صرفه جویی ۲۵ درصدی آب با بذرهای اصلاحشده
رئیس انستیتوی تحقیقات و تحقیقات بذر و تحقیقات کاشت اعلام کرده است که به دلیل تشدید خشکسالی و تغییرات آب و هوا در کشور ، انواع جدیدی به کشاورزان ارائه می شود تا بتوانند بدون افت عملکرد ، آب را نجات دهند.
محمد زامانیان ، رئیس مؤسسه اصلاح و کاشت تحقیقات و تحقیقات کاشت در مورد لزوم استفاده از دانه های اصلاح شده برای صرفه جویی در آب در تابستان ، گفت: “با توجه به آب و هوا و تغییر خشکسالی در کشور ، یکی از اقدامات این موسسه بهبود و معرفی دانه های جدید است.”
شماره های اول زودرس هستند ، اما آب کم
رئیس موسسه اصلاح و تحقیقات بذر برای غلات جدید گفت: “انواع جدیدی که ما تولید می کنیم مانند تعداد قبلی زودرس هستند ، یعنی تعداد آب مصرف شده آنها.”
“عملکرد انواع جدید در مقایسه با شماره های قبلی کاهش نمی یابد. با این حال ، به آب کمتری نیاز دارد.
تمایل کشاورزان به استفاده از غلات جدید به دلیل خشکسالی
رئیس مؤسسه اصلاح و تحقیقات بذر گفت: “از ابتدا این موسسه ۵ رقم را در این زمینه معرفی کرد که آب بسیار کمتری نسبت به انواع معمولی مصرف می کند.” به عبارت دیگر ، ۵ ٪ از بهره وری آب در انواع جدید بالاتر از انواع قدیمی تر است. این بدان معنی است که ۵ ٪ کمتر آب مصرف می کند.
در پاسخ به این سؤال: “آیا کشاورزان از دانه های پیشرفته استقبال کرده اند؟” وی گفت: این ارقام مورد استقبال کشاورزان در خشکسالی قرار گرفته است زیرا انواع جدید آب کمتری مصرف می کنند و عملکرد مشابهی با انواع قبلی انجام می دهند. کشاورزان این مزایا را برای استفاده از شماره های جدید برانگیخته اند.
معرفی ۲ رقم آب در کشور
رئیس موسسه اصلاحات و تحقیقات بذر گفت: “این موسسه در گروه های مختلفی از جمله دانه ، دانه روغن ، ذرت ، تسهیلات خوراکی ، سبزیجات و آبشارها و لوبیای آب معرفی کرده است که در آن انواع مختلفی معرفی شده است ، و حدود ۵ برداشت به دلیل سیاست و شرایط دولت.
زامانی با توجه به معرفی ۴ رقم از بنیاد قبلی خود ، گفت: ۲ مورد از این رقم ها فقط در ناحیه دانه است.
وی گفت: تولید بذر زنجیره ای است که متوجه می شود تولید توسط یک و دو بذر و جزئی در انستیتوی تحقیقات انجام می شود. پس از آن ، دانه مادر توسط شرکت های خصوصی تولید می شود که این شرایط را برآورده می کنند و بذر رویشی توسط کشاورز حاصل می شود.
منبع: ایلنا