ارزهای دیجیتال

سیمرغ؛ جدیدترین تلاش ایران در صنعت هواپیماسازی/ رویای ساخت هواپیمای ایرانی به دولت چهاردهم رسید

خبر آزمایش هواپیمای Simorgh تلاش های اخیر ایران برای تولید هواپیما تا سال آینده است ، اما برای ده ها سال سرمایه گذاری ها و پروژه های ناموفق ، علاوه بر تحریم های ایالات متحده علیه ایران ، منطق ادامه این مسیر خطرناک با سؤالات جدی است.

چندی پیش ، وزیر امور خارجه از توسعه هوافضا ، حمل و نقل و اقتصاد توسعه شهری خبر داد.

اعلام تست هواپیمای Simorgh دوباره تلاش های ایران برای ساخت هواپیما را هدایت می کند. تلاش هایی که با وجود هزینه های زیاد و ده ها سال ، هنوز منجر به نتیجه مشخص و پایدار در صنعت هواپیمایی هواپیمایی کشور نشده است.

این پروژه معرفی شده است ، در حالی که خاطره تاریخی صنعت حمل و نقل هوایی ایران پر از تجربیات ناموفق ، پروژه های نیمه محوری مانند ایران و تلاش های مهندسی معکوس است که نیازهای واقعی این کشور را برآورده نکرده است.

تست های پرواز Simorgh تا سال آینده انجام خواهد شد

حسین شیكری ، دبیر توسعه هوافضا ، حمل و نقل و توسعه اقتصاد توسعه شهری ، پروژه ساخت هواپیمای Simorgh را در كنفرانس مطبوعاتی در مورد اهداف و برنامه های هوافضا ، حمل و نقل و توسعه شهری از سال ۱۴۰۴ توضیح داد: این هواپیما با یك بستر و پیش بینی موجود طراحی شده است كه توسط پلتفرم موجود طراحی شده است و ارائه سازمان برنامه ریزی شده است. گردآوری و دریافت استانداردهای مربوط به فنی و ایمنی.

وی افزود: تفاهم نامه ای توسط شرکت هواپیمایی خصوصی امضا شد تا هنگام ورود مجوزهای مدنی وارد ناوگان خود شوند.

طبق خبر هواپیماهای سیمورگ ، این سؤال پیش می آید که آیا ایران در گذشته تجربیات مشابهی با طراحی و ساخت هواپیما داشته است.

اولین تلاش ایران برای ساخت هواپیماها کجا بود؟

اولین جرقه هواپیما در ایران در طول جنگ ایران -یراک مورد اصابت قرار گرفت. زمانی که خود شرایط جنگ از هر زمان دیگری لازم بود.

در اولین تلاش ، تعدادی از خلبانان و مهندسین تعمیر هواپیما با همکاری خود -فولیت -jihad هواپیمای PC7 را به عنوان S68 دارند که استفاده نظامی ، معکوس ، طراحی مجدد و بازتولید بود.

از آنجا که این کشور در آن زمان در جنگ بود ، اطلاعات دقیقی در مورد اینکه آیا هواپیما در تولید انبوه ساخته شده است یا چند پیام ساخته شده در دسترس نیست.

ایران ؛ و آوا ۲ ، تلاش هایی که شکست خورده است

وزارت دفاع ایران با همکاری شرکت اوکراین آنتونوف در سال ۲۰۰۸ ، پروژه ای را برای تولید هواپیماهای مسافربری غیرنظامی آغاز کرد که منجر به تأسیس شرکت هواپیمایی ایران (HESA) شد. این همکاری در ابتدا برای تولید دارای مجوز برنامه ریزی شده بود ، اما هدف از ابتدای سال به منظور انتقال دانش فنی و بومی سازی کامل تغییر یافته است.

اولین نمونه اولیه ایران در سال ششم ارائه شد و در سال دوم اولین هواپیما با تأیید اوکراین از خط تولید حذف شد. با این حال ، مجوزهای پرواز تا پایان سال به طول انجامید و هیچ یک از خطوط هوایی آماده خرید آنها نبود. HESA مجبور شد مجوز متعهد را برای شرکتهای هواپیمایی دریافت کند ، اما این پروژه در ۶ سال پس از سقوط هواپیما متوقف شد.

با وجود وقفه در این پروژه ، برخی از کارشناسان معتقدند که بهینه سازی ایران می تواند برای شرایط آب و هوایی ایران بهینه شود زیرا این امر برای آب و هوای سرد اوکراین ساخته شده است.

پس از آن ، Hesa ​​و خطوط هوایی وزارت دفاع باید یک پروژه هواپیمای ۴ ساله را انجام دهند ، اما این پروژه هرگز اجرا نشده است.

جدا از موارد فوق ، ایران تلاش های دیگری را برای تولید هواپیما و ساخت آنچه انجام نداده است ، انجام داده است. یکی از این تلاش ها ساخت هواپیماهای AVA 2 بود. آزمایش و پیش تولید این هواپیمای خرافاتی و مضاعف در سال دوم آغاز شد و تا سال دوم ادامه یافت که در سال ادامه داشت. شهریور ۱ ، هواپیما مجروح شد.

Bluebard اولین هواپیمای ایرانی برای بازاریابی

بخش خصوصی سعی در ساخت هواپیماها دارد. در اوایل دهه ۱۹۸۰ ، شرکت خصوصی دورنا ، به عنوان مثال اولین تولید کننده هواپیماهای ایرانی بود که وارد مرحله تجاری شد. این هواپیما محدود به مراکز آموزش آزمایشی فروخته شد ، اما خطوط هوایی چند سال بعد متوقف شدند تا مشکلات خود را برطرف کنند.

تاکنون ایران بارها سعی کرده است هواپیماها را بسازد ، اما بیشتر این پروژه ها مبتنی بر مهندسی معکوس یا کپی کردن نمونه های خارجی است. حتی هواپیمای Simorgh به عنوان یک پروژه جدید مبتنی بر پلت فرم ایران طراحی شده است.

کدام کشورها در منطقه هواپیما هستند؟

ورود به صنعت حمل و نقل هوایی یکی از شاخص های پیشرفت صنعتی و فناوری در کشورها است. در حالی که این هواپیما به دانش فنی پیچیده ، زیرساخت های گسترده و سرمایه گذاری در کل نیاز دارد ، فقط تعداد محدودی از کشورها می توانند به صورت حرفه ای در سایت حضور داشته باشند.

در حال حاضر ، کشورهایی مانند ایالات متحده ، فرانسه ، آلمان ، روسیه ، چین ، کانادا ، برزیل ، ژاپن و هند در هواپیماهای جهانی فعال هستند و هواپیماهای نظامی و مدنی تولید می کنند.

تحریم ها و عدم دانش فنی هواپیما کشته می شود

به دلیل تحریم های ایالات متحده ، ایران سالها از دسترسی ، فناوری و بخش هایی از کلاس جهانی محروم شده است. این محدودیت ها نه تنها برای تولید مستقل دشوار می شود ، بلکه بسیاری از هواپیماها یا پروژه های نیمه کارآمد در کشور نیز دارند. در چنین شرایطی ، ادامه سرمایه گذاری های قوی در پروژه های هواپیماهای پرخطر و بدون پشتیبانی فنی و به نظر نمی رسد که بازار تضمین شده مناسب باشد.

از طرف دیگر ، شرایط تولید هواپیما محدود به تحریم ها نیست. از آنجا که تولید هواپیما برای سالها به مطالعات ، تحقیق و دانش فنی پیچیده نیاز دارد. به همین دلیل ، بسیاری از کشورها وارد این پیشنهاد نمی شوند ، اگرچه آنها مجازات نیستند و دسترسی به دانش فنی آسان تر هستند.

ایران همچنین وارد تولید خودرو شده است ، اما در این صنعت خوب عمل نکرده است. بنابراین ، کشوری که در تولید خودرو ناموفق است و به دانش فنی کمتری نیاز دارد تا هواپیماها نمی توانند در تولید هواپیما خوب عمل کنند.

به جای این مسیر پر هزینه و زمان ، ایران مجبور است با تقویت دیپلماسی و تلاش برای تکمیل مذاکرات ، راه را برای واردات هواپیماهای جدید هموار کند. علاوه بر صرفه جویی در منابع ، این گزینه می تواند ناوگان هوایی کشور را سریعتر بازسازی کرده و وابستگی به هواپیماهای قدیمی یا اجاره ای را کاهش دهد.

برای تحقیقات بیشتر ، آزمایش هواپیماهای سیمورگ تا سال آینده انجام می شود. اخبار تجاری را ببینید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا