صدور آنلاین احکام چکهای برگشتی با استفاده از هوش مصنوعی
با توجه به بازار ابوالفضل ابوترابی، مجری قانون چک در شورای اسلامیوی در گفتوگویی تصریح کرد: بانک مرکزی و قوه قضائیه زیرساختهای لازم را برای اتخاذ تصمیمات قضایی در خصوص چکهای غیرمجاز به صورت آنلاین و از طریق معاونت قضایی هوش مصنوعی فراهم میکنند.
وی تصریح کرد: تا پایان سال بهره برداری آزمایشی از معاونت قضایی با هوش مصنوعی برای صدور دستور اجرایی چک های نقدی آغاز می شود. وی افزود: این اقدام در چارچوب برنامه های مشترک بانک مرکزی و قوه قضائیه برای تغییر رویه های قانونی مربوط به چک های برگشتی در حال انجام است.
نماینده مردم نجف آباد در شورای اسلامی گفت: با وجود اینکه تعداد چک های نقدی از ۲۱ درصد به ۸ درصد کاهش یافته است، همچنان سالانه حدود ۸۰۰ هزار پرونده قضایی مربوط به چک های نقدی در قوه قضائیه وجود دارد.
ابوترابی خاطرنشان کرد: با استفاده از هوش مصنوعی برای صدور احکام مربوط به چک های برگشتی از جمله مصادره اموال و صدور قرار بازداشت، تعداد پرونده های قضایی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. این اقدامات و تعامل بانک مرکزی و قوه قضائیه می تواند سالانه حدود ۸۰۰ هزار پرونده حقوقی را از چرخه قضایی حذف کند و به ارتقای کارایی سیستم قضایی کشور کمک کند.