شرایط ارتقاء رتبه و تمدید رتبه شرکت در الی ثبت
سیستم رتبه بندی و درجه بندی نوعی مقیاس برای اطمینان از سطح کیفی و کمی عملکرد شرکت های مختلف است. اما یکی از مهمترین فرآیندهای پس از ثبت و ارزیابی، ارتقای رتبه شرکت است. زیرا با استفاده از رویه می توانید وام های بیشتری نسبت به سایر رقبا در بازار کار دریافت کنید. البته این یکی از الزامات همه سازمان هاست ثبت شرکت انجام داده اند، این یک پسوند کلاس است. در واقع تمامی رتبه بندی ها دارای تاریخ انقضای مشخصی هستند و مدیران سازمان ها باید قبل از پایان این تاریخ آن را تمدید کنند.
منظور از ارزش گذاری شرکت چیست؟
سازمان کل دفتر برنامه ریزی و نظارت ریاست جمهوری شرکت ها را در پنج زیر مجموعه زیر طبقه بندی می کند:
- انعقاد قرارداد
- مشاوره
- تولید انبوه
- علوم کامپیوتر
- طراحی و ساخت EPC
هدف از رتبه بندی شرکت ها طبقه بندی آنها بر اساس سطوح کمی و کیفی عملکرد است. یعنی شرکت شما با توجه به کیفیت خدماتی که ارائه می دهد در این سازمان رتبه بندی می شود. اما معاون برنامه ریزی و نظارت سازمان، شرایط افزایش رتبه شرکت را بررسی کرده است تا فرصت مناسبی برای ارتقای رتبه خود برای همه سازمان ها فراهم شود.
چگونه می توان نمره شرکت را افزایش داد؟
یکی از رایج ترین سوالاتی که بسیاری از افراد هنگام تمدید شرکت از خود می پرسند این است که برای ارتقاء رتبه چه باید کرد؟ برای دریافت رتبه برای شرکت، حداقل صلاحیت بیش از ۵۰ درصد از اعضای هیئت مدیره عموماً باید بالاتر از مدرک لیسانس باشد. ضمناً استخدام مهندسان با ۷ سال سابقه کار در شرکت می تواند رتبه شرکت را افزایش دهد; اما علاوه بر نکات ذکر شده، شرایطی نیز برای انواع شرکت ها وجود دارد.
مزایای اصلی افزایش رتبه شما
ارتقاء کسب و کار مزایای بسیاری برای سازمان های مختلف دارد. در هر صورت، هر چه رتبه یا شهرت یک شرکت بالاتر باشد، نسبت به سایر شرکت ها در جذب مخاطب و تسخیر بازار کار موثرتر است. یکی از بزرگترین مزایای ارتقاء این است که به سازمان ها امکان شرکت در مناقصات دولتی را می دهد. از طرفی کارگران متخصص و نخبه با بررسی رتبه شرکت و در نهایت ایجاد زمینه های رشد و توسعه می توانند با خیال راحت تری در این سازمان فعالیت کنند.
شرایط لازم برای ارتقاء شرکت
برای رسیدن به رتبه و ارتقای آن، باید چند عمل مهم انجام دهید. این اقدامات عبارتند از:
- افزایش سرمایه و بودجه مالی شرکت
- سوابق شرکت و تعداد کل قراردادها
- تعداد نیروی متخصص و فنی
- کسب حد نصاب لازم
۱- افزایش سرمایه و بودجه مالی شرکت
هر چه فعالیت ها و خدمات یک شرکت بیشتر شود، به طور طبیعی سرمایه و عملکرد مالی آن افزایش می یابد. شرکت هایی با عملکرد مالی بالاتر می توانند رتبه بندی را به راحتی بهبود بخشند. بین سودآوری شرکت و سرمایه آن رابطه مستقیم وجود دارد، یعنی هر چه سرمایه بیشتری به رشد شرکت اختصاص یابد بازده آن بیشتر می شود.
۲- بهبود ارزش گذاری شرکت با افزایش سابقه
یکی از موارد مهمی که بسیاری از کسب و کارهای جدید نادیده می گیرند، بحث گسترش سابقه فعالیت است. شرکت های نوپا تحت هیچ شرایطی نمی توانند به جایگاه های برتر برسند. تنها شرط لازم برای گسترش درجه به سطوح بالاتر شرکت، افزایش سابقه فعالیت است. شرکت هایی که سابقه بیشتری دارند این فرصت را دارند که نمره خود را ارتقا دهند. برای افزایش رتبه باید تمامی سوابق فعالیت شرکت را به همراه تعداد قراردادهای موفق به سازمان اداری کشور ارسال نمایید.
۳- ارتباط مستقیم پرونده های پرسنل فنی با سطح شرکت
یکی از عوامل ضروری در ارتقاء شرکت، بحث در مورد تعداد و تجربه کاری تیم متخصص است. آن دسته از سازمان هایی که نیروهای مجرب فنی و متخصص را استخدام کرده اند، مجوز ارتقای کلاس را از شرکت مدیریت و برنامه ریزی کشور دریافت می کنند. شرکت های تازه تاسیس می توانند با افزایش نیروی فنی با عملکرد نسبتا بالا درخواست افزایش حقوق را به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ارسال کنند.
۴- کسب حد نصاب لازم
در سازمان برنامه ریزی کشور برای هر حوزه حد نصابی وجود دارد که باید توسط شرکت های فعال در این حوزه ها به دست آید. روند کسب و ارتقاء رتبه در ۱۱ زمینه زیر متفاوت است:
- حمل و نقل
- راه
- ساختمان
- آثار باستانی
- کشاورزی
- اب
- نفت و گاز
- پیوندها
- خشونت
- اکتشافات زمینی
مدت اعتبار رتبه کسب شده و شرایط تمدید آن
یکی از دغدغه های اصلی شرکت هایی که قصد انجام این کار را دارند گسترش رتبه مدت اعتبار نمره دریافتی است. این مشکل بسته به نوع شرکت و حوزه فعالیت متفاوت است. به عنوان مثال هر شرکت پیمانکاری باید حداکثر پس از ۲ سال ثبت نام خود را تمدید کند. برای تمدید رتبه، شرکت ها باید شرایط زیر را داشته باشند:
- عدم تغییر در ماهیت و حوزه فعالیت شرکت
- اثبات فعال بودن شرکت در مدت ۲ سال پس از مجوز رتبه بندی
- عدم تغییر و تعدیل نیمی از متخصصان و اعضای اصلی شرکت ظرف ۲ سال از رتبه قبلی
مدارک مورد نیاز برای تمدید رتبه
اگر می خواهید رتبه خود را ارتقا دهید و نمره قبلی شما به پایان می رسد، باید قبل از هر اقدامی آن را تمدید کنید. پس از تمدید، می توانید با ارسال درخواست و واجد شرایط شدن، روند افزایش نمره را تکمیل کنید. اما برای تمدید رتبه باید مدارک زیر را به همراه داشته باشید:
- تمام قراردادهای ۱۵ سال گذشته
- کلیه اسناد مربوط به قراردادهای مالی
- سوابق و صلاحیت های آموزشی کارشناسان و اعضای فنی شرکت
- ارائه مدارک بیمه و پایان خدمت به کلیه کارکنان شرکت
- مدارک هویتی اعضای شرکت
اگر شرکت شما در زمان تمدید گرید دارای شرایط فوق باشد، از جمله توان مالی کافی، قراردادهای موفق و مهارت های مدیریتی و رهبری لازم، در واقع می توانید درجه آن را ارتقا دهید.
عوامل موثر در ارتقای رتبه پیمانکار به درجه های ۳، ۲ و ۱
یکی از آرزوهای زیاد شرکت های پیمانکاری افزایش رتبه به درجه ۳ می باشد که برای دریافت این نمره شرکت باید دارای شرایط زیر باشد:
- داشتن نیروی انسانی متخصص با تحصیلات عالی
- امکانات پشتیبانی
البته این دو بیماری ذکر شده بیشتر به کلاس ۱ و ۲ اشاره دارد.
مدارک مورد نیاز برای ارتقاء رتبه پیمانکار
هر شرکت پیمانکاری به عنوان ارتقای کیفیت خود باید مدارک زیر را به سازمان اداری و برنامه ریزی کشور تحویل دهد:
- کد کسب و کار شرکت
- تصاویر شناسنامه صاحب شرکت و شناسنامه کلیه اعضای هیئت مدیره
- تصاویر اسناد ارزیابی اعضای شرکت
- ارائه سه نسخه سربرگ پیمانکار
- ارسال تصویر صورتجلسه مربوط به تغییرات سهام شرکت
- ارائه کلیه مدارک بیمه ای به همراه نام بیمه گذار و تاریخ شروع و پایان بیمه
- تسلیم آخرین اظهارنامه مالیاتی آخرین سال مالی شرکت
البته در صورتی که شرکت سهامی خاص باشد باید مدارکی از قبیل اساسنامه، اظهارنامه، روزنامه رسمی و سایر مدارک را به سازمان برنامه ریزی کشور ارسال کنید.
آخرین کلمه
در این مقاله سعی کردیم تمامی اطلاعات لازم در مورد افزایش و تمدید رتبه شرکت را با شما به اشتراک بگذاریم. به طور کلی روند افزایش ارزش گذاری شرکت شرایط و سختی های خاص خود را دارد اما برای رسیدن به رتبه های برتر در حوزه کاری خود باید بهترین و با کیفیت ترین خدمات را به بازار ارائه دهید. هنگام اداره شرکت خود، باید به متخصصان با دستاوردهای عالی تحصیلی نیز تکیه کنید.
منبع: Elisabt.ir