اخبار بورس

صعود نفت برنت به بیش از ۸۰ دلار

افزایش قیمت نفت به دلیل تحریم های روسیه؛

بهای معاملات آتی نفت برنت پس از رسیدن به بالاترین قیمت روزانه ۸۱.۴۹ دلار که بالاترین رقم از ۲۷ اوت است، در ساعت ۷۴۱ به وقت گرینویچ با ۱.۱۴ دلار یا ۱.۴۳ درصد افزایش به ۸۰.۹۰ دلار در هر بشکه رسید. ۷۸.۳۹ دلار، بالاترین سطح از ۸ اکتبر.

گزارش کردن اخبار بورس به گزارش سرمایه گذاری؛ قیمت نفت در روز دوشنبه برای سومین روز متوالی افزایش یافت و قیمت نفت برنت به بالای ۸۰ دلار در هر بشکه رسید که بالاترین قیمت در بیش از چهار ماه گذشته است. این افزایش به دلیل تحریم های گسترده تر ایالات متحده است که انتظار می رود بر صادرات نفت خام روسیه به خریداران اصلی چین و هند تأثیر بگذارد.

بهای معاملات آتی نفت برنت پس از رسیدن به بالاترین قیمت روزانه ۸۱.۴۹ دلار که بالاترین رقم از ۲۷ اوت است، در ساعت ۷۴۱ به وقت گرینویچ با ۱.۱۴ دلار یا ۱.۴۳ درصد افزایش به ۸۰.۹۰ دلار در هر بشکه رسید. ۷۸.۳۹ دلار، بالاترین سطح از ۸ اکتبر.

بیشتر بخوانید: ثبات نسبی قیمت طلا در مواجهه با مشکلات نرخ بهره

پس از آنکه وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه تحریم های گسترده تری علیه نفت روسیه اعمال کرد، قیمت های برنت و وست تی ای بیش از ۶ درصد از ۸ ژانویه افزایش یافته است. جمعه افزایش یافت. تحریم های جدید بر تولیدکنندگان نفت گازپروم نفتا و سورگوت نفتگاز و همچنین ۱۸۳ کشتی حامل نفت روسیه تأثیر گذاشته و درآمدهایی را هدف قرار می دهد که مسکو برای تأمین مالی جنگ خود با اوکراین پرداخت می کند.

تحلیلگران و بازرگانان می گویند صادرات نفت روسیه از تحریم های جدید به شدت آسیب خواهد دید که چین و هند را که به ترتیب بزرگترین و سومین واردکنندگان بزرگ نفت در جهان هستند، مجبور می کند نفت بیشتری از خاورمیانه، آفریقا و قاره آمریکا تامین کنند. منجر به افزایش قیمت ها و هزینه های حمل و نقل خواهد شد.

تحلیلگران گلدمن ساکس در یادداشتی می‌گویند: «اعلام جمعه دیدگاه ما را تقویت می‌کند که ریسک‌های پیش‌بینی ما برای محدوده قیمت برنت ۷۰ تا ۸۵ دلار در کوتاه‌مدت افزایش بیشتری خواهد داشت».

تحلیلگران گلدمن ساکس افزودند: ما تخمین می زنیم که کشتی های تحت تاثیر تحریم های جدید حدود ۱.۷ میلیون بشکه نفت در روز در سال ۲۰۲۴ حمل می کردند که ۲۵ درصد از صادرات روسیه را تشکیل می داد و بیشتر آن را نفت خام تشکیل می داد.

انتظار کاهش عرضه همچنین باعث شده است که اختلاف قیمت ماهانه بین برنت و WTI به بالاترین مقدار عقب‌نشینی خود از سه ماهه سوم سال ۲۰۲۴ برسد. در حالت نزولی، قیمت‌های فعلی بالاتر از قیمت‌ها در ماه‌های آینده است که نشان‌دهنده محدودیت عرضه است.

به گفته تحلیلگران RBC Capital Markets، دو برابر شدن تعداد نفتکش های تحریم شده برای حمل نفت روسیه می تواند به یک گلوگاه لجستیکی بزرگ برای جریان نفت خام تبدیل شود.

بسیاری از نفتکش های نام برده شده در تحریم های اخیر به دلیل تحریم های قبلی غرب و سقف قیمت گروه هفت برای انتقال نفت به هند و چین مورد استفاده قرار گرفتند. در سال ۲۰۲۲، این کشور تجارت نفت روسیه را از اروپا به آسیا منتقل کرد. برخی از این کشتی ها نیز از ایران که تحت تحریم است نفت حمل کرده اند.

هری چیلینوریان، رئیس تحقیقات گروه سرمایه گذاری اونیکس، گفت که آخرین دور تحریم های OFAC (اداره کنترل دارایی های خارجی ایالات متحده) علیه شرکت های نفتی روسیه و تعداد زیادی نفتکش برای هند از اهمیت ویژه ای برخوردار خواهد بود.

تحلیلگران جی پی مورگان می گویند روسیه با وجود تحریم های جدید همچنان انعطاف پذیری دارد، اما در نهایت برای بهره مندی از بیمه غربی باید نفتکش های غیرمجاز را خریداری کند یا نفت خام خود را به قیمت ۶۰ دلار در هر بشکه یا کمتر بفروشد.

پایان مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا