شوک دوباره به بازار حبوبات/ قیمت نخود ۱۴۱ درصد و قیمت لوبیا قرمز ۱۲۹ درصد افزایش یافت
پس از حذف ارز ترجیحی و عدم برنامه ریزی مؤثر ، بازار لوبیا خود را در معرض افزایش قیمت بی سابقه قرار داده است. با افزایش سهمیه نخود فرنگی ۲ درصد و لوبیای قرمز ۲ درصد. شرکت کنندگان در بازار ، سیاست بخش دولتی را عامل اصلی این التهاب می دانند.
براساس اخبار تجاری ، قیمت های بی سابقه ای برای حبوبات به یکی از بزرگترین چالش های بازار مواد غذایی این کشور در ماه های اخیر تبدیل شده است. مطالعات نشان می دهد که مقالاتی مانند نخود ، لپه ها ، عدس و لوبیا به بیش از دو بار افزایش یافته است.
این وضعیت ایجاد شد ، در طی این پرش قیمت ، به دلیل افزایش تقاضای مصرف کننده یا رشد جهانی قیمت نبود ، بلکه به تصمیمات داخلی ، تغییر در سیاست ارزی ، نوسانات پیشنهاد داخلی و عدم برنامه ریزی طولانی مدت بود. در صورت عدم ثبات و پیش بینی ، بازار به سرعت مشتعل شد و امکان رفتار سوداگرانه و اختلالات توزیع را فراهم کرده است.
قیمت لوبیا را در دو ماه گذشته بررسی کنید
بررسی های خبری اقتصادی این را در اسفند سال دوم ، قیمت نخود ۴۰۰۰ تومن بود ، اما اکنون این قیمت از ۲ درصد ۲ درصد به ۴۰۰۰ تومن افزایش یافته است.
قیمت cotyledon اسفند این کشور به ۲،۰۰۰ تومن رسیده بود و اکنون با قیمت ۴۰۰۰ تومانس فروخته شده است ، این بدان معنی است که این محصول در دو ماه گذشته ۵ درصد افزایش یافته است.
لنزهای کوچک در حال حاضر ۵۰۰۰ دلار آمریکا هزینه دارند ، در حالی که این محصول ۵ ٪ با قیمت هزینه دارد و اکنون با ۶۰۰۰ دلار به بازار عرضه می شود.
لنزهای درشت و لوبیای قرمز با قیمت ۴۰۰۰ تومان و ۶۰۰۰ تومان در دسترس مصرف کنندگان بود. اما اکنون با افزایش ۵ درصد و ۲ درصد ، شما با قیمت ۲۰۰۰ تومان و ۴۰۰۰ تومان در بازار توزیع می شوید.
قیمت لوبیا Munger نیز ۵ ٪ افزایش یافته است ، از ۴۰۰۰ Tomans در اسفند ۲ به ۴۰۰۰ تومن رسیده است.
از بین بردن فاکتور ارزی فاکتور ارزی که تعادل بازار لوبیا را مختل می کند
سید محمد رضا تورابی موسوی ، معاون رئیس اتاق بازرگانی ایران اخبار تجاری وی توضیح داد: ارز ترجیحی از واردات لوبیا برداشته شد و بنابراین قیمت لوبیا افزایش یافت. در چنین شرایطی ، میزان بیشترین تعداد در ارزهای ترجیحی به طرز چشمگیری افزایش یافته است.
وی افزود: از طرف دیگر ، تقاضا در بازار افزایش یافته است ، اما این یک مصرف کننده نیست ، بلکه از طرف افراد تجاری است زیرا تقاضا برای ارز اولویت از واردات لوبیا افزایش یافته است. “
وی گفت: از طرف دیگر ، تحویل محصولات داخلی نیز در تعادل بازار نقش دارد. هنگامی که قیمت ها نوسان می کند ، پیشنهاد این محصولات کاهش می یابد. زیرا تولید کنندگان منتظر پایداری قیمت هستند. این وضعیت منجر به تشکیل افزایش قیمت کاذب در بازار می شود.
فعال بخش خصوصی در مورد وضعیت فعلی بازار لوبیا گفت: بازار با اقدامات انجام شده توسط تنظیم کننده بازار افزایش یافته است. در بحث واردات نیز تلاش شد تا ثبت نام بیشتر سفارش شود. با تحویل کالاهای مورد نیاز ، از جمله لوبیا ، بازار تا حدودی تثبیت می شود.
واردکنندگان مستقیماً در افزایش قیمت لوبیا درگیر نیستند
معاون رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران برای نقش واردکنندگان هنگام افزایش جایزه مقدماتی مقدماتی: واردکنندگان هیچ تأثیر مستقیمی بر گران ندارند ، زیرا ارز اولویت ، که قبلاً به گروه مواد اولیه اختصاص یافته بود ، حذف شد.
وی ادامه داد: از طرف دیگر ، هنگامی که ارز ترجیحی نیز توسط کالاهایی مانند دانه ، کود و غیره از بین می رود ، این مواد اولیه به ارز رایگان یا سالن دوم وارد می شوند. این شرایط بر قیمت نهایی محصول و حتی وارد کننده تأثیر می گذارد ، اما این مستقیم نیست.
وی افزود: علاوه بر این ، افزایش جهانی قیمت برخی از محصولات کشاورزی در بازار داخلی اعمال می شود. ” به عنوان مثال ، تحت تأثیر جنگ اوکراین و محدودیت های صادرات در روسیه و اوکراین ، هزینه های برخی از محصولات کشاورزی به طور قابل توجهی در سراسر جهان افزایش می یابد.
مقطع مشکل بازار لوبیا را برطرف نمی کند
تورابی گفت که اثرات ممنوعیت صادرات بر بهبود وضعیت بازار لوبیا: فعالان بخش خصوصی به طور کلی مخالف این تصمیمات فوری و فوری هستند. وضعیت عرضه و تقاضا در بازار باید مشخص شود که چنین تصمیماتی به عنوان یک فضای زندگی موقت خدمت می کند. مقامات باید برای حل ریشه چنین مشکلاتی اقدامات لازم را انجام دهند. در صورت تصمیمات فعلی ، این مشکلات حل نمی شوند.
وی تأکید کرد که یک محیط رقابتی که در بازار حاکم است برای ممنوعیت صادرات لازم نیست. در چنین شرایطی ، افراد تجاری نیز ترجیح می دهند به جای صادرات ، محصول خود را در بازار داخلی بفروشند.
وی گفت: “ممنوعیت صادرات عواقب منفی دارد زیرا صادرکنندگان با مشتریان خارجی خود قرارداد دارند.” این ممنوعیت مانع از انجام صادر کنندگان تعهدات خود و متحمل شدن خسارت های زیادی می شود.
هیچ تضمینی برای ثبات قیمت ارز وجود ندارد
در پاسخ به این سؤال که چرا با وجود افت نرخ ارز ، قیمت حبوبات هنوز زیاد است؟ وی گفت: متأسفانه در ایران ، هنگامی که نرخ ارز افزایش می یابد ، قیمت محصولات مختلف از ماشین به لوبیا و… قیمت تمایل است ، اما با کاهش نرخ بهره ، قیمت ها تغییر نمی کنند.
وی گفت: “دلیل وارد کننده وارد کردن کالا به نرخ ارز بالا است. از طرف دیگر ، هیچ تضمینی وجود ندارد که جایزه ارز ثابت باشد.”
نیاز بازار باید قبل از بحران باشد
فعال بخش خصوصی مکانیسم هایی را که برای جلوگیری از وقوع چنین وقایع لازم است توضیح داد: ضرورت این کشور باید این نیازها را از قبل تضمین و برآورده کند تا صادرات و جلوگیری از تصمیم گیری در آخرین لحظه ممنوع باشد.
براساس این گزارش ، عملکرد وزارت کشاورزی بار دیگر ضعف خود را در مدیریت بازار لوبیا در پیش بینی بحران و تنظیم بازار اعلام کرد. حذف ارز ترجیحی بدون حمایت از مکانیسم های پشتیبانی ، عدم نیاز به بازار دقیق و فراتر از فراتر از مواردی از جمله ممنوعیت صادرات نه تنها به ثبات بازار کمک می کند ، بلکه راه را برای قیمت های غیر ضروری و رشد تقاضای غیر ضروری هموار می کند.
در حالی که این وزارتخانه به عنوان متولی کشاورزی انتظار می رفت ، بحران از ایجاد یک سیاست دقیق و مداخله هدفمند از تأخیر جلوگیری می کند یا اثرات لازم را نداشته است.
نشانه هایی وجود دارد که بخشی از التهاب فعلی نتیجه عدم برنامه ریزی در وزارتخانه است. موضوعی که همچنان نیاز به بررسی مداخله دولت در بازار مواد اولیه را نشان می دهد.
f اطلاعات بیشتر را می توان در محفظه میزبان برای بازار جدید ارز در اخبار تجاری یافت.