ترندهای روز

شامپانزه‌ها می‌توانند دوستان قدیمی و اعضای خانواده‌شان را «بعد از ۲۵ سال» به یاد بیاورند

پایگاه خبری تحلیلی افق میهن (irtahlil.com):

نتایج یک تحقیق نشان می دهد که گروهی از نخستی ها حافظه فوق العاده ای دارند و حتی پس از گذشت چندین دهه می توانند همنوعان خود را بشناسند و بشناسند.

دانشمندان می گویند که این طولانی ترین حافظه اجتماعی است که تاکنون در یک موجود غیر انسانی ثبت شده است.

در تحقیقات انجام شده، محققان دریافتند شامپانزه‌ها و بونوبوها (یا شامپانزه‌های کوتوله) می‌توانند عکس‌های همگروه‌های سابق خود را پس از بیش از ۲۵ سال تشخیص دهند و به آنها واکنش مثبت نشان دهند.

برای آزمایش این موضوع، محققان دانشگاه برکلی و جان هاپکینز در ایالات متحده تصاویری از شامپانزه‌ها و بونوبوها را از باغ‌وحش‌های ادینبورگ در اسکاتلند، پلانکندال در بلژیک و کوماموتو در ژاپن افق میهن کردند و آنها را به گروهی از حیوانات نشان دادند که با هم دوست بودند. ۹ ماه تا ۲۶ سال ندیده بود

در کنار تصویر آشنا، محققان تصویر دیگری از یک شامپانزه عجیب را در دسترس این حیوانات قرار دادند و با استفاده از یک دستگاه ردیابی چشم غیرتهاجمی، مکان و مدت زمان نگاه آنها به تصاویر را اندازه گیری کردند.

نتایج نشان داد که شامپانزه‌ها و بونوبوها به کسانی که می‌شناختند و حتی بیشتر به دوستانشان نگاه می‌کردند.

کریستوفر کروپنیر، استادیار دانشگاه جان هاپکینز و نویسنده اصلی این مطالعه، این تجربه را به برخورد با فردی از دبیرستان در خیابان پس از سال‌ها بی‌اطلاعی تشبیه می‌کند. او به CNN گفت: «این یک تجربه بسیار آشنا برای انسان ها نیز هست.

به گفته محققان، یکی از بونوبوها به نام لوئیز که به مدت ۲۶ سال خواهرزاده و برادرزاده خود را ندیده بود، “در طول هشت مرحله آزمایشی نسبت به هر دوی آنها تعصب شدید نشان داد.”

محققان بر این باورند که حافظه اجتماعی میمون ها می تواند بیش از ۲۶ سال باشد و حتی با انسان قابل مقایسه باشد، آنها بعد از ۱۵ سال شروع به فراموش کردن افراد می کنند، اما می توانند دوستان و بستگان خود را تا ۴۸ سال به یاد بیاورند.

دکتر کروپنیر می گوید: «به نظر می رسد این یک نوع خاطره مادام العمر برای این حیوانات باشد.

این یک رکورد جدید برای طول حافظه اجتماعی در یک حیوان غیرانسان است، به دنبال تحقیقات قبلی که نشان می‌داد دلفین‌ها می‌توانند دلفین‌هایی را که ۲۰ سال است ندیده‌اند به خاطر بیاورند.

دکتر کروپنیر می‌گوید: «نتایج نشان می‌دهد که حافظه اجتماعی ویژگی‌ای است که میمون‌ها به‌عنوان یکی از نزدیک‌ترین خویشاوندان خود در دنیای طبیعی با ما به اشتراک می‌گذارند، نه چیزی که به طور جداگانه فقط در انسان وجود دارد». تکامل یافته است.”

لورا لوئیس، انسان‌شناس زیست‌شناسی در دانشگاه برکلی و یکی از نویسندگان این مطالعه، می‌گوید: «این ایده که آنها افراد دیگر را به یاد می‌آورند و بنابراین ممکن است آنها را از دست بدهند، یک مکانیسم شناختی واقعاً قدرتمند است و چیزی است که قبلاً در مورد آن فکر می‌شد. به عنوان یک ویژگی منحصر به فرد انسانی.”

او افزود: “مطالعه ما مشخص نمی کند که آیا آنها انجام می دهند یا خیر، اما سوالاتی را در مورد احتمال اینکه آنها توانایی انجام این کار را داشته باشند، ایجاد می کند.”

وی با تاکید بر اینکه بونوبوها ممکن است در طول زندگی ما منقرض شوند، گفت: امیدواریم این نتایج باعث شود مردم با این نزدیک ترین عموزاده های ما همدل شوند.

در مرحله بعد، دانشمندان قصد دارند بررسی کنند که آیا گوریل ها و اورانگوتان ها نیز حافظه اجتماعی بلندمدتی دارند یا خیر.

نتایج مطالعات جدید در مجله علمی «Proceedings of the National» منتشر شده است.

منبع: یورونیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا