صادرات با ریال آفشور ابهام دارد بانک مرکزی شفافسازی کند
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: بانک مرکزی وقتی موضوع مهمی مانند تجارت ریالی برون مرزی را اطلاع رسانی می کند باید هر چه سریعتر آیین نامه اجرایی خود را تدوین کند تا برداشت های متفاوتی شکل نگیرد و قابلیت اجرا بررسی شود. محمد لاهوتی رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران […]
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: بانک مرکزی وقتی موضوع مهمی مانند تجارت ریالی برون مرزی را اطلاع رسانی می کند باید هر چه سریعتر آیین نامه اجرایی خود را تدوین کند تا برداشت های متفاوتی شکل نگیرد و قابلیت اجرا بررسی شود.
محمد لاهوتی، رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران درباره صادرات با ریال دریایی گفت: یکی از مشکلاتی که از سال ۱۳۹۶ در صادرات به بازارهای عراق و افغانستان به وجود آمده است. موضوع فروش ریالی از نصف آبان در سال ۱۳۹۷ دولت رسما اعلام کرد که فروش ریالی را قبول ندارد و فقط باید پس از صادرات ارز وارد کشور شود و هنوز هم همینطور است.
وی افزود: موضوعی که رئیس کل بانک مرکزی در شورای گفت و گوی اتاق بازرگانی مشهد مطرح کرد، استفاده از فروش ریالی به عنوان روشی برای تسویه تکلیف ارزی بود و با وجود اینکه در آنجا از واژه فراساحل استفاده می شد، اما با توجه به این موضوع، این موضوع از سوی رئیس کل بانک مرکزی مطرح شد. جزئیاتی در مورد نحوه صادرات ریالی مشخص نشده است. تا اینجای کار هر آنچه که رخ داده، شنیده های منتشر شده از سوی روابط عمومی بانک مرکزی و تکرار اظهارات آقای فرزین است.
لاهوتی تصریح کرد: با وجود پیگیری های اتاق بازرگانی ایران، این طرح همچنان پر از ابهام است و آیین نامه اجرایی آن برای صادرکنندگان شفاف سازی نشده است. بانك مركزي موظف است با اطلاع رساني به اين مهم، آيين نامه اجرايي خود را در اسرع وقت تنظيم كند.
رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی تصریح کرد: اطلاع رسانی در این خصوص بدون ارائه جزئیات منجر به شکل گیری برداشت های متفاوتی از فروش ریالی در مبادلات تجاری با عراق و افغانستان می شود و برخی نیز این موضوع را خواهند داشت. تصور می شود که فروش ریالی مانند سال های گذشته از سر گرفته شده است. است.
وی ادامه داد: فروش ریالی یکی از مشکلاتی است که در صادرات به دو مقصد ذکر شده وجود دارد و از سال ۱۳۹۶ تاکنون پاسخی به آن داده نشده است. از آن سال برای اولین بار است که بانک مرکزی این موضوع را مطرح می کند و در صورت تدوین آیین نامه آن و قابل اجرا بودن این آیین نامه می تواند منجر به افزایش صادرات به این دو کشور شود. فروش ریالی می تواند به ویژه در صادرات به عراق که مقصد مهم صادراتی ایرانیان است و در دستیابی به هدف صادرات ۱۱ میلیارد دلاری به این کشور موثر باشد.
به گزارش ایلانا؛ لاهوتی در ادامه به توسعه تجارت ایران با استفاده از یوان پرداخت و گفت: این موضوع مانند تجارت با ریال تنها یک ایده است که مطرح شده است و تا زمانی که جزئیات استفاده از این واحدهای ارزی در صادرات ایران توضیح داده نشود، جنبه های مثبت و منفی را نمی توان تعیین کرد.» بررسی شد؛ البته ایران باید بتواند از هر مسیر ممکن در گلوگاه تحریم با ارزهای رایج کشورهایی که با آن رابطه دارند، تجارت خود را انجام دهد، اما تا زمانی که راهکارهای ارائه شده در این راستا عملی نشود، درستی یا نادرستی آن قابل تشخیص نیست. ارزیابی شد.