه آزاد انزلی را یک فرصت تاریخی برای استان ارزیابی کرد و اظهار داشت: به منظور استفاده حداکثری از فرصت ایجاد شده برای این سازمان در جمهوری اسلامی ایران در راستای انجام وظایف خود در عرصه اقتصاد مقاومتی، دیپلماسی اقتصادی و ترانزیتی باید از تمامی نیروی انسانی سازمان و سایر نهادهای همکار بهره ببرد.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی از تشکیل کمیته ها و کارگروه های تخصصی در این خصوص با حضور معاونان، مدیران و کارشناسان سازمان متبوع خود خبر داد و گفت: بهره گیری از مزیت های موجود. اجرای خدمات دولت الکترونیک؛ به روز رسانی اطلاعات محدوده ها و آمار ظرفیت ها و چالش ها. ترسیم مدل درآمدی و خدماتی بر اساس افزایش تعداد و وجود ذینفعان جدید و تمرکز بر این نکته که شهرک های صنعتی در مولفه های اقتصاد دریامحور قابلیت ایفای نقش زنجیره ارزش را دارند، یکی از مواردی است که مهمترین مولفه های کاری این سازمان در دوران پس از توسعه است.

محمد سجاد سیاهکارزاده ارتقای شاخص های توسعه، رفاه و توسعه در قالب وظایف مسئولیت اجتماعی توسط سازمان متبوع خود را مهم ارزیابی کرد و افزود: باید برای استفاده حداکثری از ظرفیت ها، مزایا و فرصت های حاصل از برنامه توسعه منطقه ای برنامه ریزی شود. ; زیرا موفقیت سازمان در دستیابی به این هدف مرهون دستاوردهای ملی و بین المللی برای اقتصاد کشور است. نه تنها برای منطقه آزاد انزلی، بلکه برای همه مناطق آزاد اهمیت دارد.

لذا در جلسه فوق، معاونین و مدیران سازمان به بیان دیدگاه های خود در خصوص سازوکارها و برنامه های لازم جهت استفاده بهینه از امتداد منطقه آزاد انزلی پرداختند.

لازم به ذکر است که بر اساس طرح توسعه منطقه آزاد انزلی، مساحت اولین منطقه آزاد شمال کشور از ۲۲۵۰ به ۸۶۰۹ افزایش یافت که به معنای افزایش چهار برابری است. جمعیت ساکن در این منطقه از ۱۰۰۰۰ نفر به ۵۰۰۰۰ نفر افزایش یافت که به معنی پنج برابر است. شهرک صنعتی نیز از سه به شش و اراضی صنعتی از ۱۰۰ به ۱۰۰۰ هکتار یعنی ۱۰ برابر افزایش یافت. در همین زمان تعداد روستاها از ۵ به ۲۵ روستا پنج برابر شد و از یک نقطه در بندر انزلی نقاط مجزا شامل پنج نقطه شامل سه شهرک صنعتی مجاور و فرودگاه بین‌المللی سردار جنگل رشت شد. و در نهایت تعداد شهرستان های دخیل در اداره منطقه از شهرستان بندرانزلی پنج برابر به پنج شهرستان رشت، خمام، آستانه و صومعه سرا افزایش یافت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا