شناسایی ژنی که انسان را به سخن گفتن واداشت و به تکامل گفتار کمک کرد
اخبار یورو: محققان می گویند یافته های جدید مربوط به شناسایی ژنهای صحبت کردن در انسان می تواند روزی به درمان مشکلات گفتاری کمک کند.
دانشمندان ژن را شناسایی کرده اند که به گفته آنها در ظهور ریشه های زبان گفتار و تکامل آن در انسان به عنوان یکی از عوامل مهم در بقای ما نقش داشته است.
گفتار به ما اجازه داد تا اطلاعات و دانش را به اشتراک بگذاریم ، فعالیتهای هماهنگی و انتقال دانش را به اشتراک بگذاریم. این در واقع به ما بستگان برتر از انقراض مانند نئاندرتال ها و دنیسووان را برتر داد.
یافته های یک مطالعه جدید که در مجله Nature Cammonicz منتشر شده است نشان می دهد که نوعی پروتئین موجود در انسان به ما کمک کرده است تا به روشی جدید ارتباط برقرار کنیم.
لیزا فینتک از دانشگاه مینسوتا ، که در این مطالعه شرکت نکرد ، می گوید: “این اولین گام مهم در بررسی ژنهای خاص است که احتمالاً بر رشد گفتار و زبان تأثیر می گذارد.”
آنچه دانشمندان در این باره می آموزند نیز ممکن است به افراد دارای مشکلات گفتاری کمک کند.
به گفته دکتر رابرت دارنل ، نویسنده این مطالعه: “گونه های ژنتیکی که محققان به دنبال آن بودند یکی از انواع ژنهایی بود که به ظهور انسان خردمند به عنوان گونه های غالب کمک کرد.”
دکتر دارنر از اوایل دهه ۱۹۸۰ در حال مطالعه پروتئین Nova1 است که نقش مهمی در رشد مغز دارد.
محققان آزمایشگاه دکتر دارنرن در دانشگاه راکفلر ، نیویورک ، پروتئین Nova1 را در موش ها با نوع خاص انسانی با استفاده از فناوری ویرایش ژن جایگزین کردند تا تأثیر واقعی این گونه ژنتیکی را بررسی کنند.
با کمال تعجب ، آنها دیدند که چگونه این دستکاری ژنتیکی چگونه ارتباط صوتی حیوانات تغییر کرده است.
موشهای نر کودک و بالغ ، که دارای یک گونه انسانی پروتئین Nova1 بودند ، در پاسخ به حضور مادر (در بین نوزادان) و زن (در بین مردان بالغ) دوست دختر متفاوتی نسبت به همتایان معمول خود داشتند.
“هر دو موقعیت وجود دارد که موش ها برای صحبت کردن انگیزه دارند ؛ موش هایی با یک گونه انسانی اما صدای متفاوتی از این سوال خارج شده است ، که نشان دهنده نقش این پروتئین در گفتار است.
تاریخ گفتار و ژنتیک
این اولین بار نیست که یک ژن با گفتار مرتبط می شود. دانشمندان بریتانیایی اعلام کرده اند که اولین ژن مربوط به اختلال زبان و گفتار را کشف کرده اند.
این ژن Fox 2 نامیده می شد و ژن زبان انسانی لقب گرفته است. با این حال ، اگرچه ژن Fox 2 در تحریک و تکامل گفتار انسان نقش دارد ، نوع خاصی که در انسانهای مدرن یافت می شود بی نظیر نیست. تحقیقات بعدی نشان داد که این نوع در نئاندرتال نیز وجود داشته است.
دکتر دارنل می گوید: “از طرف دیگر ، نوع پروتئین Nova1 در انسانهای مدرن منحصراً در گونه های ما یافت می شود.”
وجود گونه های خاص از ژن ها تنها دلیل صحبت مردم نیست. به عبارت دیگر ، گفتار یک توانایی پیچیده است که نه تنها به ژن ها بلکه به آناتومی گلو و هماهنگی قسمتهای مختلف مغز نیز بستگی دارد.
هدف دکتر دارنل از این مطالعه ارائه بینش عمیق تری در مورد چگونگی تکامل گفتار در انسان و در نهایت یافتن راه های مؤثرتر برای کمک به افراد با مشکلات گفتاری است.
لیزا فینتک ، محقق دانشگاه مینسوتا می گوید: “این کشف ژنتیکی می تواند به تشخیص زودرس نیاز کودکان به خدمات گفتاری و گفتار درمانی کمک کند.”