اخبار بورس

صادرات “غنوش” با وجود ارز تک نرخی/ افزایش سرمایه “غنوش” تا پایان سال انجام می شود

مدیرعامل نوش مازندران:

مدیرعامل شرکت نوش مازندران گفت: تا پایان سال مابقی کارها شامل گزارش توجیهی به اتمام می رسد و تا پایان سال افزایش سرمایه خواهیم داشت. تکمیل مجوز بورس و سایر مراحل ممکن است تا اوایل سال آینده طول بکشد.

نیما جوادیان مدیرعامل شرکت نوش مازندران در گفتگو با افق میهنوی در خصوص برنامه های توسعه ای این شرکت گفت: برای طرح های توسعه ای شرکت اقداماتی انجام داده ایم که از جمله آن می توان به افزایش ظرفیت تولید کنسانتره مرکبات، تولید آب شرب، تولید پکتین و افزایش ظرفیت تولید روغن پوست پرتقال اشاره کرد. علاوه بر آن تغییر کاربری، نوش مازندران سرمایه گذاری و فعالیت های این شرکت احیا شد.

وی افزود: افزایش سرمایه داشته ایم. آخرین افزایش سرمایه شرکت در سال ۱۳۹۷ و بخشی دیگر در سال ۱۳۹۸ صورت گرفت و در حال حاضر ۵ سال از افزایش سرمایه “قنوش” از تجدید ارزیابی ملک می گذرد.

جوادیان ادامه داد: با توجه به گزارش حسابرس مبنی بر اینکه باید ارزیابی مجدد انجام شود، زمین را نیز ارزیابی کرده ایم که تا پایان سال ۳۰ هزار متر باقی مانده است. از جمله گزارش توجیهی تکمیل می شود و تا پایان سال افزایش سرمایه را خواهیم داشت. تکمیل مجوز بورس و سایر مراحل ممکن است تا اوایل سال آینده طول بکشد.

مدیرعامل نوش مازندران گفت: همانطور که می دانید برای بهره مندی ما از معافیت مالیاتی باید پنج سال از لحظه افزایش سرمایه در محل دارایی ملک بگذرد. زمان افزایش سرمایه نیز مهم است. این افزایش سرمایه می تواند بیش از ۳۰۰ درصد باشد. در حال حاضر تجدید ارزیابی زمین این شرکت ۲۹۷ میلیارد تومان است و مقرر شده است که تجدید ارزیابی باید قبل از افزایش سرمایه انجام شود تا در صورت افزایش نرخ سود در نظر گرفته شود و سپس اقدام کنیم. افزایش سرمایه داشته باشند.

وی در خصوص برنامه های توسعه شرکت نوش مازندران گفت: طرح توسعه آب شرب را راه اندازی کرده ایم و ۲۵۰ هزار آب شرب تولید کرده ایم. اولویت ما برای تولید این شرکت تولید کنسانتره، روغن پوست پرتقال، پکتین و در نهایت آب آشامیدنی است. تولید آب آشامیدنی برای پوشش هزینه های سربار و دستمزد در بهار و تابستان در نظر گرفته شده است. پس از شروع تولید کنسانتره، تولید آب آشامیدنی متوقف شد. اما در سال های آینده بسته به عملکرد شرکت تولید آب شرب، شرایط در بهار و تابستان متفاوت خواهد بود. در سه ماهه اول سال ۲۷۰ تن کنسانتره مرکبات تولید کردیم. از آنجایی که میوه های سرد زیاد بود، زمان زیادی را به تولید آب آشامیدنی در این بخش اختصاص دادیم.

جوادیان در خصوص پکتین گفت: پکتین یک محصول دانش بنیان است و هیچ رقابتی در ایران و حتی خاورمیانه ندارد و آینده بسیار روشنی برای نوش مازندران به نظر می رسد. اما از آنجایی که برندسازی این محصول هنوز انجام نشده است، تمرکز ما بر روی کنسانتره و روغن پوست پرتقال است که تقاضای خوبی دارد و می تواند حاشیه سود خوبی را برای شرکت به همراه داشته باشد. بازار و مشتریانی را برای این محصول پیدا کرده ایم تا بتوانیم در سال های آینده تولید بیشتری از این محصول انجام دهیم.

مدیرعامل نوش مازندران گفت: پیش‌بینی‌های ما امسال به‌طور قطع محقق می‌شود، بنابراین ۲۰ هزار متر زمین سرمایه‌گذاری در نوش مازندران به سود سهامداران می‌رسد و می‌خواهیم زمین را به بهترین قیمت بفروشیم. همچنین سود انباشته خوبی در جریان جریان شرکت وجود خواهد داشت.

وی در خصوص صادرات تصریح کرد: مشکلی که برای شرکت های بورسی در حوزه صادرات وجود دارد تسویه تعهدات ارزی است. تا به حال اگر بازار داخلی خوبی وجود داشته باشد، فروش محصول در بازار داخلی برای شرکت و سهامداران سودآور بوده است. صادرات محصولات این شرکت از طریق نمایندگی ها انجام می شود و تاکنون محصولات ما به کشورهای دانمارک، ترکیه، روسیه و ارمنستان صادر شده است. ما مستقیما صادرات نداریم. نمایندگی ها محصولات را از ما می خرند و با نام تجاری ما به خارج از کشور صادر می کنند.

مدیرعامل قنوش گفت: بازگشت ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما باعث کاهش سود صادرات به این شرکت می شود. به همین دلیل از سال ۱۳۸۸ صادرات مستقیم را متوقف کردیم. اما اکنون که ارز نیمه تمام برداشته شده و قیمت ارز تک نرخی شده است، ممکن است صادرات را خودمان انجام دهیم، از نظر اقتصادی به نفع ما باشد.

پایان مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا