صادرات ۳۰۰ میلیون دلاری زعفران ایرانی/ سرانه مصرف زعفران یک گرم است :: افق میهن
مدیرعامل Novin Saffron گفت: Novin Saffron ، در سالهای اخیر ، در سالهای اخیر به عنوان یکی از رهبران صنعت زعفران شناخته شده است تا کیفیت و افزایش صادرات زعفران ایرانی را بهبود بخشد. این شرکت با تمرکز بر پردازش بهینه و بازاریابی مؤثر ، موفق به ایجاد فرصت های شغلی و برآورده کردن نیازهای داخلی و خارجی شده است و در تلاش است تا با بهبود فرایندها و افزایش محصولات ، وضعیت زعفران ایران را در بازارهای جهانی بهبود بخشد.
محمد رضا اردیخانی ، مدیرعامل شرکت Novin Saffron ، به ایلنا گفت: “شرکت Novin Saffron سال گذشته با هدف توسعه فروش داخلی و افزایش صادرات نتایج قابل توجهی به دست آورد. این شرکت یکی از شرکت های برتر و اول در زمینه فروش و توزیع زعفران بود ، و همچنین به عنوان یکی از اولین و اولین شرکت های جدید در صادرات شناخته شده است.
ما زعفران را به نه کشور جهان صادر می کنیم
وی با توجه به صادرات این شرکت گفت: زعفران مدرن سال گذشته به چهار کشور زعفران صادر شد ، صادرات عمده این شرکت به چین ، امارات متحده عربی و اسپانیا. بخش اعظم صادرات زعفران بسیار فله است ، زیرا زعفران ماده اولیه بسیاری از کارخانه ها محسوب می شود.
ضرورت تولید محصولات زعفران
ادیخانی به ضرورت تبدیل صادرات فله ای به صادرات مواد اولیه بازیابی شده اشاره کرد و گفت: برای جلوگیری از سوءاستفاده از برخی از کشورهایی که زعفران ایرانی را با سایر بسته ها به نام خود ضبط می کنند ، باید به سمت صادرات محصولات زعفران حرکت کنیم. حجم بازار محصولات زعفران در جهان ۱.۵ میلیارد دلار است ، در حالی که حجم صادرات زعفران به ایران تنها ۵ میلیون دلار است.
وی همچنین بر لزوم عزم ملی برای بهبود پردازش زعفران تأکید کرد و افزود: “با شرکت در نمایشگاه های بین المللی و افزایش کیفیت محصولات ، می توان بازار را به دست گرفت.” رقبای ما در تولید محصولات زعفران در آلمان و چین هستند ، اما ما در تولید زعفران هیچ رقابتی نداریم.
چالش های اقتصادی و صادراتی
ادیخانی اظهار داشت: “اگر شرایط اقتصادی و صادراتی را بهبود بخشیم و مشکلات بازگشت ارز را حل کنیم ، هیچ کشوری قادر به رقابت با ما نخواهد بود.”
وی همچنین به مصرف سرانه زعفران در کشور اشاره کرد و افزود که سرانه مصرف زعفران در کشور برای هر نفر یک گرم است و ما سالانه حدود ۵ تن مصرف داخلی داریم. شرکت جدید زعفران سال گذشته بیش از ۵ ٪ از این مصرف را ارائه داد و امیدواریم تا پایان سال جدید افزایش یابد.
مدیر جدید زعفران در مورد کشاورزی و کمبود آب نیز افزود: “ما باید به محصولاتی برویم که کمتری آبگریز باشند.” زعفران یکی از محصولاتی است که دارای آب ارزشمند و کم است و باید قیمت های بیشتری به آنها داده شود.
وی همچنین به تیمی اشاره کرد که در زعفران مدرن برای بازدید از آماده سازی زمین و خاک کار می کند و گفت: “ما با صاحبان زمین صحبت می کنیم و آموزش های لازم را به آنها می دهیم تا بتوانیم زعفران با کیفیت را بدون مسمومیت تولید کنیم.”
مشکلات صادرات و تولید
اردیخانی با اشاره به مشکلات صادراتی و تولید محصول ، افزود: “حجم صادرات ما در پنج سال گذشته در محدوده ۲ تا ۴ تن بوده است که قابل قبول نیست.” همچنین ، مشکلات بازگشت ارز و از بین بردن تعهد صادرات منجر به برخی از قاچاق زعفران کشور شده است. من از مقامات ذیربط می خواهم که توجه ویژه ای به موضوع تعهد ارزی داشته باشند زیرا این امر به رشد صادرات کشور کمک می کند.
وی گفت: فرهنگ مصرف زعفران در کشور افزایش یافته است و گفت که فرهنگ مصرف زعفران در کشور تغییر کرده است و با توجه به بعد اقتصادی آن ، ممکن است برخی از افراد برای خرید زعفران دشوار باشند ، اما به دلیل فرهنگ زعفران و مزایایی که در آن وجود دارد ، اکثریت مردم آن را تحقق بخشیده اند ، بنابراین فرهنگ استفاده افزایش یافته است.
وی گفت: “در ایالات متحده ، زعفران توسط زعفران تولید می شود و ما باید وارد این منطقه شویم و محصولات زراعی را کنار بگذاریم.” شرکت های داروسازی همچنین زعفران را از شرکت ما خریداری کرده اند. بنابراین ما همچنین باید وارد این منطقه و کاهش فروش خام و تولید محصولات زعفران شویم که می توانند صادر شوند.
Ardikhani ادامه داد: صادرات زعفران ، چه فله یا بسته بندی ، تفاوت چندانی ندارد. سهم در بازار با قیمت ۲.۵ میلیارد دلار در محصولات زعفران مهم است.
در نمایشگاه سیال پاریس شرکت کنید
مدیرعامل جدید زعفران از حضور این شرکت در نمایشگاه های بین المللی خبر داد و اظهار داشت: پس از تحریم ها ، شرکت های ایرانی به سختی می توانند در نمایشگاه های اروپایی شرکت کنند ، اما از سال گذشته ما توانستیم در نمایشگاه Sial پاریس ، یکی از بزرگترین نمایشگاه های غذایی در جهان شرکت کنیم و از این غرفه جدید استقبال شد.
با توجه به اشتغال شرکتهای مواد غذایی ، آدیخانی افزود: “شرکت های غذایی به منابع انسانی بیشتری احتیاج دارند و بنابراین اشتغال بالایی دارند.” نکته مهم این است که زعفران هم ارز و هم اشتغال زیاد و آب کم است. اما متأسفانه هیچ نگاه جدی به صنعت در عمل وجود ندارد.
وی در ادامه خاطرنشان كرد: مرجع ارزش گذاری كیفیت كالاها در كشور ، سازمان استاندارد است و در حال بررسی کلیه شركتهای تولیدی است. بنابراین ، هنگامی که زعفران در کشور زعفران و بدون مارک و مارک مشهور فروخته می شود ، باید از خرید و فروش آن جلوگیری شود.
مدیرعامل شرکت Novin Saffron اظهار داشت که محصولات جدید زعفران کاملاً استاندارد هستند: زعفران دارای طعم و مزه مشخصی است ، رطوبت و رنگ و بو. هیچ یک از استانداردها و استانداردها هنگام خرید زعفران رعایت نمی شوند.
Ardikhani ادامه داد: قیمت زعفران در بازار بین ۱ تا یک میلیون تومان و حتی در برخی از سایت ها تا ۴۰۰۰ Tomans است و وقتی اختلاف قیمت بسیار زیاد است ، قطعاً یک دلیل مهم وجود دارد.
وی به کیفیت و استاندارد محصولات جدید زعفران اشاره کرد و گفت: “می توان گفت که محصولات جدید زعفران زیاد است زیرا زعفران در کارخانه جدید زعفران قرنطینه ، نمونه برداری و آزمایش شده است و اگر کیفیت و استاندارد خود را داشته باشیم.” محصولات ما همچنین در فروشگاه های آنلاین در داخل کشور فروخته می شوند و در خارج از کشور در امارات فروخته می شوند و در آینده نزدیک در چین فروخته می شوند.
تعرفه ۵ ٪ هند برای زعفران ایرانی
وی افزود: هند کشوری است که با آن ایران تجارت و واردات چای ، ادویه و برنج را وارد می کند ، اما چرا هند ۵ ٪ تعرفه برای زعفران ایرانی تعیین کرده است؟ مقامات باید در مورد این موضوع مذاکره کنند زیرا این امر می تواند به رشد صادرات کمک کند ، بنابراین باید تعرفه های ناعادلانه کاهش یابد.