شهابسنگ جنجالیِ آسمان تگزاس، ماهواره استارلینک از آب درآمد
بسیاری از مردم در شمال تگزاس یک گلوله آتشین را در آسمان شب دیدند و تصاویر آن در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته شد، و اگرچه برخی تصور می کردند که شاهد بارش شهابی هستند، اما این گوی آتشین فقط یک ماهواره در حال سوختن بود.
بسیاری از مردم معتقد بودند که این یک شهاب سنگ است که در جو زمین در حال سوختن است، اما اینطور نبود. این ماهواره حتی توانست مرکز هواشناسی تگزاس شمالی را گمراه کند. این مرکز ساعت ۲۲:۳۰ در صفحه فیسبوک خود نوشت: بارش شهابی عظیم اخیرا در تگزاس!
به گزارش فاکس ۴، انجمن شهابسنگ آمریکا چندین بارش شهابی فعال از جمله تائوریدها را فهرست کرده است که در روزهای دوشنبه و سهشنبه به اوج خود میرسد. اما کاربران فیس بوک به سرعت نوشتند که شبیه استارلینک در حال سوختن در جو زمین است.
سپس مرکز آب و هوای تگزاس شمالی ویدیوی مشابهی منتشر کرد و این بار این پدیده را «آشغال فضایی» نامید.
به گفته جاناتان مک داول، ستاره شناس و کارشناس زباله های مداری، این گلوله آتشین یک ماهواره اینترنتی SpaceX Starlink بود که بخشی از مجموعه ای بود که در سال ۲۰۲۲ به فضا پرتاب می شد.
مک داول قبلاً گفته بود که تقریباً روزانه یک بار ورود مجدد از ماهوارههای استارلینک صورت میگیرد و گفته میشود که ماهوارههای ایلان ماسک حدود ۴۰ درصد از کل زبالههای فضایی سوزانده شده در جو را تشکیل میدهند. منبع این نورها ماهواره های Starlink بودند.
SpaceX هزاران ماهواره Starlink در مدار دارد که به دور زمین می چرخند تا دسترسی ماهواره ای به اینترنت را در سراسر جهان فراهم کنند.
این ماهواره ها طوری طراحی شده اند که در پایان ماموریت خود دوباره وارد جو زمین شده و در جو بسوزانند. این از ازدحام بیش از حد مدارهای پایین زمین توسط ماهواره های از کار افتاده جلوگیری می کند.
اداره هوانوردی فدرال (FAA) همزمان با شرکت هوافضا در ۵ اکتبر گزارشی منتشر کرد که در آن درباره خطرات ورود مجدد ماهواره هایی مانند ماهواره های پرتاب شده توسط اسپیس ایکس صحبت کرد. در این گزارش آمده است که ماهوارههای استارلینک حدود ۸۵ درصد از تمام خطرات مربوط به زبالههای فضایی را برای مردم روی زمین و هوانوردی در دهه آینده تشکیل خواهند داد.
اسپیس ایکس به این گزارش واکنش نشان داده و گفته است که این گزارش “غیر قابل توجیه و دروغ” است. اسپیس ایکس اعلام کرد که تا فوریه ۲۰۲۰، بیش از ۳۲۵ ماهواره استارلینک مجدداً وارد جو شدهاند و هیچ زبالهای باقی نگذاشتهاند.
رشد زباله های فضایی یکی از چالش های اصلی صنعت هوافضای امروزی است که می تواند صدمات زیادی به ماهواره ها، فضاپیماها و ایستگاه های فضایی فعال وارد کند.
منبع: ایسنا