شرط فروش امتیاز وام بانکی چیست؟
مدیر دفتر فقهی و فقهی مقام معظم رهبری به پرسشی درباره «شرایط فروش امتیاز وام بانکی» پاسخ داد.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضایی ضمن پاسخ به سوالات مکرر هموطنان به تشریح نظر فقهی مقام معظم رهبری درباره «شرایط فروش امتیاز وام بانکی» پرداخت.
مدیر دفتر فقهی و فقهی مقام معظم رهبری گفت: وام های بانکی شامل دو دسته «قرض الحسنه» و «تسهیلات» است. حال اگر سپرده گذار صاحب امتیاز وام در هر دو دسته شود و بانک وام دهنده نیز اجازه انتقال وام را بدهد، فرد می تواند امتیاز خود را بفروشد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر سپرده گذار در بانک مسکن سپرده گذاری کند و سررسید وام وی باشد، صاحب حساب می تواند امتیاز وام خود را بفروشد. وام گیرنده و خریدار امتیاز وام می توانند با یکدیگر مصالحه کرده و امتیازات وام را انتقال دهند.
حجت الاسلام رضایی سپس به شرایط ممنوعیت فروش وام های بانکی اشاره کرد و گفت: اگر سپرده گذار وام بانکی مانند وام ازدواج دریافت کرده باشد و فردی به من بگوید وام خود را بفروشید، اقساط را می دهم و می دهم. شما مقدار معینی پول در عوض. این نوع شرط بندی مانع از صحت معامله و ربا می شود.
مدیر دفتر حقوقی و فقهی مقام معظم رهبری ادامه داد: اگر وام در قسمت «تسهیلات» پرداخت شود، چون بانک به سپرده گذار اجازه داده است که از تسهیلات مورد نظر در موضوع مشخص شده استفاده کند، بنابراین اینطور نیست. مجاز» برای فروش یا واگذاری تسهیلات دریافتی. .